Zoom.co.uk kokemuksia ja pieni varoitus

19.09.2019 - 11:12

Kun kesällä ostin LG OLED 55 C8 television ja siirryin 4K aikaan niin samoihin aikoihin https://www.zoom.co.uk/:ssa oli 4K bluray tarjouksia noin 10€ kappale. Tämän johdosta ajattelin siirtyä samantien myös 4K bluray aikaan vaikka näin ei ollut tarkoitus vielä tapahtua. Olen nyt tähän mennessä tehnyt kolme tilausta ja voin tämän pohjalta kertoa omia kokemuksiani Zoom.co.uk:sta.

Kaikkia kolmea tilausta yhdistää yksi asia mikä on toimitusajat. Toimitusajat ovat ihan hirveän pitkät eikä sivuilla sanottu "expected delivery is 3-6 working days" kolme - kuusi arkipäivää pidä yhtään paikkaansa. Viimeisin tilaus kolme kappaletta 4K elokuvia (Men in Black, Grease & Schindler's List) tilaus lähti liikkeelle 23.8 ja saapui perille 18.9. Tämä ajanjakso on lähemmäs neljä viikkoa ja 18 työpäivää. Lähetyksen tarrojen mukaan paketti on tullut Virosta missä se on ilmeisesti lojunut vain paikoillaan viikkoja sillä Briteistä lähtevä paketti / kirje ei normaalisti tule Suomeen neljää viikkoa.

Tämä sama on siis tapahtunut kaikissa kolmessa tilauksessa mitkä olen tilannut. Toimitusajat ovat olleet viikkoja eikä päiviä. Kun aluksi en oikein tajunnut tätä asiaa niin lähdin kyselemään Zoom.co.uk:n asiakaspalvelusta minun Close Encounters of The Third Kind 40th Anniversary Edition 4K bluray tilauksesta mikä lähti hyvin samoihin aikoihin kuin ensimmäinen tilaukseni. Tätä kyseistä pakettia ei tuntunut näkyvän aikoihin kun ensimmäinen tilaukseni oli saapunut. Tämän johdosta minulle sitten laitettiin tulemaan toinen kappale kyseisestä elokuvasta kun asiakaspalvelu oli sitä mieltä, että sen olisi pitänyt jo tulla ja olin itse myös siinä ajatuksessa, että nyt on paketti hukkunut.

Lopulta sitten ensimmäinen tilaukseni Close Encounters of The Third Kind elokuvasta saapui todella paljon myöhässä ja nyt lopulta hyvitystilauskin on tullut perille. Näin ollen minulla on kaksi kappaletta kyseistä elokuvaa tällä hetkellä. Se miksi otin Zoom.co.uk:n asiakaspalveluun yhteyttä oli tosiaan epävarmuus paketin tulemisesta kun sitä ei ollut näkynyt ja ensimmäinen tilaus tuli suhteessa nopeammin vaikka hitaasti sekin tuli. Toiseksi kun menin katsomaan ehtoja ja kyselyitä toimituksesta ja palautuksesta niin huomasin 30 päivän rajan olevan sellainen milloin voi ottaa yhteyttä. Tämä 30 päivää oli kyllä mennyt ja hyvin lähelle sitä aikaa mitä toimituksessa oli mennyt niin minun oli hyvä ottaa yhteyttä.

Q | What do I do if I have not received my order? 
If your order doesn't arrive within 10 working days - contact us straight away so that we can investigate further. Please note: if you do not receive your order and you do not notify us within 30 days after despatch, we reserve the right not to refund or replace it.

https://www.zoom.co.uk/help/delivery

Jos unohtaa sen asian, että toimituksen takia voi joutua välillä tuskailemaan tuleeko paketti vai ei niin muuten Zoom.co.uk on ollut asiallinen paikka. Minulla on jo kokemuksia asiakaspalvelusta tuon yhden tapauksen ja sain hoidettua asiani todella hyvin ja nopeasti. Yleisellä tasolla Zoom.co.uk toimii niin hintojen osalta kuin asiakaspalvelun mutta toimistusajat ovat ihan liian pitkät.

