Widowmaker 140kg aka kyykky 140kg x20 uusi sarjaennätys?

05.10.2023 - 15:48

Joo o. Tuli yllätettyä itseni eilen salilla sitten kertaheitolla. Aluksi oli taas niin miettimistä ja pohtimista jo se mihin edes menen treenaamaan? Päädyin sitten muutaman muun extempore tapauksen johdosta menemään ihan lähisalille. Tiistaina olin myös siellä kun taas maanantaina kävin PTVGYM:llä ja onnekseni olin päätynyt siihen ratkaisuun. Maanantaina ilmeisesti toinen lähisaleista oli niin tiukassa että huh huh ja kuulin tämän kahden suusta tiistaina niin se kyllä sitten pitää paikkaansa. Tiistaina oli lähisalilla poikkeuksellisesti väkeä suhteellisen paljon mitä siellä on ollut mutta tämä ei tullut yllätyksenä kun pihalla satoi vettä.

Olen tämän jo tovin huomannut että varsikin nuo kaksi lähi ketjusalia ovat niinä päivinä tupaten täynnä kun pihalla on sataa vettä. Tätä samaa trendiä en nähnyt PTVGYM:llä kun kesäloman jälkeen siellä kolmisen viikkoa kävin päivittäin kun minun ketjusalin jäsenyys oli jäähyllä. Toisaalta tuo että lähisalit ovat sateisina päivinä täynnä ei tullut yllätyksenä kun tuota on tullut todettua jo vuosia. Niinä päivinä kun sataa vettä niin ei kannata edes harkita menevänsä yhtään aikaisemmin kuntosalille sillä siellä ei vain pysty tekemään mitään.

No joo itse treeniin keskiviikkona niin lähisalilla oli nyt todella hiljaista. Niin hiljaista että omat ajatukset kuuli ihan selvästi ja myöskin niin hiljaista että minulla ei ollut sellaista tekemisen meininkiä. Siinä sitten aloitin normaaliin tapaan tekemään kyykky treeniä vailla sen kummempaa suunnitelmaa. Jossain vaiheessa siinä kun tein vielä lämmittelyä niin ajattelin jo ensimmäisen kerran että mitä jos. Jos tekisinkin tänään 140kg painoilla kaksikymmentä toistoa? No siinä sitten kun oli sen aika niin päädyin jatkamaan kyykkyä ihan normaalisti.

Minulla ei ollut missään vaiheessa mikään hyvä fiilist tai sellainen olo että tänään lähtisi kunnolla. Tämän sitten lopulta huomasin kun sain tehtyä 220kg painoilla hikisen yhden toiston. Tuohon asti tekeminen oli mennyt ihan ok vaikkakin se tuntui hieman väsyneelle tai raskaalle. No sitten kun olin tuon 220kg yhden toiston hikisesti saanut niin päätin saman tien että nyt teen 140kg painoilla kaksikymmentä toistoa.

Tein jossain kohtaan kauan sitten widowmakeria progressiivisesti eli lähdin tekemään pienillä painoilla kahtakymmentä toistoa ja treeni treeniltä hain sitten isompaa. En muista mihin painoihin edes pääsin mutta luulisin että se oli jotain 120kg tai maksimissaan 130kg millä tein kaksikymmentä toistoa. Etsinkin hieman tuota tietoa eilen mutta en sitä löytänyt.

Se että en ole nyt edes tehnyt yhtään kahdenkymmenen toiston sarjaa saati yhtään yli kymmenen toiston sarjaa aikoihin niin ei ole mikään ideaalinen tilanne lähteä hakemaan 140kg painoilla kahtakymmentä toistoa? No onneksi olen nyt tehnyt kymmenen toiston sarjoja aina silloin tällöin mutta täytyy kyllä sanoa että kun sain 200kg painoilla kymmenen toistoa niin ajattelin ihan sen pohjilta pelkästään että kyllä nyt 140kg painoilla kaksikymmentä saan. Siinä sitten kun aloin kyykkäämään 140kg painoilla niin ei se tekeminen kyllä missään vaiheessa niin helpolle kyllä tuntunut.

Pääsin aika helposti kymmeneen toistoon mikä näyttää videolta vielä helpommalta kuin se tuntui. Kymmenen toiston kohdasta eteenpäin aloinkin sitten ottamaan hieman taukoja kyykkyjä tehdessä. Tiesin jo kovista 180kg, 185kg, 190kg sekä 200kg kymmenen toiston sarjoista sen että toistot pitää tehdä vain mahdollisimman nopeasti ilman sen suurempia taukoja. Mitä pidempiä huileja ja hapen ottoja alan ottamaan niin sitä enemmän se alkaa painamaan. Siksi yritin tehdä kymmenestä toistosta aina kahteenkymmeen toistot mahdollisimman nopeasti.

Videolta näkeekin että esimerkiksi toisto 19 tulee otettua 18 jälkeen aika nopeasti mutta sitten taas viimeiseen 20 toistoon otan hieman happea enemmän. Se on paha kun pääsee yli 6-7 toiston kymmentä toistoa tehdessä ja yli 13 - 14 toiston kahtakymmentä tehdessä jos pitää alkaa ottamaan pidempiä taukoja toistojen välissä. Mitä pidemmälle pääsen ilman pidempiä taukoja niin sen parempi. Ensinnäkin kyykyt tuntuvat raskaammilta tehdä ja toisekseen siinä kun seisoo painot niskassa niin jalat alkavat vain tärisemään.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.