Uusi kyykyn sarja ennätys 225kg 2x3

12.01.2023 - 10:12

Suunnitelmat muuttuivat eilen keskiviikkona kun minun oli tarkoitus käydä vielä mäessä. Suunnittelin sunnuntaina ihan extemporeen kun katsoin tämän viikon säätietoja että voisin käydä vielä mäessä tiistaina ja keskiviikkona minkä jälkeen lähteä kotiin torstaina. Ellivuori on kiinni maanantaisin niin silloin menisin salille mutta seuraava salilla käynti olisi ollut sitten perjantaina. Tiistaina kun menin ja olin mäessä niin ajatukset kyllä pikkuhiljaa alkoivat muuttumaan sillä mäki muuttui todella nopeasti heikompaan suuntaan sekä olin hieman epävarma jaksanko lasketella parina päivänä putkeen.

Tiistai-iltana jonkin aikaa siitä kun olin lähtenyt mäestä pois niin lumisade oli muuttunut vesisateeksi. Tuon vesisateen piti olla enemmänkin räntää jos säätiedot olisivat pitäneet paikkaansa. Tuolloin tiesin etten lähde mäkeen seuraavana päivänä kun silloin oli säätietojen mukaan luvattu samaa ja vielä enemmän. Näin kävi ja keskiviikkona tuli ihan kunnolla vettä ja näin ollen ei ollut mitään järkeä lähteä mäkeen. Tämä samalla varmisti sen että menisin illalla salille vaikka näin ei pitänyt alunperin ja vaikka aamupäivällä hyvin nopeasti mietin jo kotiin lähtemistä päivää etukäteen.

Salille mentäessä en oikein tiennyt mitä odottaa. Olin kuitenkin ollut mäessä edellisenä päivänä ja tämän päivän salille menoa ei pitänyt edes ennen eilistä tapahtua. Kaiken tämän lisäksi minulla oli vuorossa jalkatreeni sillä halusin pitää treenipäivät jotenkin "järjestyksessä" päivien mukaan en treenien. Maanantaina kun kävin salilla niin tein rinta- & käsitreenin kun normaalisti olen vääntänyt selkää. Nyt keskiviikkona jalkatreeni oli ainoa valinta ja treeni mitä oikeasti mietin sillä torstai on treeni vapaa ja perjantaina on tarkoitus mennä PTVGYM:lle tekemään selkätreeni.

Yllätyin mennessäni kuntosalille että salilla oli kamalasti väkeä. Eniten mitä nyt on ollut. En tiedä paljonko tammikuun alku vaikutti asiaan sillä yleisesti mitää tammikuun ruuhkaa ei ole muuten ollut nähtävissä minään aiempana päivänä. Vai vaikuttiko pihalla ollut vesisade että nyt on pakko lähteä kuntosalille. Vesisade ainakin pääkaupunkiseudulla laittaa ihmiset ryntäämään kuntosaleille mikä on mielestäni ihmeellistä. Päivät jolloin pihalla sataa vettä niin tietää että kuntosalilla on paljon ihmisiä.

No tuo väen paljous ei minua haitannut yhtään sillä jalkaprässit olivat heti vapaana kun menin salille ja tämän jälkee räkit olivat vapaina kun sain tehtyä lämmittelyn jalkaprässissä. Vielä tuohon aikaan kun aloin tekemään kyykkyä niin kuntosalilla oli paljon ihmisiä mutta noin pari tunnin päästä kun lopetin kyykyn niin kuntosali oli tyhjentynyt ja salilla ei ollut enää kuin muutama treenaaja. Tämä on aika tuttu näky olin sitten missä tahansa salilla treenaamassa että jos salilla paljon ihmisiä kun aloitan kyykyn lämmitellyn niin sen jälkeen kun lopetan kyykyn niin sali on lähes tyhjä. Tampereen Loaded:lla on se huvittavaa että kun vapaapainoalue on siellä piilossa niin kun alan tekemään muita jalkalaitteita niin bodaus puoli on tyhjentynyt ja pukuhuoneistakin lähtee sellaisia ihmisiä pois salilta joiden en ole nähnyt edes tulevan sisään.

Treenin aloitin ihan normaaliin tapaan siis jalkaprässissä missä tein kuuden toiston sarjat pysäytyksellä 40kg, 80kg, 120kg, 170kg sekä 220kg painoilla. Tämän jälkeen tein vielä hieman lisälämmittelyä sekä venyttelyä samalla kun vaihdoin kengät ja otin polvilämmittimet. Kyykyn aloitin 65kg painoilla joilla tein kaksi toistoa ja siirryin tämän jälkeen 105kg painoihin joilla tein kaksi toistoa, kaksi toistoa ja yhden toiston muistaakseni. Tämän jälkeen siirryin 145kg painoihin ja normaalisti kun olen tehnyt kaksi toistoa niin syystä tai toisesta teinkin vain yhden toiston. Toistin saman toistamiseen minkä jälkeen tein yhden toiston 165kg painoilla mistä siirryinkin sitten 185kg painoihin. 185kg painoilla tein edelleen yhden toiston mitä seurasi 205kg vaikka ajattelin tehdä vielä toisen toiston 185 painoilla.

205kg toiston jälkeen siirryin sitten samantien 225kg painoihin vaikka hieman suunnittelin tekeväni ensiksi yhden toiston 215kg painoilla ennen tuota 225kg. Kuitenkin siirryin sitten suoraan 225kg painoihin ja nyt aloinkin sitten miettimään montako toistoa tekisin? Sinällään ihmeellistä mutta toisaalta ei yllätä että pienemmillä painoilla olin tehnyt ykkösiä pohjalle ja sitten kun olen kyykyn viimeisessä painoissa 225kg niin alan miettimään pidempää sarjaa. Päätin sitten syystä tai toisesta lähteä hakemaan uutta sarja ennätystä eli viittä toistoa. Tuossa vuoden viimeisenä päivänä sain ensimmäistä kertaa tehtyä kyykyssä 225kg kolme toistoa mikä on nykyinen sarjaennätys.

