Välipäiville on osunut elokuvissa käynti ja Mafia 3 tuli ostettua Black Fridaysta

16.12.2016 - 12:47

Torstai on viime viikkoiseen tapaan välipäivä, mutta periaatteessa eri syystä sillä tällä kertaa valitsin torstain välipäiväksi ihan Star Wars Rogue One elokuvan takia. Ilman kyseistä elokuvassa käynti keikkaa tämä päivä olisi hyvin todennäköisesti ollut treenipäivä ja tuplatreenipäivä kuten muutkin päivät tällä viikolla. Viime viikolla kun vietin välipäivää torstaina kävin myöskin elokuvissa. Tällöin kävin katsomassa Tom Fordin elokuvan Nocturnal Animals (Yön Eläimet) sekä myöskin sunnuntaina kävin elokuvissa katsomassa Arrival elokuvan. Näin ollen käynyt katsomassa kolmena viime välipäivänä elokuvan ihan elokuvateatterissa. Mielestäni ihan hyvä tapa viettää välipäivää treeneistä katsomalla elokuvan joko ihan elokuvateatterissa tai kotona.

Välipäivästä saa juuri silloin parhaimman hyödyn kun voi vain olla. Itselläni vain välipäiville yleensä kasautuu kotityöt sillä normaalisti arkena en näitä ehdi oikein tekemään. Sinällään tuollaiset työt ovat vielä kevyitä eikä häiritse niinkään välipäivää. Ellei välipäivästä saa oikeasti välipäivää vaan päivä menee muuten kiireisesti tai jossain muussa raskaassa työssä tai asioissa niin tällöin välipäivä ei kyllä palvele asiaa oikein. Tälläisen päivän jälkeen voi tuntua helposti sille, että ei ole edes pitänyt välipäivää ja tämä myöskin näkyy treeneissä. Tekee sitten aerobisempaa liikuntaa tai voimaharjoittelua niin kyllä tuollainen työntäyteinen "välipäivä" vain painaa.

Jos vain mahdollista niin itse yritän pitää välipäivät juuri "maltillisina" muista hommista kuin mahdollista. Tällöin välipäivät menevät juurikin elokuvien, televisio-ohjelmien tai pelaamisen parissa. Muutoin pidän yleensä välipäiviä treeneistä jonkin menon takia kuten tällä kertaa Star Wars Rogue One takia. Itselleni onkin siis hyvä välillä sopia tai suunnitella vain joku meno niin välipäiviä tulee helpommin pidettyä.

Mafia 3 Gigantin Black Fridaysta digitaalisena ostona

Muutoin näinä välipäivinä on tullut myöskin pelattua Mafia 3:sta pc:llä mikä tuli ostettua Black Fridayna Gigantista digitaalisena versiona. Ostin vielä 5€ kalliimman Mafia 3 Deluxe Editionin mikä kustansi 29.90€ normaalin version ollessa 24,90€. Sinällään oli ihmeellistä, että kyseessä oli kuitenkin Steam-avain ja peli oli myöskin Steam-palvelussa tarjouksessa, mutta ei läheskään yhtä hyvällä alennuksella. Muutoinkin kaikki pelit mitkä olivat Black Fridayna Gigantista tarjouksessa olivat edullisempia kuin itse Steam-palvelussa.

Täytyy kyllä sanoa, että varsinkin Mafia 3 tapauksessa Gigantin digitaalinen osto toimi nopeasti ja kätevästi. Ainoa isompi miinus on se, että tuote kuvauksessa ei kerrota tarkkaan mitä tai miten digitaalinen osto asennetaan / ladataan. Ainoa tieto mitä tuotetiedoista saa selville on tekniset tiedot kohdassa latauslähde mistä pitäisi itse arvella tai päätellä miten tuote ladataan ja asennetaan. Tietenkin jos digitaaliset peli ostot ovat tuttuja asioita niin tällöin asiat ovat helpompia ja niitä voi päätellä, mutta jos asiakas on uusi digitaalisessa pelin ostamisessa niin sormi voi mennä helposti suuhun. Ellei siis esimerkiksi Steam, Origin, Ubi store tai Gog palvelut ole tuttuja asioita niin asia voi mennä hankalaksi. Varsinkin näin jos ostaa ulkopuoliselta myyjältä mikä myy vain pelin avainkoodeja. Tämän johdosta olisin hyvä asia jos Gigantti lisäisi tuotteen tietoihin edes pienen infon tai edes näkyvimmin mistä kyseinen peli ladataan ja asennetaan. Tarvitaanko pelin asentamiseen joku alusta vai saadaanko tuote suoraan myyjältä.

