Yksi kaikkien aikojen sarjoista maastaveto 280kg x2 se tuli viimein

22.08.2023 - 13:45

Eilen maanantaina en ollut ajatellut sen enempää illan treeniä kuin että PTVGYM:lle menisin tekemään maastaveto ja selkätreenin. Siinä jossain vaiheessa ennen kuin aloin pakkaamaan kamoja salilaukkuun ja muutenkin kun aloin preppaamaan itseäni salille lähtöön niin aloin miettimään. Mietin lähinnä sitä mitä tein lautaina. Lauantaina tein ensimmäistä kertaa ikinä kyykyssä 200kg painoilla plus ketjut kolme toistoa sekä muutenkin suhteellisen kovan jalkatreenin. Aloin siinä ennen salille menoa sitten miettimään olisiko nyt parempi ottaa hieman rauhallisemmin?

Rauhallisemmalla tarkoitin tässä tapauksessa sitä että tekisin lohko maastavetoa pelkästään ja tekisin sitten normaalia maastavetoa perjantaina. Tämänlaisen kierron tein kesäloman aikana kerran kun maanantain treenissä en tehnytkään normaalia maastavetoa vaan pelkästään räkkivedon. Halusin tuolloin säästellä alaselkää sekä muutenkin kroppaa. Päädyin kuitenkin tekemään räkkivedossa uuden sarjaennätyksen 300kg viisi toistoa.

Siis kun ajattelin tehdä rauhallisemman ja säästeliämmän treenin niin kuitenkaan en miettinyt mitään höpöhöpö painoja vaan katsoa ihan rauhassa päivän kunto. Se kevyempi tekijä oli lähinnä se että en tekisi kokonaisia nostoja vaan hieman polvien alapuolelta. Tämä pieni muutos vaikka painoissa mentäisiin suuriinkin niin yllättävä kyllä auttaa. On siis ihan eri vetää maasta asti kuin hieman polvien alapuolelta. 

Vaikka siinä kohtaan kun pakkasin tavaroita salilaukkuun ja lähdin salille niin mietin tekeväni vain lohko maastavetoa niin kuitenkin normaaliin tapaan otin kaikki varusteet. Olin siis kyllä ihan varusteilla varustautunut tekemään myös normaalia maastavetoa että en nyt ihan tehnyt niin että myös varusteiden puolelta olisin jättänyt jotain pois. Näin ollen en ihan varmanakaan olisi voinut tehdä normaalia maastavetoa. Tätä kyllä mietin ja mietin myös eri housujenkin ottamista sillä ajattelin miksi ottaa trikoot kun lohko maastavetoa voi tehdä ihan hyvin myös normaaleilla pitkillä housuilla.

No jossain kohtaan ajatukset muuttuivat. En nyt muista missä vaiheessa ne tarkalleen ottaen muuttuivat mutta kun olin salilla ja menin maastaveto paikalle niin tiesin aloittavani normaalilla maastavedolla. Tein kaikki nousut ja valmistelut ihan normaalisti kuten ne nyt olen tehnyt. Jatkoin myös 20kg kiekkojen käyttämistä kun itse olen huomannut niillä treenatessa menevän paremmin kuin 25kg kiekkojen kanssa.

Siinä sitten kun aloin pääsemään 220kg painoihin niin aloin myös oikeasti suunnittelmaan mitä sitä tekisi? Minulla oli muutamia erilaisia suunnitelmia päässäni mitä voisin tehdä. Sitten myös mietin miten sen teen eli käytänkö samaa taktiikkaa kuin kyykssä eli ensiksi vähän isommilla painoilla ja sitten paluu niihin painoihin joilla oikeasti tekee? 

Oikeasti suunnitelmia oli monta ja minulla kesti pitkään tehdä päätös. Jossain vaiheessa jo varhaisessa vaiheessa päätin ja mietin tekeväni 280kg painoilla kaksi toistoa. Se oli koko ajan se pääsuunnitelma ja kaikki tuntui menevän hyvin. Ainoa suurempia asia mikä siinä mietitytti oli se että pystynkö siihen? Olin kuitenkin pari viimeistä kertaa kerran PTVGYM:llä ja kerran kesäloman aikana Vammalassa epäonnistunut 280kg saamisen ylös. 

Minulla oli pohjalla kaksi epäonnistumista 280kg painoilla ja se laittoi minut mietityttämään. Mietin myös millaisilla korotuksilla menisin 280kg painoihin? En muista meninkö ensimmäisellä 280kg epäonnistumisella PTVGYM:llä samalla kaavalla kuin Vammalassa eli 220kg, 260kg minkä jälkeen 280kg. Mietin menenkö samalla kaavalla vai otanko siihen jotain 250kg ja 270kg pohjalle? Päädyin sitten lopulta menemään tuolla minun perus nousulla 220kg, 260kg minkä jälkeen 280kg.

Olin kyllä siinä uskossa että tuleekohan tämä ylös? Kuitenkin kun lähdin tekemään niin kirosin siinä itselleni että helppoa tämä on ja nyt vain nopeasti nostamaan. Ensimmäinen nosto 280kg painoilla tuli hyvin ylös vaikka ei se ihan niin kevyeltä tuntunut. Minulla oli kuitenkin suunnitelmissa nostaa se kaksi toistoa niin lähdin sitä toista sitten nostamaan. Videostakin näkee että toistojen välissä on suhteelisen pitkä aika ennenkuin lähden sitä nostamaan sillä siinä vain ajattelin että mitä ihmettä taas päätin tehdä. Sain kuitenkin 280kg ylös mikä ei todellakaan ole ihan jokapäiväistä mutta samalla halusin sen toisen vaikka oikeasti sille ei tuntunut että se nousisi ylös.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.