Viikon tauon jälkeen tuplatreenit käyttöön

15.03.2017 - 15:13

Tällä viikolla on tullut käytyä tekemässä aamutreenejä niin maanantaina kuin tiistaina. Keskiviikkona oli ihan suunniteltu väli aamu lähinnä sen takia, että illalla on vuorossa jalkatreeni. En halunnut keskiviikon aamulle treeniä ihan tämän takia ja myöskin tiistai-illan treeni otti yllättävän koville vaikka vuorossa oli "vain" käsitreeni. No tämä johtui siitä, että tein dippiä 80kg lisäpainoilla joilla sain kolme toistoa. On se niin ihmeellistä, että 20kg sekä 40kg lisäpainojen kanssa sarjan tai oikeastaan toiston aloittamisen kanssa ei ole mitään ongelmia mutta 60kg ja 80kg kanssa on. Minua alkaa vain tuon 60kg kohdalla jännittämään. Lähinnä se ettei kropalle käy mitään ja tipunko vain heti maahan eli menen ykkösellä läpi. No niin tain näin sain 80kg painoilla neljä toistoa joista ensimmäinen oli todella vajaa mitä en laskenut toistoksi mutta millä sain "sarjan" liikkeelle. Olen huomannut isommilla painoilla sen vain yksinkertaisesti auttavan, että teen aluksi nopean vajaan toiston minkä jälkeen saan paketin kasaan ja toistojen tekeminen onnistuu.

Tuo dipin tekeminen 80kg lisäpainoilla olikin tuossa käsitreenissä sinällään liikaa sillä tuon jälkeen kropasta lähti paljon tehoja sekä olin todella väsynyt. Tein sitä tai tätä niin tuntui ettei kädet enään edes pidä. Hyvä kun kädet eivät tärisseet koko aikaa. Muutoin tämä käsitreeni meni sillä tavalla millä tavalla en oikeastaan halua treenata käsiä. Isoilla painoilla enemmän runttausta kun oikeaa tekemistä millä saa tuntuman. Tämän seurauksena sain kyllä treenin tuntumaan käsissä mutta en ihan tuntumalla vaan kipeydellä. Kädet olivat enemmän kipeät kuin saneet tuntumaa mikä johtui suuremmista painoista mutta halusin tehdä pitkästä aikaa tämänkaltaisen treenin vaikka katsoinkin ettei tuossa ole järkeä paljoa.

 

Some pictures from #morninggym #backworkout rowrowrow #backattack #gazoz #beats #trance #gym #gymlife

A post shared by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Tämän viikon aamutreenit ovat menneet enemmänkin sillä kaavalla, että olen käyttänyt pienempiä painoja ja pidempiä sarjoja. Iltatreenit ovat olleet sitten enemmän sekoitusta painoissa sekä sarjan pituuksissa. Oikeastaan tämä viikko on tullut käytettyä enemmän suorilla sarjoilla eikä näin ollen erikoistekniikoita ole tullut käytettyä paljoakaan. Tämä voisi olla yksi asia mitä voisin taas alkaa käyttämään enemmän eli erikoistekniikoiden käyttö useammassa liikkeessä ja lihasryhmässä.

Kuitenkin olen miettinyt että tekisin niitä summamutikassa ihan randomisti enkä yleisellä tasolla lähes kaikki liikkeet erikoistekniikoilla. Näin minulle on vain usein tapahtunut, että aloitan alkuviikosta jollain erikoistekniikoilla minkä jälkeen viikon loput treenit menevät lähes poikkeuksetta samalla kaavalla enkä ole miettinyt sen enempää mitä voisi tehdä erikoistekniikoilla. 

