Vanhat Powerbeats2 langattomat nappikuulokkeet käyttöön

16.02.2021 - 22:49

Minulla lähti eilen Bose Sportsound free langattomat nappikuulokkeet huoltoon / vaihtoon kun niissä alkoi olemaan kaikenlaisia ongelmia. Suurin ongelma oli vasemman puoleinen kuuloke mikä lopetti toiminnan yleensä vartin käytön jälkeen. Nyt viimein ryhdistäydyin ja tarkistin kuinka pitkä takuu Bose Sportsound free kuulokkeissa oli ja yllätyksekseni niissä oli 24kk takuu eikä 12kk. Näin ollen suuntasin samantien Giganttiin mistä ne oli ostettu ja jätin ne sinne mistä ne sitten lähtevät takaisin Boselle. Bose Sportsound free langattomat kuulokkeet kestivät siis vajaa 2 vuotta.

Kun Bose Sportsound free langattomat nappikuulokkeet lähtivät huoltoon ja ovat siellä ties kuinka kauan niin tämä jätti itselleni pienen kysymysmerkin. Mitä kuulokkeita käytän nyt lenkeillä ja kuntosalilla alkulämmittelyissä vai olenko nyt kuuntelematta musiikkia? En jaksa varsinkaan pakkasilla käyttää sangallisia Sonyn langattomia kuulokkeita vaan aloin etsimään vanhoja Powerbeats2 langattomia nappikuulokkeita.

Vanhat Powerbeats2 langattomat nappikuulokkeet käyttöön

Aikoinaan juurikin vaihdoin Powerbeats2 langattomat nappikuulokkeet Bose Sportsound freelangattomiin nappikuulokkeisiin sillä ensinnäkin Powerbeats2 ovat "rikki" eli oikeanpuoleinen nappi on katkennut mitä olen liimaillut moneen kertaan ja toisekseen nyt varsinkin jälkikäteen huomattua äänenlaatu ei ole mitään ihmeellistä. Powerbeats2 nappikuulokkeet ovat todella vanhat ja sinällään toimivat. Oikeanpuoleinen nappi on siis katkennut mutta olen saanut sen liimaamalla korjattua ja tämän lisäksi muistaakseni kuulokkeiden mikrofoni ei toimi eli kuulokkeiden kanssa ei voi puhua puhelimeen. Yleisesti muutoin kuulokkeet tuntuvat toimivan vielä vaikka ne eivät ole olleet käytössä pariin vuoteen.

Heti eilen kun löysin Powerbeats2 kuulokkeet niin huomasin joutuvani hieman taas liimaus hommiin minkä jälkeen latasin kuulokkeet. Tämän jälkeen kokeilin kuulokkeiden toimivuutta ja huomasin niiden toimivan edelleen. Niinpä otin Powerbeats2 nappikuulokkeet mukaan kuntosalille ja käytin niitä alkulämmittelyn aikana. Tämän lyhyen käytän jälkeen huomasin heti pari negatiivista asiaa verrattuna Bose Sportsound free kuulokkeisiin. Ensimmäinen ja tärkein asia oli äänenlaatu mikä oli paljon huonompi ja toisekseen aloin muistelemaan miksi olen vihannut Powerbeats2 kuulokkeita.

Bose Sportsound free langattomien nappikuulokkeiden äänenlaadun ero verrattuna Powerbeats2 kuulokkeisiin on merkittävä. Powerbeats2 kuulokkeiden ääni ei ole läheskään niin voimakas kuin Bose Sportsound free kuulokkeiden ääni. Kaikilla osa alueilla Powerbeats2 äänenlaatu on heikompi minkä johdosta äänenvoimakkuutta pitää lisätä merkittävästi jotta musiikkia edes kuulee. Silti musiikista puuttuu syvyys, monipuolisuus sekä basso. 

Powerbeats2 nappikuulokkeiden välissä on johto eli napit eivät ole irralliset vaan ne ovat kiinni toisissaan johdossa. Toisaalta tämä on hyvä asia siinä mielessä, että jos kuulokkeet irtoavat niin ne pysyvät usein edes toisalta puolelta kiinni korvassa jolloin nappikuuloketta ei tarvitse lähteä etsimään lattialta. Negatiivinen puoli onkin sitten se, että johto alkaa helposti takertumaan vaatteisiin jolloin toinen puoli vetää toista puolta. Tämän huomaa heti siinä korvassa johon tuo veto kohdistuu minkä jälkeen johtoa pitää alkaa hieman korjaamaan jotta veto loppuu.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.