Vihdoin uusi kyykky ennätys

22.05.2024 - 09:24

Tämän vuoden hyvä kyykky vire jatkui lauantaina kun sain viimein tehtyä uuden kyykky ennätyksen Tampereen Loaded:lla. Täytyy kyllä todeta että olisin mahdollisesti saanut viime vuoden puolella ainakin yhdessä ellen kahdessa treenissä tehtyä uuden kyykky ennätyksen jos minulla olisi ollut kaveri mukana varmistamassa. Kun kävin ensimmäistä kertaa Roihupellon PTVGYM:llä niin päädyin kyykkäämään 240kg painoilla kahden toiston sarjan ensimmäistä kertaa ikinä ja vielä ilman varmistusta. Tuosta viikon vai parin viikon päästä toistin saman 240kg kahden toiston sarjan kyykyssä ilman varmistusta Tampereen Loaded:lla.

Sitä en sitten tiedä mitä noiden parin treenin jälkeen minulle tapahtui kyykyn osalta siltä vaikka muutamassa viime vuoden kyykky treenissä sain tehtyä 240kg painoilla yhtä toistoa niin tuollaista samanlaista tunnetta kyykkyyn en saanut. Sain tehtyä kyllä monesta 220 - 230kg painoilla kolmesta viiteen toistoa mutta tuo 240kg jäi sitten yhteen toistoon.

Tämä vuosi on jo mennyt paremmin kyykyn osalta kuin viime vuosi. Tuo uusi kyykky ennätys sen jo kertoo mutta yleisesti olen kyykännyt kerran 250kg painoilla ja todella monesti ottanut 240kg sen toiston tai kahden toiston sarjan treeneissä. Lisäksi olen saanut tehtyä ketjujen kanssa tai ilman muutenkin pidempiä sarjoja useasti kuten 210kg plus ketjut kolme toistoa, 180kg plus ketjut kymmenen toistoa sekä pysäytys kyykyssä 170kg painoilla kolme kertaa kymmenen toistoa.

Oikeastaan ainoa suurempi asia onkin ollut sitten henkinen puoli mikä myöskin näkyi lauantaina kun lähdin tekemään uutta ennätystä. Se taitaa olla se 220kg painot ja siitä ylöspäin kun alan hieman arpomaan ja miettimään mitä tästäkin tulee. Vielä alle 200kg painoilla teen ihan rauhallisesti päivästä riippumatta mutta sitten ne ongelmat alkavat jostain syystä 200kg painoista. Oli se sitten fyysistä tai henkistä? Sitä en nyt tiedä mutta heti kun tangossa on se 200kg niin tuntuu menevän huonommin. Sitten kun laitan tankoon sen 200kg tai enemmän niin epäluottamus tuntuu vain kasvan sillä en ole oikeastaan kyllä ihan niin paljoa kuitenkaan kyykännyt vähintään 200kg painoilla kuin alle.

Vaikka minulla on ollut hyviä kyykky treenejä niin päivät eivät ole kuitenkaan samanlaisia ja välillä vain hyvän kyykky treenin jälkeen tulee heikompi treeni. No nyt kuitenkin olen ottanut sen asenteen että en lähde pakolla vääntämään mitään liian isoja painoja vaan otan mielummin hieman pienemmillä painoilla parempia toistoja tai sarjoja. Olen huomannut että ei siinä kyllä ole mitään järkeä sitten lähteä tekemään niitä maksimissaan yhtä toistoa 210kg tai 220kg painolla treenistä toiseen jos tuntuu että se on päivän maksimi.

Lauantaina menin parin salikaverin kanssa Tampereelle sillä he halusivat kokeilla minun hypettämän Tampreen Loadedin. Samalla kun kävimme Tampereella niin kävimme Sportheavy:ssä ostamassa hieman uutta välinettä minkä jälkeen menimme keskustassa käymään. Siellä kävimme syömässä sekä kansainvälisillä suurmarkkinoilla. Salille päädyimme sitten siinä ennen kello seitsemää.

Lähdin tekemään treeniä ihan normaalisti mutta jossain kohtaan sitten päätin että tänään mennään 255kg painoihin ja teen uuden ennätyksen. En nyt tarkalleen muista missä kohtia olin painoissa siinä kohtaan kun päätin näin tehdä mutta tuon päätöksen jälkeen mietin sitten painojen nostot ihan sen mukaan että päätyisin tekemän 255kg painoilla toiston. Täytyy kyllä sanoa että kun tein 235kg painoilla mikä oli viimeinen ennen 255kg niin luottamus ei ollut ihan niin hyvä. Tuo 235kg ei tullut ihan niin helposti kuin olisin sen halunnut tulevan mutta siitä huolimatta se tuli ylös minkä jälkeen vain sitten laitoin tankoon sen 255kg kun olin niin suunnitellut. 

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.