Vantaan Loaded 10-kerran kortti päättyi ja päättyikö treenaaminen siellä?

26.08.2023 - 01:01

Kesälomaa ennen toukokuusta - kesäkuuhun aktivoiduin käymään Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun tajusin ja huomasin että minulla tulee hieman kiire ellen pikkuhiljaa ala käymään siellä. Kesäloman jälkeen minulle jäi pari kertaa jäljelle jotka nyt käytin sillä halusin käyttää ne mahdollisimman nopeasti. Viime viikon lauantaina kävin Vantaan Loaded:lla tekemässä jalkatreenin ja tämän viikon perjantaina kävin tekemässä selkätreenin. 

Tuo jalkatreeni oli ihan suunniteltu asia sillä tuon viikon perjantaina en edes päässyt treenaamaan ja halusin käydä tekemässä jalkatreenin Vantaan Loaded:lle. Tälle viikolla halusin käydä tekemässä vielä selkätreenin vaikka myös mietin että kävisin taas tekemässä jalkatreenin. Halusin kuitenkin että en tee ihan samaa kun kertoja oli jäljellä kaksi yhteensä ja yksi jäljellä. Mietin kyllä vielä perjantaina menenkö tekemään selkätreenin illalla vai menenkö lauantaina tekemään uudestaan jalkatreenin? Päädyin perjantain selkätreeniin ihan sen takia että halusin tosiaan vielä tehdä selkätreenin Vantaan Loaded:lla.

Vantaan Loaded:lla tuli siis hommattua hieman yli vuosi sitten kymmenen kerran kortti sen ollessa tarjouksessa. Kymmenen kerran kortti tuli hankittua Vantaan Loaded:lle ihan vain Tampereen Loaded:in kokemuksien perusteella enkä tiennyt Vantaan Loaded:sta yhtään mitään etukäteen. Kymmenen kerran kortti tuli siis hommattua Vantaan Loaded:lle ennen kuin olin käynyt siellä kertaakaan. Tämän huomasi ensimmäisellä kerralla kun kävin Vantaan Loaded:lla sillä sieltä puuttui osa laitteista mitkä oli sitten tullut sillä välin kun seuraavan kerran kävin.

Ensimmäinen kerta oli pettymys kun tuntui ettei salilla ollut hirveästi mitään, toinen kerta oli vieläkin pettymys vaikka salilla oli enemmän laitteita ja kolmas kerta olikin sitten aivoimien ovien aikaa jolloin salilla oli tekemisen meininkiä mutta itse olin vieläkin pettynyt. Tämän vuoden tammikuussa kävin neljännen kerran enkä vieläkään saanut tekemiseen sitä tekemisen meininkiä. Lopulta sitten kun otin taukoa ja aktivoiduin käymään toukokuussa Vantaan Loaded:lla niin aloin saamaan tekemisen meiningin päälle.

Ensimmäisien treenien pettymys ja se miksi en saanut hyvää meininkiä päälle johtui vain yksinkertaisesti siitä että Vantaan Loaded ei ole vain kunnon Tampereen Loaded. Vantaan Loaded on minulle vähän kuin köyhän miehin Loaded, mutta tämän ei siinä kyllä tuollaisenkin salin vaan toivoisi Espooseen. Sitä tosiaan en tiedä mikä minulla muuttui tämän vuoden toukokuusta lähtien kun treenit alkoivat Vantaan Loaded:lla kulkemaan ja muutenkin oli tekemisen meininkiä. Ehkä vain totuin treenaamaan Vantaan Loaded:lla viimein?

Vantaan Loaded:lla on hyviä asioita, huonompia asioita sekä ihan suoria puutteita. Kuitenkin varsinkin selkä- ja jalkalaitteet ovat loistavia ja paljon parempia kuin esimerkiksi Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Suurinpiirtein kaikki selkä- ja jalkalaitteet jotka on Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin Vantaan Loaded:lla on niistä paremmat versiot ja valikoima on myös laajempi. Vantaan Loaded:lla on loistava alaviistopenkki mitä toivoisi myös muualle jopa Tampereen Loaded:lle mutta normaalit penkkipunnerruspenkit ovat huonoja.

En sitten tosiaan ole siinä FitnessGymin puolella ollut yhtään kuin kävellyt vai läpi pukuhuoneeseen. En siis tiedä mitä laitteita tai mahdollisuuksia sillä puolella on. Olen ollut vain Loaded osassa treenaamassa ja kokemukseni rajautuu vain sille puolelle.

Olen treenannut Vantaan Loaded:lla nyt yksitoistoa kertaa. Kymmenen kertaa kymmenen kerran kortilla sekä kerran ilmaiseksi kun kävin avajaisissa jolloin oli avoimet ovet. Ainoat kerrat kun Vantaan Loaded:lla oli minun lisäkseni yli viisi - kuusi kanssa treenaajaa olivatkin avoimet ovet päivä sekä yksi poikkeuksellinen sunnuntai aamupäivä - päiväs aika jolloin tuli käytyä. Muuten kävin Vantaan Loaded:lla samoihin aikoihin kun normaalisti käyn lähisaleilla ja PTVGYM:llä. Tuolloin tosiaan väkeä ei ikinä oikeastaan ollut. Kanssa treenaajat voi oikeasti laskea jokaisella kerralla yhdestä kuuteen tai ehkä jopa kahdeksaan. 

Itse sain siis sen käsityksen että sali on todella hiljainen mutta se ei yllätä kun katsoo missä päin kuntosali sijaitsee. Toisaalta Kivistöön on helppo mennä ajaen ja varsinkin noina aikoina kun normaalisti treenaan niin myös liikenne on rauhallisempaa. Jos julkisia ajattelee niin aika vaikea sinne on mennä ainakin kauempaa. Toisaalta en ole kyllä katsonut mutta ainakin kivistön asemakin on suhteellisen kaukana jos aikoo kävellä. Jotain busseja siinä salin vieressä kyllä kulkee ja pysäkit on siinä vieressä mutta en tiedä niistä linjoista sen enempää.

Vantaan Loaded:lle jos sinne jotenkin pääsee niin sinne helppo ostaa kertakäynti sillä sinne on olemassa äpps. Äppsillä voi ostaa yhden kerran käynnin ja äppsillä saa sen jälkeen avattua ulko-oven, sisäoven sekä portin. Vantaan Loaded:in kertakäynnin maksussa on sen sijaan puutteita sillä se ei oikein hyväksy kuin luottokortin. Normaaleita verkkomaksuja ei ole vaihtoehtoina toisin kuin esimerkiksi PTVGYM:llä.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.