Lähdin sitten oikeasti hakemaan viittä toistoa 225kg painoilla yksi toisto kerrallaan. Sain tehtyä kolme toistoa mutta sen jälkeen en uskaltanut lähteä hakemaan neljättä kun kolmas toisto tuntui tulleen aika raskaasti. Sinällään aika erikoista lähteä hakemaan viittä toistoa 225kg painoilla kun viimeksi oliko nyt viime viikolla epäonnistuin saamaan 220kg painoilla viittä kun lähdin sitä hakemaan saamalla pari kakkosta. No sain tosiaan nuo kolme toistoa 225kg painoilla ja se oli nyt toisen kerran parin viikon sisään siitä kun sain tehtyä tuon ensimmäisen kerran. Tekeminen tuntui raskaalle mutta niinhän sen pitääkin jos kyseessä on ennätyssarjan uusiminen. Tämän jälkeen aloin sitten miettimään mitä teen seuraavaksi? Lopetanko kyykyn tähän, yritänkö toista kolmosta vai laskenko painoja ja teen hieman pidemmän? Painojen lisääminen ei tullut missään kohtaan edes mieleenkään.

Lähdin lopulta hakemaan toistoa kolmosta 225kg painoilla toisto toistolta. Tekeminen tuntui jo ensimmäisessä toistossa raskaalle ja toisto toistolta tekeminen tuntui vain raskaammalle. Tekeminen oli paljon raskaampaa kuin ensimmäisessä sarjassa ja kun katsoin tämän jälkimmäisen videolta niin sitä se kyllä näyttikin. Ensimmäinen sarja näytti teknisesti ihan hyvälle mutta tämä jälkimmäinen näytti todella raskaalle tekniikan enemmän hajotessa. Toistot menivät ihan ok alas mutta olisivat voineet mennä alemmaksi mutta tuossa vaiheessa en vain uskaltanut viedä toistoa alemmaksi kun tuntui että en pääse ylös. 

Torstaina oli vuorossa penkki treeni mihin ei ollut normaaliin tapaan mitään suunnitelmaa kuin tehdä parempi penkki treeni kuin maanantaina. Maanantaina oli viikon ensimmäinen rintatreeni ja maanantaina penkki meni todella huonosti. Tein todellakin erilaisen treenin maanantaina kuin torstaina mutta luultavasti edellisen viikon perjantailla oli jotain osuutta asiaan. Edellisen viikon perjantaina kävin tekemässä penkki treenin PTVGYM:llä mikä meni todella hyvin

Nykyään jo ruokakaupoista saa niin monenlaista lisäproteiinia ostettua että huh huh. Toista se oli kun itse aloitti kuntosalilla käynnin niin se piti oikein tietää mistä sitä saa. Vaikka ruokakaupoista saakin nyt ostettua lisäproteiinia ja vielä suhteellisen edullisesti niin onko se kannattavaa? Itse turvauduin kesän tapaan Vammalan Citymarketin tarjontaan kun siellä olin kolmisen viikkoa enkä jaksanut alkaa viemään mukanani 4kg tynnyriä minkä black fridaysta

Keskiviikkona tuli käytyä Vantaan Loaded:lla tekemässä jalkatreeni. En tuolloin vielä kyykyn aikana huomannut mitään ihmeellistä mutta kun siirryin tekemään vyökyykkyä niin huomasin että etureiteni eivät olleet oikein palautuneet. En tiedä miksi tätä en huomannut oikein kyykkyä tehdessä vaan tuskailin hieman sen kanssa ettei kyykky oikein suju. Yksi syy oli kyllä myös se että tämä oli ensimmäinen kerta kun kyykkäsin Vantaan Loaded:lla. Siinä sitten kun tein

Tämän viikon keskiviikkona tuli käytyä tekemässä jalkatreeni Vantaan Loaded:lla ja vaikka siellä tuli oltua lähemmäksi kolme tuntia niin kerkisin tekemään vain etureidet. Keskiviikon jalkatreenissä kerkisin jalkaprässin lämmittelyn jälkeen tekemään "vain" kyykyn, vyökyykyn sekä heiluri hack-kyykyn. Kaikki kyseiset liikkeet olivat etureisi painotteisia niin takareisille ei varsinaisesti ollut liikettä tuossa treenissä ja päätinkin sitten jossain kohtaan että en

Keskiviikko iltana tuli käytyä Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun keli sattui oleva sopiva sinne päin ajamiseen sekä halusin käydä siellä pitkästä aikaa. Viime kerta kun kävin Vantaan Loaded:lla oli avoimet ovet päivä ja kun katsoin omaa blogi kirjoitusta LOADED Experience Vantaa avoimet ovet niin tuo päivä oli 18.11. Siitä oli siis vierähtänyt näköjään tasan tarkkaan pari kuukautta sillä keskiviikko oli 18.1. Aika sattumaa että kävin edellisen kerran 18.11 ja

Viime viikon torstaina palasin kotiin kolmen viikon maalla olon jälkeen. Suunnitelmat tuntuivat muuttuvan koko ajan ja jopa lennosta sillä vielä matkan aikana torstaina muutin illan suunnitelmia. Alunperin minun piti käydä maanantaina salilla, tiistaina sekä keskiviikkona mäessä, torstaina pitää välipäivä ja perjantaina palata tauon jälkeen PTVGYM:lle treenaamaan. No maanantaina kävin salilla ja tiistaina mäessä mutta keskiviikon ja torstaina osalta