Yksi kaikkien aikojen sarjoista maastaveto 280kg x2 se tuli viimein

22.08.2023 - 13:45

Eilen maanantaina en ollut ajatellut sen enempää illan treeniä kuin että PTVGYM:lle menisin tekemään maastaveto ja selkätreenin. Siinä jossain vaiheessa ennen kuin aloin pakkaamaan kamoja salilaukkuun ja muutenkin kun aloin preppaamaan itseäni salille lähtöön niin aloin miettimään. Mietin lähinnä sitä mitä tein lautaina. Lauantaina tein ensimmäistä kertaa ikinä kyykyssä 200kg painoilla plus ketjut kolme toistoa sekä muutenkin suhteellisen kovan jalkatreenin. Aloin siinä ennen salille menoa sitten miettimään olisiko nyt parempi ottaa hieman rauhallisemmin?

Rauhallisemmalla tarkoitin tässä tapauksessa sitä että tekisin lohko maastavetoa pelkästään ja tekisin sitten normaalia maastavetoa perjantaina. Tämänlaisen kierron tein kesäloman aikana kerran kun maanantain treenissä en tehnytkään normaalia maastavetoa vaan pelkästään räkkivedon. Halusin tuolloin säästellä alaselkää sekä muutenkin kroppaa. Päädyin kuitenkin tekemään räkkivedossa uuden sarjaennätyksen 300kg viisi toistoa.

Siis kun ajattelin tehdä rauhallisemman ja säästeliämmän treenin niin kuitenkaan en miettinyt mitään höpöhöpö painoja vaan katsoa ihan rauhassa päivän kunto. Se kevyempi tekijä oli lähinnä se että en tekisi kokonaisia nostoja vaan hieman polvien alapuolelta. Tämä pieni muutos vaikka painoissa mentäisiin suuriinkin niin yllättävä kyllä auttaa. On siis ihan eri vetää maasta asti kuin hieman polvien alapuolelta. 

Vaikka siinä kohtaan kun pakkasin tavaroita salilaukkuun ja lähdin salille niin mietin tekeväni vain lohko maastavetoa niin kuitenkin normaaliin tapaan otin kaikki varusteet. Olin siis kyllä ihan varusteilla varustautunut tekemään myös normaalia maastavetoa että en nyt ihan tehnyt niin että myös varusteiden puolelta olisin jättänyt jotain pois. Näin ollen en ihan varmanakaan olisi voinut tehdä normaalia maastavetoa. Tätä kyllä mietin ja mietin myös eri housujenkin ottamista sillä ajattelin miksi ottaa trikoot kun lohko maastavetoa voi tehdä ihan hyvin myös normaaleilla pitkillä housuilla.

No jossain kohtaan ajatukset muuttuivat. En nyt muista missä vaiheessa ne tarkalleen ottaen muuttuivat mutta kun olin salilla ja menin maastaveto paikalle niin tiesin aloittavani normaalilla maastavedolla. Tein kaikki nousut ja valmistelut ihan normaalisti kuten ne nyt olen tehnyt. Jatkoin myös 20kg kiekkojen käyttämistä kun itse olen huomannut niillä treenatessa menevän paremmin kuin 25kg kiekkojen kanssa.

Siinä sitten kun aloin pääsemään 220kg painoihin niin aloin myös oikeasti suunnittelmaan mitä sitä tekisi? Minulla oli muutamia erilaisia suunnitelmia päässäni mitä voisin tehdä. Sitten myös mietin miten sen teen eli käytänkö samaa taktiikkaa kuin kyykssä eli ensiksi vähän isommilla painoilla ja sitten paluu niihin painoihin joilla oikeasti tekee? 

Oikeasti suunnitelmia oli monta ja minulla kesti pitkään tehdä päätös. Jossain vaiheessa jo varhaisessa vaiheessa päätin ja mietin tekeväni 280kg painoilla kaksi toistoa. Se oli koko ajan se pääsuunnitelma ja kaikki tuntui menevän hyvin. Ainoa suurempia asia mikä siinä mietitytti oli se että pystynkö siihen? Olin kuitenkin pari viimeistä kertaa kerran PTVGYM:llä ja kerran kesäloman aikana Vammalassa epäonnistunut 280kg saamisen ylös. 

Minulla oli pohjalla kaksi epäonnistumista 280kg painoilla ja se laittoi minut mietityttämään. Mietin myös millaisilla korotuksilla menisin 280kg painoihin? En muista meninkö ensimmäisellä 280kg epäonnistumisella PTVGYM:llä samalla kaavalla kuin Vammalassa eli 220kg, 260kg minkä jälkeen 280kg. Mietin menenkö samalla kaavalla vai otanko siihen jotain 250kg ja 270kg pohjalle? Päädyin sitten lopulta menemään tuolla minun perus nousulla 220kg, 260kg minkä jälkeen 280kg.

Olin kyllä siinä uskossa että tuleekohan tämä ylös? Kuitenkin kun lähdin tekemään niin kirosin siinä itselleni että helppoa tämä on ja nyt vain nopeasti nostamaan. Ensimmäinen nosto 280kg painoilla tuli hyvin ylös vaikka ei se ihan niin kevyeltä tuntunut. Minulla oli kuitenkin suunnitelmissa nostaa se kaksi toistoa niin lähdin sitä toista sitten nostamaan. Videostakin näkee että toistojen välissä on suhteelisen pitkä aika ennenkuin lähden sitä nostamaan sillä siinä vain ajattelin että mitä ihmettä taas päätin tehdä. Sain kuitenkin 280kg ylös mikä ei todellakaan ole ihan jokapäiväistä mutta samalla halusin sen toisen vaikka oikeasti sille ei tuntunut että se nousisi ylös.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.