Vantaan Loaded 10-kerran kortti päättyi ja päättyikö treenaaminen siellä?

26.08.2023 - 01:01

Kesälomaa ennen toukokuusta - kesäkuuhun aktivoiduin käymään Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun tajusin ja huomasin että minulla tulee hieman kiire ellen pikkuhiljaa ala käymään siellä. Kesäloman jälkeen minulle jäi pari kertaa jäljelle jotka nyt käytin sillä halusin käyttää ne mahdollisimman nopeasti. Viime viikon lauantaina kävin Vantaan Loaded:lla tekemässä jalkatreenin ja tämän viikon perjantaina kävin tekemässä selkätreenin. 

Tuo jalkatreeni oli ihan suunniteltu asia sillä tuon viikon perjantaina en edes päässyt treenaamaan ja halusin käydä tekemässä jalkatreenin Vantaan Loaded:lle. Tälle viikolla halusin käydä tekemässä vielä selkätreenin vaikka myös mietin että kävisin taas tekemässä jalkatreenin. Halusin kuitenkin että en tee ihan samaa kun kertoja oli jäljellä kaksi yhteensä ja yksi jäljellä. Mietin kyllä vielä perjantaina menenkö tekemään selkätreenin illalla vai menenkö lauantaina tekemään uudestaan jalkatreenin? Päädyin perjantain selkätreeniin ihan sen takia että halusin tosiaan vielä tehdä selkätreenin Vantaan Loaded:lla.

Vantaan Loaded:lla tuli siis hommattua hieman yli vuosi sitten kymmenen kerran kortti sen ollessa tarjouksessa. Kymmenen kerran kortti tuli hankittua Vantaan Loaded:lle ihan vain Tampereen Loaded:in kokemuksien perusteella enkä tiennyt Vantaan Loaded:sta yhtään mitään etukäteen. Kymmenen kerran kortti tuli siis hommattua Vantaan Loaded:lle ennen kuin olin käynyt siellä kertaakaan. Tämän huomasi ensimmäisellä kerralla kun kävin Vantaan Loaded:lla sillä sieltä puuttui osa laitteista mitkä oli sitten tullut sillä välin kun seuraavan kerran kävin.

Ensimmäinen kerta oli pettymys kun tuntui ettei salilla ollut hirveästi mitään, toinen kerta oli vieläkin pettymys vaikka salilla oli enemmän laitteita ja kolmas kerta olikin sitten aivoimien ovien aikaa jolloin salilla oli tekemisen meininkiä mutta itse olin vieläkin pettynyt. Tämän vuoden tammikuussa kävin neljännen kerran enkä vieläkään saanut tekemiseen sitä tekemisen meininkiä. Lopulta sitten kun otin taukoa ja aktivoiduin käymään toukokuussa Vantaan Loaded:lla niin aloin saamaan tekemisen meiningin päälle.

Ensimmäisien treenien pettymys ja se miksi en saanut hyvää meininkiä päälle johtui vain yksinkertaisesti siitä että Vantaan Loaded ei ole vain kunnon Tampereen Loaded. Vantaan Loaded on minulle vähän kuin köyhän miehin Loaded, mutta tämän ei siinä kyllä tuollaisenkin salin vaan toivoisi Espooseen. Sitä tosiaan en tiedä mikä minulla muuttui tämän vuoden toukokuusta lähtien kun treenit alkoivat Vantaan Loaded:lla kulkemaan ja muutenkin oli tekemisen meininkiä. Ehkä vain totuin treenaamaan Vantaan Loaded:lla viimein?

Vantaan Loaded:lla on hyviä asioita, huonompia asioita sekä ihan suoria puutteita. Kuitenkin varsinkin selkä- ja jalkalaitteet ovat loistavia ja paljon parempia kuin esimerkiksi Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Suurinpiirtein kaikki selkä- ja jalkalaitteet jotka on Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin Vantaan Loaded:lla on niistä paremmat versiot ja valikoima on myös laajempi. Vantaan Loaded:lla on loistava alaviistopenkki mitä toivoisi myös muualle jopa Tampereen Loaded:lle mutta normaalit penkkipunnerruspenkit ovat huonoja.

En sitten tosiaan ole siinä FitnessGymin puolella ollut yhtään kuin kävellyt vai läpi pukuhuoneeseen. En siis tiedä mitä laitteita tai mahdollisuuksia sillä puolella on. Olen ollut vain Loaded osassa treenaamassa ja kokemukseni rajautuu vain sille puolelle.

Olen treenannut Vantaan Loaded:lla nyt yksitoistoa kertaa. Kymmenen kertaa kymmenen kerran kortilla sekä kerran ilmaiseksi kun kävin avajaisissa jolloin oli avoimet ovet. Ainoat kerrat kun Vantaan Loaded:lla oli minun lisäkseni yli viisi - kuusi kanssa treenaajaa olivatkin avoimet ovet päivä sekä yksi poikkeuksellinen sunnuntai aamupäivä - päiväs aika jolloin tuli käytyä. Muuten kävin Vantaan Loaded:lla samoihin aikoihin kun normaalisti käyn lähisaleilla ja PTVGYM:llä. Tuolloin tosiaan väkeä ei ikinä oikeastaan ollut. Kanssa treenaajat voi oikeasti laskea jokaisella kerralla yhdestä kuuteen tai ehkä jopa kahdeksaan. 

Itse sain siis sen käsityksen että sali on todella hiljainen mutta se ei yllätä kun katsoo missä päin kuntosali sijaitsee. Toisaalta Kivistöön on helppo mennä ajaen ja varsinkin noina aikoina kun normaalisti treenaan niin myös liikenne on rauhallisempaa. Jos julkisia ajattelee niin aika vaikea sinne on mennä ainakin kauempaa. Toisaalta en ole kyllä katsonut mutta ainakin kivistön asemakin on suhteellisen kaukana jos aikoo kävellä. Jotain busseja siinä salin vieressä kyllä kulkee ja pysäkit on siinä vieressä mutta en tiedä niistä linjoista sen enempää.

Vantaan Loaded:lle jos sinne jotenkin pääsee niin sinne helppo ostaa kertakäynti sillä sinne on olemassa äpps. Äppsillä voi ostaa yhden kerran käynnin ja äppsillä saa sen jälkeen avattua ulko-oven, sisäoven sekä portin. Vantaan Loaded:in kertakäynnin maksussa on sen sijaan puutteita sillä se ei oikein hyväksy kuin luottokortin. Normaaleita verkkomaksuja ei ole vaihtoehtoina toisin kuin esimerkiksi PTVGYM:llä.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.