Tässä on nyt kuitenkin seuraavana keskiviikon jalkatreeni missä tule jatkamaan kyykkäämistä uudella tekniikalla. Yleisellä tasolla muutoin en ole koko jalkatreeniä suunnitellut etukäteen yhtään. En ole edes vielä varma miten olen yleisellä tasolla palautunut treeneistä sillä jaloissa tuntuu hieman sille, että en olisi ihan 100% palautunut. No tuon tietää vasta kun tekee kyykkyä sillä ainakin itselleni se ei kerro kaikkea mitä jalat sanoo vaan mitä ne tekee. Jalat voivat olla jumissa tai kipeät ennen yhtään toistoa mutta heti kun saa toistoja alle niin jalat alkavat toimimaan kunnolla minkä jälkeen myös mahdolliset kivut katoavat. Niin ihmeellistä se vain on ja niin on käynyt monta kertaa jalkatreeneissä niin kuin myös selkätreeneissä.

Mitä nyt yleisesti muista tämän viikon treeneistä niin treeniviikko tuli aloitettua maanantaiaamuna selkätreenillä missä tein kolme soutuliikettä. T-soutu, kulmasoutu tangolla sekä kulmasoutu käsipainoilla olivat liikkeet joita vain tein. Näissä liikkeissä käytin aamutreeniin nähden suuria painoja ja tein enemmänkin runttaamalla kuin tekniikalla. Yritin ottaa kulmasoutua tangolla isommilla painoilla tekniksemmin mutta yhden sarjan jälkeen vaihdoin tekniikan runttaukseen ja huomasin selvän eron. En saanut niin hyvää tuntumaa paremmalla tekniikalla kuin mitä sain samoilla painoilla runttaavammalla teknikkalla. Minulla oli siis liian isot painot saada hyviä teknisiä toistoja ja oikeat painot runttaukseen. Jostain syystä vaikka liike tuntui menevän ihan hyvin tekniksesti niin tästä huolimatta en saanut sitä varsinaista tuntumaa selkään minkä puolestaan sain runttaavammalla tekniikalla.

Vastaavasti tiistaiaamuna olkapäätreenissä käytin pienempiä painoja ja jätin runttaamisen vähemmälle. Ainoa liike mitä "runttasin" oli vipunostot sivuille seisten mutta tätä ennen vipunostot sivulle istuen tein tekniikalla. Yritän käyttää nykyään vipunostoissa sivuille mahdollisimman paljon takaolkapäitä jotta liike ottaisi mahdollisimman vähän etuolkapäille. Vastaavasti tässä kyseisessä treenissä tein sitten vipunostot sivulle seisten enemmän runttaamalla sillä minulla oli jo teknisemmät toistot istuen alla. Tällä tavalla sain vaihtelua tekemiseen sekä liikkeet ottamaan erilailla ja eri kohtiin.

 

#morninggym #shoulderworkout #shoulders #gym #gymlife #gazoz #beats #trance

A post shared by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Illalla olikin sitten vuorossa rintatreeni missä tein penkkiä nostaen painoja sarja sarjalta isompiin kunnes tein yhden toiston 190kg painoilla kun tällä kertaa enempää ei tullut. Tämän jälkeen lähdin painoissa alaspäin ja yritin tehdä aina niin monta toistoa kun vain mahdollista. Viimeisen sarjan taisin sitten tehdä 110kg painoilla joilla sain 15 toistoa. Näin ollen skaala oli maksimi ykkösestä pidempään failure sarjaan. Jostain olen lukenut tai katsonut videon, että tämä ei olisi niinkään hyvä tyyli tehdä näin saman treenin aikana vaan enemmin keskittyä toiseen. Esimerkiksi viikossa kaksi rintatreeniä joissa toisessa lyhyitä sarjoja ja toisessa pidempiä.

Penkin jälkeen tein vielä vinopenkkiä käsipainoilla missä tein 45kg käsipainoilla kahdentoista toiston sarjoja joku viisi - kuusi. Tätä seurasi sitten vielä ristikkäistalja missä toistomäärät sarjaa kohden oli jossain 15 - 20 välissä ja muutoinkin hieman vaihtelin ristikkäistaljan kulmia sarjojen välillä. Lähempänä taljaa jyrkemmässä kulmassa tai sitten hieman kauempana loivemmassa kulmassa.

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa.