Vallila pimennysverhot kokemuksia

28.03.2020 - 23:48

Kevät aurinko on alkanut paistamaan ja nyt kun muutoinkin on epänormaalit ajat menossa niin kotona tulee oltua entistä enemmän. Tämän vuoksi myöskin videotykin käyttö on lisääntynyt varsinkin viikonloppuisin myös päiväsaikaan mikä tarkoittaa sitä, että minun pitää saada olohuone todella paljon pimennettyä jotta videotykin käyttö onnistuu. Tämän takia nyt viikonloppuna laitoin verhon keittiön sivuikkunaan kun kyseinen ikkuna on ollut ilman verhoa. Keväisin ja kesäisin olen pitänyt kahdessa ikkunassa sekä parvekkeen ovessa pimennysverhoja kun taas talvisin keittiön ikkuna on tosiaan ilman verhoja.

Tähän on ollut kaksi eri syytä miksi en aina talveksi laita keittiön ikkunaan verhoa. Ensinnäkin minulla on yksiä pimennys verhoja "vain" kolme kappaletta kun kahteen ikkunaan ja parvekkeen oveen tarvitsen yhteensä neljä verhoa. Kyseisessä tapauksessa olenkin sitten käyttänyt yksittäistä verhoa keittiön ikkunaan. Toinen syy on se, että en välttämättä tarvitse keittiön ikkunaan verhoa kuin vain sen asian takia, että saan pimennettyä olohuoneen tarpeeksi pimeäksi videotykkiä varten. Syksyllä sekä talvella aurinko ei paista samalla tavalla kuin keväisin ja muutenkin ulkona on jo aikaisemmin pimeämpi niin olohuoneen saa ilman keittiön verhoa tarpeeksi pimeäksi.

Pimennysverhoihin tutustuin itse ensimmäisen kerran 10 - 11 vuotta sitten kun hankin ensimmäisen ja ainoan videotykkini Optoma HD80:sen. Aluksi taisin käyttää normaaleja verhoja kunnes varmaankin kesällä huomasin kuinka hyvin normaalit verhot päästävät aurinkoa läpi. Tuolloin minulla oli peitettävänä vain yksi ikkuna joten kahdella pimennysverholla selvisi huoneen pimennyksen. Juurikin kyseisistä ajoista johtuen minulla on pari kahden verhon paria ja nykyään kun tarvitsen kolme - neljä verhoa olohuoneen pimennykseen niin verhoja on joutunut ostamaan joko lisää tai sitten kokonaan ihan uudet verhot.

Se miksi aikoinaan valitsin Vallilan pimennysverhot johtavat ihan vain siihen, että minulla oli jo Vallilan normaaleita verhoja käytössä. Tämän lisäksi äitilläni oli kokemuksia Vallillan verhoista ja hän myös niitä minulle suositteli. En nyt tiedä mitä yleisesti verhot maksavat mutta luulisin Vallilan verhojen maksavan hieman "yleistä" tasoa enemmän. Se miksi itse suosin ja ostan vain Vallilan verhoj on se, että yritys on Suomalainen sekä mielestäni Vallilan verhot ovat hienoja. Se, että saa kestävät ja hyvännäköiset verhot on mielestäni tärkein asia ja kun muutenkaan verhoja ei tarvitse ostella useasti niin kyllä niistä voi sitten maksaa hieman enemmän.

Verhojen kuviointi on nykyään tärkeämmässä roolissa kuin aikoinaan ensimmäisiä pimennysverhoja ostaessa. Ensimmäisiä pimennysverhoja ostaessa huono mihin verhot tulivat olivat käytännössä erilliseen "elokuvateatteri" huoneeseen mikä oli käytännössä omistettu elokuvien katsomiseen. Juurikin tuollaiseen "elokuvateatteri" huoneeseen tai huoneeseen mikä ei ole niinkään "yleinen" huone sopii yksiväriset tummat pimennysverhot. Olohuoneeseen tai avarampaan huoneeseen onkin sitten parempi hankkia kuviolliset ja tai värilliset pimennysverhot että huoneeseen saa enemmän väriä sekä valoa. Tummat pimennysverhot syövät valoa kumpaankin suuntaan niin jo yleisesti huoneen valoisuus häviää ihan normaalissakin oloissa. 

Toisaalta Vallilan verhoille tulee omassakin tapauksessa hintaa sillä joudun ostamaan verhoja 3 - 4 kappaletta riippuen haluanko kaikkiin ikkunoihin verhot. Jos nyt ostaa uudet verhot normaalilla 69,00€ hinnalla niin kolmen verhon hinnaksi tulee 205€ ja neljän 276€. Tämän johdosta olenkin ostanut Vallilan pimennysverhoja erilaisista alennuksista kuten asiakaspäiviltä jolloin verhoja saa hieman halvemmalla ja kun verhoja tosiaan joutuu ostamaan kerralla neljä kappaletta niin loppuhinnassa alennuksen kyllä huomaa. Juuri kirjoitus hetkellä Vallilan pimennysverhot ovat tarjouksessa ainakin Vallilan kotisivuilla ja varmaan myöskin liikkeissä.

Tälläkin hetkellä minulla on makuuhuoneessa Vallilan normaalit verhot ja olohuoneessa on siis pimennysverhot. Normaalin verhon ja pimennysverhon eron kyllä huomaa niin verhon materiaalissa kuin verhojen painossa. Vallilan normaalit verhot ovat materiaalin takia kevyemmät ja päästävät auringon valon läpi kun taas pimennysverhot ovat hieman painavammat ja eivät päästä auringon valoa läpi. Jos oikeasti haluat tai tarvitset pimennyksen huoneeseen niin Vallilan pimennysverhoilla se onnistuu vaikkakin edes pimennysverhot eivät pidä aurinkoa ihan 100% aisoissa. Minunkin tapauksessa katon ja verhojen väliin jää pieniä reikiä joista valo vain pääsee läpi mutta tämä ei haittaa omalla kohdallani sillä valo ei heijastu valkokankaalle.

https://www.vallila.fi/collections/pimennysverhot

En edes kunnolla muistanut, että kirjoitin maaliskuussa Vallila pimennysverhot kokemuksia. En nyt jaksanut alkaa lukemaan omia Vallila pimennysverhot kokemuksia ja nyt kun on kesäaika niin asia on tullut taas esille enemmän tai vähemmän. Nykyisin olen katsonut televisiosarjoja sekä elokuvia enemmän LG OLED C8 televisiolla kuin Optoma HD80 videotykillä joten en ole tarvinnut olohuoneen saamista pimeäksi ihan niin usein kuin ennen. Kuitenkin viime viikonloppuna