Itse Mafia 3:sta olen pelannut oston jälkeen noin parisenkymmentä tuntia pelannut ja täytyy sanoa, että pidän pelistä vaikkakin pelissä on puutteita. Suurimmat puutteet ovat mielestäni pelissä oleva bugit joita omaan silmääni on paljon mutta jotka ovat kuitenkin pieniä. En sitten tiedä lasketaanko pelin pyöriminen heikosti bugiksi vai yleiseksi ongelmaksi mutta jopa minun koneellani vaikka ei enään mikään hirmutykki ole niin peli tökkii paikoitellen. Pelin fps voi tippua ihan yhtäkkiä vaikka ruudulla ei tapahtuisi käytännössä mitään erikoista. Itselläni peli ei ole kaatunut kuin kerran välianimaation jälkeen, mutta peliarvosteluista olen lukenut tätä tapahtuvan enemmänkin. Pienempiä bugeja kyllä pelistä löytyy mutta itseäni ne eivät ole haitanneet vaikka välillä on saattanut jokin tehtävä on bugin takia epäonnistunut.

Sitä en sitten tiedä tuhlasinko 5€ liikaa peliin Deluxe Version takia sillä en ole katsonut mitä Mafia 3 Season pack pitää sisällään. Toisaalta ajattelin ostaa juurikin Deluxe Version hinnan takia kun hinta eroa oli vain 5€ millä sai nyt kuitenkin hieman enemmän pelattavaa. Tällä kertaa olen jopa innostunut pelaamaan sivutehtäviä yllättävän paljon sillä yleensä sivutehtävät jäävät itselläni hieman vähemmälle kun menen päätarinassa eteenpäin minkä jälkeen sivutehtävät jääkin sitten pelaamatta kun pääsen tarinan läpi.

Mafia 3 arvosteluja:

Keskiviikkona aamulla käsitreeni sekä illalla olkapäätreeni

Keskiviikkona oli suunnitelmissa tehdä ihan normaalisti tuplatreenit mutta mitkä treenit olivat sitten mietinnän takana. Maanantaina tuli tehtyä olkapäitä ja rintaa sekä tiistaina käsiä ja selkää. Jalkatreenit olivat suunnitelmissa tehdä loppuviikosta niin keskiviikon osalta piti hieman suunnitella mitä tehdä. Minun piti ihan vain miettiä mitkä lihasryhmät haluan treenata tällä viikolla kahdesti sillä kaikkia lihasryhmiä tuskin tulen treenaamaan kahdesti. Ihan vain sen takia kun minulla oli "hauska" suunnitelma tehdä tuplajalkatreenit back to back perjantaina sekä lauantaina. Tämän johdosta päätin tehdä käsitreenin sekä olkapäätreenin vaikka olisin periaatteessa halunnut tehdä selkätreenin.

Tiistai-iltana tulin tehneeksi käsitreenin ja heti keskiviikkoaamuna tein jälleen käsitreenin. Ei mitään uutta sillä olen vastaasti joskus treenannut. Tiedostin minkälaisen treenin halusin kun tiistaina tuli enemmänkin "ryskättyä". Tämän johdosta ajattelin tekeväni maltillisemmilla painoilla sekä erilaisilla liikkeillä molemmat lihakset. Tämä tiesikin sitten enemmän taljaliikkeitä käsille.

Illalla olkapäitä tehdessä en sitten niinkään miettinyt mitä tein maanantaina olkapäätreeneissä vaan tekeminen oli aikalailla samaa mitä tein maanantaina. Maanantaina olkapäätreeni oli jaettu aamulla muihin olkapääliikkeisiin ja illalla pariin punnerrusliikkeeseen olkapäille. Tällä kertaa ajattelin tehdä ihan kaikkea punnerruksista, vipunostoihin ja kohautuksiin.

 

From morning #armworkout #bicepworkout #tricepsworkout #biceps #triceps #gym #gymlife #beats #trance

A photo posted by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Olkapäätreeni alkoi ihan normaalisti lämmittelemällä kiertäjiä minkä jälkeen tein vipunostoja takaolkapäille pienemmillä painoilla viidentoista - kahdenkymmenen toiston sarjoilla. Tämän jälkeen paukutinkin sitten pystypunnerrusta käsipainoilla todella pitkään sillä kun lopetin liikkeen niin kello oli mennyt yllättävän paljon eteenpäin. Pystypunnerrusta tehdessä tuntui sille, että tekemisestä puuttui hieman puhtia varsinkin todella isoissa romuissa mutta oikeastaan liikkeen jälkeen tajusin myöskin sen, että olin kuitenkin tehnyt olkapäätreenin maanantaina. En siis ottanut yhtään huomioon sitä tosiasiaa, että olin juurikin maanantaina tehnyt olkapäätreenin minkä lisäksi myöskin tein maanantai-iltana rintaa monilla punnerrusliikkeillä.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.