Vanilla Sky 4K Itunes arvio & kokemuksia

07.07.2020 - 00:19

Tuli tuossa viime viikonloppuna katsottua Vanilla Sky 4K:na Itunesista minkä ostin jo parisen viikkoa sitten 6€ hintaan ja kun tuota ei ole saatavilla 4K bluray:na niin se vain oli pakko ostaa. Sain viimeisen inspiraation Vanilla Sky 4K ostoon Itunesista katsomalla muutaman arvostelun Youtubesta. Lyhykäisyydessään Vanilla Sky jatkaa sitä samaa linjaa yleisesti Tom Cruisen elokuvien kanssa 4K:na.

Vanilla Sky on kuvanlaadullisesti hyvää jälkeä mutta ääniraita on vain normaali Dolby Digital 5.1. Dolby Atmos ääniraidan mukana olo olisi ollut mukava lisä vaikkakin elokuvassa ei nyt niin hirveästi ainakaan toiminta kohtauksia ole. Toisaalta Atmos olisi tuonut mukavan lisän muutamiin kohtauksiin kuten juhla sekä yökerho kohtaukset. Omasta mielestäni esimerkiksi Tom Cruisen Top Gun elokuvassa oleva Dolby Atmos ääniraita toi mukavan lisän myös ei toiminta kohtauksiin. Top Gunissa kohtaukset toimistossa ja baarissa saivat mukavan lisän Dolby Atmos ääniraidalla ja tämä olisi myöskin toiminut myös hyvin Vanilla Sky:ssa.

Kuvanlaadullisesti Vanilla Sky oli samaa jälkeä kuin esimerkiksi Top Gun. Dolby Vision piti huolen siitä, että värit olivat laajat ja musta on mustaa. Juurikin kuvanlaadun takia suosittelen hankkimaan tai vuokraamaan Vanilla Sky:n 4K:na jos vain elokuva yhtään kiinnostaa vai sen haluaa katsoa uudestaan. Itse en edes muista koska viimeksi olen elokuvan nähnyt mutta siitä on aikaa sillä omistan elokuvasta vain dvd version. Olen aina pitänyt elokuvasta mutta nyt uusimalla katselukerralla huomasin elokuvassa puutteita ja asioita joihin en ollut aikaisemmin kiinnittänyt huomiota.

Vanilla Sky on mielestäni huonompi kuin alkuperäinen versio Abre los ojos. Tietenkin aikoinaan kun näin ensimmäisen kerran Vanilla Sky:n ja tajusin sen olevan uusinta versio niin halusin ostaa myöskin alkuperäisen version dvd:nä. Nyt tätä tässä kirjoittaessa tuli mieleen, että voisin katsoa tuon Abre los ojos alkuperäis version myöskin uudestaan dvd:nä.

Vanilla Sky 4K Itunes kuvankaappauksia

Vanilla Sky 4K Itunes

Vanilla Sky 4K Itunes

Vanilla Sky 4K Itunes

Vanilla Sky 4K Itunes

Vanilla Sky 4K Itunes

Vanilla Sky 4K Itunes

Eilen aamulla ennen kuin lähdin käymään maalla niin sain extempore ajatuksen mitä jos ostaisin uuden Apple TV 4K gen 3:sen Vammalaan? Mietin tätä asiaa ensimmäisen kerran joululomalla ollessani mutta se ei edennyt sen enempää enkä sen jälkeen miettinyt koko asiaa enää. Jostain syystä sitten eilen aamupäivällä kun söin aamupalaa ja katselin hieman Netflixiä omalta Apple TV 4K:lta niin ajattelin että pitäsikö minun ottaa se mukaan? 

Huhti - toukokuun vaihteessa tajusin tarkistaa koska Finnkinon joululiput vanhenevat. Ostin ennen joulua Finnkinon 4 super lipun paketin kun tarkoitus oli käydä katsomassa Avatar 2. Kuitenkin huomasin sitten että ne eivät tietenkään olleet voimassa heti ostohetkestä vain vasta joulun jälkeen. Tällöin olin jo lähtenyt Vammalaan enkä sitten jaksanut mennä Tampereelle sitä katsomaan. Sitten kun palasin takaisin kotiin niin minun oli tarkoitus vielä käydä Avatar 2

Muutaman kuukauden päästä tulee vuosi siitä kun ostin Verkkokauppa.con black friday tarjouksesta nykyisen Sony XR-75X93J television pitkän pohdinnan jälkeen. Itse kun kuulun niihin ihmisiin ketkä vertailevat tuotteita keskenään todella paljon ja käyttävät aikaa tutkimiseen mikä tuote sopii itselle ja mitä kalliimpi malli tarjoaa. Sony XR-75X93J tuli itselleni korvaamaan 15 - 16 vanhan Optoma HD80 videotykin mikä oli ensimmäisiä fullhd videotykkejä aikoinaan

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Odottelin innolla Spider-Man: No Way Home elokuvaa viime vuoden puolella kun pidin parista aikaisemmasta Spider-Man: Far from Home sekä Spider-Man: Homecoming elokuvasta. Minun oli tarkoitus käydä katsomassa Spider-Man: No Way Home viime vuoden puolella mutta aikataulu ei oikein osunut yhteen reissun kanssa ja tämän jälkeen alkoikin rajoitukset ja elokuviin ei sitten päässytkään. Ajattelin käydä katsomassa sitten tämän vuoden puolella mutta rajoitukset

Katsoin illalla eilen The Guns of Navarone 4K blu-ray:n minkä ostin viimeksi Cdonin Black Friday tarjouksesta osta 10kpl 4K bluray elokuvaa 100€ paitsi, että se taisi viimeksi olla 110€. Tämä taisi olla kolmas kerta kun näin The Guns of Navarone elokuvan minkä omista myös normaalina bluray:na ja miltä ne olen aikaisemmin katsonut. En kyllä yhtään muista minkä laatuinen tuo kyseinen bluray oli mutta 4K bluray versio The Guns of Navarone on hankkimisen arvoinen