Yli kuukausi penkkiä kipujen kanssa kipeällä kädellä

20.01.2024 - 15:13

En ole nyt yhtään varma milloin aloin tuntemaan kipuja oikeassa kädessä kun tein penkkiä. Yhtenä päivänä en tuntenut kipuja ja seuraavana tunsin. Myöskin kivut alkoivat tuntua vasta silloin kun olin saanut tankoon painoja sen 160kg tai 180kg. Välillä tosiaan ei tuntunut mitään ja välillä sitten hieman jotain kun tein penkkiä 180kg tai yritin nostaa 200kg. Sitten yhdessä välissä taas kaikki kivut lähti kunnes siinä joskus marraskuun lopulla huomasin treenistä toiseen kipuja oikeassa kädessä. Ja kun on tälläinen jäärä niin penkkiähän ei jätetä tekemättä vaikka pieniä kipuja tuntuisikin. Ainoa niin silloin ei mennä niihin ihan maksimipainoihin ja katsotaan hieman tarkemmin sitä tekemistä.

Kun aloin tuntemaan että kädessä on jotain kipuja treenissä niin aloin käyttämään treenissä enemmän slingshottia. Tein pitkään penkki treenit ilman slingshottia kun yhdessä vaiheessa tein vallan penkki treenit slingshottia käyttäen. Nyt olen taas sitten palannut tekemään penkkiä slingshotilla kun huomasin heti että kun otin slingshotin käyttöön niin treenin aikana tuntunut kipu niin en tuntenut sitä. Kuitenkin vaikka pääosin käytin ja käytän slingshottia penkki treeneissä niin alun lämmittelyt ja painoihin "tottuttelut" tein ilman slingshottia.

Penkki treenini ovat menneet siis aikalailla miten ne ovat menneet. Aluksi teen viisi toistoa 60kg sekä 100kg painoilla minkä jälkeen teen 140kg painoilla kaksi kolmen toiston sarjaa. Viimeiseksi olen yleensä sitten tehnyt 160kg painoilla kahden tai kolmen toiston sarjan. Kaikki sarjat ja toistot teen pysäytyksellä ja tuon 160kg painoilla tehdän sarjan jälkeen yleensä tiedän missä päivän kunto menee eli mihin suuntaan treeniä alan rakentamaan. Yleensä ensimmäinen sarja 140kg painoilla voi tuntua raskaalle minkä johdosta teen sen toisenkin sarjan sillä se kertoo minulle enemmän päivän kunnosta ja menee muutenkin aina paremmin. 

Tuon 160kg jälkeen olen sitten tehnyt mitä olen tehnyt mutta tuohon 160kg asti olen tehnyt kaikki sarjat ilman slingshottia. Vaikka välillä tuo 140kg ja 160kg on hieman tuntunut kipeässä kädessä mutta ei niin paljoa että se olisi tuntunut pahalle. Tämä ihan sen takia että tiedän oikeasti kestääkö käsi ettei nyt ala turhan aikaisin käyttämään slingshottia milloin päivän kunto ei olisi ihan niin selvillä tai käden kunto. Slingshot ei anna kyllä mitään ilmaiseksi että jos päivän kunto on huono niin ei se slingshot niin paljon auta. Kuitenkin tiedän oikeasti päivän kunnon 160kg mukaan kun teen sen ihan normaalisti.

Kuitenkin sitten jos treenin loppupuolella jos olen tehnyt vielä esimerkiksi 140kg painoilla pidempää sarjaa niin ne olen sitten vielä tehnyt slingshottia käyttäen. Tämä ihan sen takia että siinä on kuitenkin sitten takana 160kg - 200kg painoilla yleisesti tehtyjä sarjoja ja toistoja. Sitten kun tuo käsi ei ole kuitenkaan kunnossa niin parempi vain tehdä 140kg painoilla tehdyt pidemmät sarjat slingshottia käyttäen.

Slingshotin lisäksi olen myöskin lisännyt kuminauhalla tehtyä lämmittelyä miten teen aina ennen penkki treeniä. En lämmittele penkissä tyhjällä tangolla koska en näe siinä mitään järkeä. Teen penkissä kevyet viiden toiston sarjan 60kg ja 100kg painoilla mitkä eivät oikein paina missään ja sen jälkeen alan vasta oikeasti tekemään eli 140kg painoilla. Olen jo pitkään tehnyt niin ja tämä toimii minulle. Aluksi siis teen kuminauhalla 10 - 20minuuttia erilaisia 10 - 20 toiston liikkeitä käyttäen eri suuntia ja kohdistaen lämmittelyä eri kohtaan rintaan. Tuon kuminauhalla tehdyn lämmittelyn jälkeen olenkin sitten heti valmiina penkkaamaan.

En suosi myöskään tyhjällä tangolla penkkaamista senkään takia että liike rata tyhjällä tangolla ei ole sama kuin painoilla tehtynä. Samaa teen myös kyykyssä missä en myöskään tee kyykkyä ilman painoja. Käytännössä tekniikka ja liiradat löytyvät vasta kun tangossa alkaa olemaan painoja sen 100kg. Varsinkin kyykyssä huomaan että vasta siinä 100kg kohdalla tekniikka alkaa löytyä vasta kun painot alkavat painamaan alaspäin enemmän jolloin löydän myös tekniikan helpommin.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?