Kuitenkin kun olen huomannut tuon toimituksen olevan mitä on niin ainakin itse olin hieman alkanut kaartamaan Zoom.co.uk:sta tilaamista. Jos tuotetta ei saa hyvinkin paljon halvemmalla kuin muista Britti paikoista kuten https://www.zavvi.com/ tai https://www.amazon.co.uk/ niin jätän sen kyllä nyt tilaamatta Zoom.co.uk:sta.  Muutoinkin kyllä suosin enemmin cdon.fi:stä tilaamista kuin Briteistä sillä hinnat eivät postikulujen jälkeen ole hirveästi sen halvemmat. Poikkeuksena ovat tietenkin alennukset sekä tuotteet joita ei saa oikein ostettua "suomalaisista" kaupoista.

Huhti - toukokuun vaihteessa tajusin tarkistaa koska Finnkinon joululiput vanhenevat. Ostin ennen joulua Finnkinon 4 super lipun paketin kun tarkoitus oli käydä katsomassa Avatar 2. Kuitenkin huomasin sitten että ne eivät tietenkään olleet voimassa heti ostohetkestä vain vasta joulun jälkeen. Tällöin olin jo lähtenyt Vammalaan enkä sitten jaksanut mennä Tampereelle sitä katsomaan. Sitten kun palasin takaisin kotiin niin minun oli tarkoitus vielä käydä Avatar 2

Muutaman kuukauden päästä tulee vuosi siitä kun ostin Verkkokauppa.con black friday tarjouksesta nykyisen Sony XR-75X93J television pitkän pohdinnan jälkeen. Itse kun kuulun niihin ihmisiin ketkä vertailevat tuotteita keskenään todella paljon ja käyttävät aikaa tutkimiseen mikä tuote sopii itselle ja mitä kalliimpi malli tarjoaa. Sony XR-75X93J tuli itselleni korvaamaan 15 - 16 vanhan Optoma HD80 videotykin mikä oli ensimmäisiä fullhd videotykkejä aikoinaan

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Odottelin innolla Spider-Man: No Way Home elokuvaa viime vuoden puolella kun pidin parista aikaisemmasta Spider-Man: Far from Home sekä Spider-Man: Homecoming elokuvasta. Minun oli tarkoitus käydä katsomassa Spider-Man: No Way Home viime vuoden puolella mutta aikataulu ei oikein osunut yhteen reissun kanssa ja tämän jälkeen alkoikin rajoitukset ja elokuviin ei sitten päässytkään. Ajattelin käydä katsomassa sitten tämän vuoden puolella mutta rajoitukset

Katsoin illalla eilen The Guns of Navarone 4K blu-ray:n minkä ostin viimeksi Cdonin Black Friday tarjouksesta osta 10kpl 4K bluray elokuvaa 100€ paitsi, että se taisi viimeksi olla 110€. Tämä taisi olla kolmas kerta kun näin The Guns of Navarone elokuvan minkä omista myös normaalina bluray:na ja miltä ne olen aikaisemmin katsonut. En kyllä yhtään muista minkä laatuinen tuo kyseinen bluray oli mutta 4K bluray versio The Guns of Navarone on hankkimisen arvoinen

Tilasin StudioCanalin julkaisun The Outsiders: The Complete Novel 4K bluray:sta Zavvista aika extemporeen sillä halusin nähdä The Outsiders elokuvan sillä se on eräänlainen kulttielokuva sekä siinä nähdään silloin tuntemattomia nuoria näyttelijöitä kuten Matt Dillon, Tom Cruise, Emilio Estevez, C. Thomas Howell, Diane Lane, Patrick Swayze, Rob Lowe sekä Ralph Macchio. En tiennyt elokuvasta oikeastaan mitään etukäteen niin en tiennyt yhtään mitä odottaa ja