Vaihtelun vuoksi penkki treeni ketjuilla

13.07.2022 - 09:49

Viime viikon perjantaina oli vuorossa penkki teeniä ketjuilla muutaman viikon tauon jälkeen. Olen nyt siis käynyt perjantaisin sekä lauantaisin tekemässä treenit Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Yleisesti perjantain treenit ovat olleet maastaveto treeniä eli selkätreeniä ja lauantain sitten kyykky treeniä eli jalkatreenejä. Olen aina välillä muuttanut treenejä sitten, että olenkin perjantaisin tehnyt rintatreenin eli penkki treenin jotta pääsen tekemään penkkiä ketjuilla. Näitä treenejä ei nyt niin kamalasti ole vielä takana joten penkkiä olen tehnyt vähiten ketjuilla. Myöskin sen johdosta lähes joka kerta erilaisia "ennätyksiä" on tullut tehtyä.

Viimeksi kun kävin tekemässä PTVGYM:llä penkki treenin ketjuilla niin se meni hyvin. Tein suurimmilla painoilla mitä olen nyt ilman spotteria tehnyt niin normaalisti kuin slingshottia käyttäen. Olen nyt muutoinkin viime ajat treenannut penkkiä enemmmän ilman spotteria jotta tottuisin tekemään paremmin ilman spottia sekä en ole nyt alkanut viitsimään kysymään spottia tuntemattomilta kun tykkään tietystä spottaustapavasta ja en jaksaisi alkaa sitä aina tuossa selittämään. Pääsyy on kuitenkin tuo, että haluan nyt kehittyä penkkaan ilman spotteria isommilla painoilla kun tuo sama homma on nyt toiminut kyykyn kanssa.

Viimeksi kun tein penkki treenin PTVGYM:llä muutamia viikkoja sitten niin se meni hyvin ja tein erilaisia ennätyksiä. Ehkä tuo viime kertainen vaikutti siihen, että nyt minulla oli hyviä odotuksia treenin suhteen. Myös kun en tehnyt rintatreeniä tiistaina niin tämä perjantain treeni oli ainoa rintatreeni viikolla. Perjantain treeni meni ihan hyvin mutta jotenkin odotin sen menevän paremmin sekä myöskin omasta mielestäni väsyin ehkä turhankin nopeasti?

Aluksi tein penkkiä ilman slinghottia kun taas "normi" penkki treeneissä olen tehnyt penkkiä pääsääntöisesti slingshotilla. Päädyin tekemään penkkiä 150kg painoilla plus ketjut millä sain tehtyä kolme kahden toiston sarjaa. Tämän jälkeen lisäsin hieman painoja ja tein yhden sarjan slingshotilla. Tuo oli kuitenkin jo niin raskas että hyvä että sain tuon kahden toiston sarjan tehtyä. Olin joko jo liian väsynyt noista 150kg plus ketjut nostoista ja sitten vain laitoin liian paljon painoja. Taisin tehdä 165kg plus ketjut ja se oli hieman liikaa tuon 150kg jälkeen.

Itselläni oli varmaan liian paljon odotuksia siihen nähden mitä sain aikaan ja miten viime aikoina olen tehnyt penkki treenejä. Jotenkin ajattelin olevani paremmassa kunnossa mitä olin tai sitten minulla oli vain heikompi päivä ja halusin sen vain menevän paremmin? Auttaisi varmaan että tekisin säännöllisemmin kyseisiä penkki treenejä PTVGYM:llä ketjujen kanssa ettei tulisi mitään tämänkaltaisia "odotuksia" treenejä kohtaan. Pitäisi varmaan lisätä yksi "vakituinen" käynti lisää viikossa tai parin viikon välein.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.