Viikon viimeinen treeni kovempi kun viikon tehnyt kevyempiä treenejä

15.10.2023 - 11:27

Tällä viikolla tein kevyempiä ja normaalista poikkeavia treenejä ihan vain sen takia että halusin säästellä kroppaa. Sen johdosta päädyin myöskin tällä viikolla jättämään normaalit PTVGYM käynnit pois ja kävin poikkeuksellisesti maanantaista - perjantaihin lähisalilla. Torstaina päätin mennä lähisalille vaikka tarkoitus oli mennä PTVGYM:lle kun ajattelin että voin tehdä kyllä saman treenin sielläkin. Perjantaina olin valmistelemassa menoa PTVGYM:lle kunnes ajattelin että yhtä hyvin voin mennä lähisalille kun kerran olen tekemässä kevyemmän treeenin? Katsoin myös kelloa ja huomasin että kello ei ole ihan niin paljoa että sen puolesta kerkiän treenaamaan lähisalille.

Torstaina ja perjantaina kun minun piti mennä PTVGYM:lle niin kuin normaalisti olen nyt käynyt niin vaihdoin menemisen tosiaan lähisalille ihan sen takia kun halusin tehdä kevyemmät treenit. Tiedän itsestäni sen että jos ja kun menen hieman paremmalle salille niin silloin tulee vain tehtyä tehokkaampia treenejä vaikka isoja liikkeitä ei välttämättä tekisi. Näin on usein käynyt PTVGYM:llä, Vantaan Loaded:lla sekä Tampereen Loaded:lla. Yleensä kyllä olen tehnyt penkin, kyykyn tai maastavedon pääliikkeenä kyseisillä saleilla mutta eihän ne aina nyt niin suju kuin haluaisi. Sen jälkeen olen vain alkanut tekemään muita liikkeitä mutta saanut niistä paljon enemmän irti kuin lähisalilla.

Jos minulla on ollut esimerkiksi selkätreeni ja maastaveto on mennyt alakanttiin niin sen jälkeen soutu- ja vetoliikkeet olenkin tehnyt kunnolla ja saanut niistä paljon enemmän irti kuin normaalisti. Sama koskee myös jalkatreenejä joissa kyykky on jäänyt heikoksi eli ei ole mennyt niin kuin olisin sen halunnut menevän. Tämän jälkeen olenkin sitten keskittynyt kunnolla vyökyykkyyn, hack-kyykkyyn ja heiluri hack-kyykkyyn ja saanut tehtyä lopulta todella hyvän ja raskaan treenin. 

Kokemuksieni perusteella tiedostin sen asian että menemällä torstaina ja perjantaina PTVGYM:lle niin olisin innostunut tekemään treenit kunnolla ja normaalisti. Kun menin tekemään kyseiset treenit vain lähisalille niin silloin pystyin pitämään ne helpommin kevyempinä. Tämä johtuu vain yksin siitä että saan oikeasti PTVGYM:llä itsestäni enemmän irti kuin lähisalilla. Mikä johtuu taas siitä että PTVGYM:llä myös muut treenaajat treenaavat kun taas lähisalilla kuseillaan ja rämpälään sitä puhelinta suurimmaksi osaksi.

Lauantai kuitenkin pysyi suunnitelmissa että menen PTVGYM:lle ihan normaalisti ja tällä kertaa sain mukaani pari kaveria. Tämä oli suuri ihme sillä olen yrittänyt saada kumpaakin mukaani monet kerrat mutta kun ei vaan lähde niin ei vaan lähde mukaan. Samalla sitten päätin että kun kerran menenen PTVGYM:lle ja pari kaveria lähtee mukaan niin treenaan myös kunnolla. Ei siinä vaiheessa edes viitsi sitten mitään kevyttä jumppaa mennä tekemään kun kerran viimein olen saanut jampat mukaan PTVGYM käynnille.

Lauantaina oli vuorossa poikkeuksellisesti selkätreeni vaikka juuri perjantaina tein selkätreenin ja normaalisti lauantaisin olen tehnyt jalkatreenin. Selkätreeni alkoi lohko maastavedolla ja päädyin lopulta tekemään 280kg painoilla kolme toistoa. Täytyy kyllä sanoa että lohko maastavedon tekeminen tuntui todella raskaalle kun pääsin yli 200kg painojen. Tämä johtui yksin omaan siitä että olin tehnyt koko viikon kevyempää jumppaa päivästä toiseen eikä kroppa ollut tottunut suuriin painoihin. Niin no toisaalta 280kg on aika paljon painoja ja sai lopulta aika helpon kolmen toiston sarjan vaikka aluksi tekeminen tuntui vaikealta.

Tämän jälkeen tulikin sitten tehtyä kolme eri soutuliikettä, pullover laitetta ja paria eri ylätalja liikettä. Sinällään se yllätti minut että jaksoin tehdä ihan normaalisti selkätreeniä lauantaina vaikka olin juuri tehnyt selkätreenin edellisenä päivänä. No toisaalta lauantain selkätreeniä helpotti se että olin perjantaina tehnyt selkätreeniä kevyemmin ja ilman mitään räkkivetoja tai maastavetoja. Kuitenkin se että viikon tekee kevyemmin ja sitten yhtäkkiä tekee normaalin raskaan treenin niin huomasin että oikeasti siihen piti taas hieman totutella. Lähinnä että kroppa oli siihen valmis ja täytyy kyllä sanoa että olin kyllä myös henkisesti jo tottunut tekemään kevyempiä treenejä.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.