Wilfa CG-110B Il kahvimylly kokemuksia sekä espressopapujen / kahvipapujen määrä

16.02.2020 - 11:31

Kirjoittelin tuossa hieman yli kuukausi sitten alkavani kahvi hifistelyyn hankkiessani Wilfa CG-110B Il kahvimyllyn. Näin kuukauden päivät myöhemmin on parempi kertoa enemmän kokemuksia Wilfa CG-110B Il kahvimyllystä. Olen käyttänyt Wilfa CG-110B Il kahvimyllyä normaalin kahvin lisäksi expresson tekemiseen. Täytyy kyllä todeta, että Wilfa CG-110B Il kahvimylly hoitaa hommansa molemmissa tapauksissa hyvin. Molemmissa tapauksissa niin normaalin kahvin kuin espresson kanssa olen saanut toimivan karheuden jauhatukseen eli Wilfa CG-110B Il kahvimylly toimii molemmissa tapauksissa.

Wilfa CG-110B:ssa on laaja säätömahdollisuus jauhatuksen karkeuden kanssa mikä on mielestäni positiivinen asia mutta mikä aluksi saattaa tuntua vaikealta löytää juuri sopiva karheus aste. Se mitä itse olen tehnyt on se, että keitän normaalia kahvia välillä eri asteikolla jotta näen millaista kahvia tulee milläkin karkeusasteikolla. Muistaen kuitenkin sen, että kokeilee vaihtaa karheutta hieman enemmän kuin yhden asetuksen verran. Normaalien kahvipapujen puolella olen pysyttäynyt puolivälissä minimissään eli en ole mennyt liikaa espresson puolelle sillä suodattimella keittäessä vesi ei mene liian ohuen jauhatuksen läpi helposti. Liian karhea jauhe aiheuttaa liian vahvaa kahvia tai vesi ei edes pääse suodatuksen läpi. Espresson puolella olen pysyttäytynyt vain pienemmissä mahdollisessa asteikossa toistaiseksi.

Huomasin myöskin sellaisen pienen asian, että jos kahvimyllyssä jauhesäiliö ei ole kiinni eli paikoillaan niin kahvimylly ei lähde päälle. Tämän asian huomasin ihan vanhingossa kun luulin jauhesäiliö ei ollutkaan paikoillaan vaan pesun jäljiltä pöydällä. Ihmettelin aluksi miksi kahvimylly ei lähde päälle, mutta sitten huomasin jauhesäiliön puuttuneen kahvimyllystä ja heti jauhesäiliön laittaessani paikoilleen kahvimylly toimi ihan normaalisti. Mielestäni tärkeä ominaisuus kahvimyllyssä ettei kahvimylly lähde päälle kun siinä ei ole kaikki osat paikoillaan.

Espressopapujen määrä

Espresson keittäminen on jo jauheena ostettuna sotkuistas hommaa niin kahvimyllyn kanssa se on vieläkin sotkuisempaa hommaa. Jauheen saaminen kahvimyllyn säiliöstä espressokeittimen suodattimeen siististi on vain mahdotonta mikä kannattaa ottaa huomioon papujen määrässä sillä "menekkiä" tulee hieman. Itse punnitsen 15g - 16g espressopapuja kahvimyllyyn kun teen pari kuppia espressoa suuremmalla suodattimella. Vastaavasti pienemmillä yhden kupin suodattimella papujen määrä on 7g - 8 g espressopapuja. Näillä kyseisillä määrillä saat suodattimet piripintaan.

Kahvipapujen määrä

Vastaavasti kahvipapujen puolella olen käyttänyt kahden kupin keittämisessä eli 4 kuppia Moccamasterissa noin 30 g - 35g kahvipapuja. Litraan vettä laitan 60g kahvipapuja sekä 1 1/4 täyteen ladattu Moccamaster 60g - 75g kahvipapuja.

Päivitystä - Wilfa CG-110B Il kahvimylly kokemuksia

Wilfa CG-110B Il kahvimyllyni meni rikki noin kuukausi pari sitten. Olin laittamassa kahvia tulemaan ja kun papujen mittaamisen jälkeen yritin laittaa kahvimyllyn käyntiin niin se ei käynnistynyt. Yritin katsoa pystyisinkö korjaamaan laitetta sekä pidin laitetta pois kiinni sähköstä sillä useampi laite on lähtenyt toimiaan sen jälkeen kun sen on ottanut pois seinästä. Kumpikaan asia ei toiminut sillä Wilfa CG-110B Il ei lähtenyt käyntiin ollenkaan.

Ongelmaksi tässä kohtaan muodostui se, että minulla oli monia pusseja kahvi- & espressopapuja eikä ollenkaan valmiiksi jauhettuja pusseja. Ratkaisuksi tähän ongelmaan kävin ostamassa samantien Prismasta uuden Wilfa CG-110B Il kahvimyllyn. Prismassa Wilfa CG-110B Il maksoi noin 55€ luokkaa ja Citymarketista kyseisen kahvimyllyn olisi saanut noin 5€ halvemmalla 50€ hintaan. Harmikseni Citymarketista oli juuri loppunut Wilfa CG-110B Il kahvimyllyt joten en saanut säästettyä 5 euroa.

Vaikka Wilfa CG-110B Il kahvimylly menikin rikki niin kokemukseni siitä ovat hyvät. Myöskin kahvimylly on ollut jokapäiväisessä käytössä ja useampana päivänä käytetty useammin kuin kerran. Noin 50€ hintaan Wilfa CG-110B Il kahvimylly on hyvä ostos ja mistä sitä ikinä tietää kestääkö kalliimpi kahvimylly yhtään sen kauemmin? 

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Olin jo pidempään miettinyt että jos ostaisin jonkin kahvikoneen ja korvaisin erilliset espressokeittimen ja moccamasterin? Ainoa suurempi ongelma oli se että kahvikoneet maksavat ja varsinkin jos haluaa hyvää kahvia niin siitä pitää maksaa vieläkin enemmän. Nyt tuossa oli jotain kahvikone tarjouksia minkä johdosta aloin tutkimaan Youtube arvioita kahvikoneista. Lähes kaikissa videoissa sanottiin vain hyvää kyseisistä kahvikoneista vaikka niiden hinta alennuksien jälkeen sijoittui siihen 500 - 800€ hintahaarukkaan.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.