Uusi kyykyn sarja ennätys 225kg 2x3

12.01.2023 - 10:12

Suunnitelmat muuttuivat eilen keskiviikkona kun minun oli tarkoitus käydä vielä mäessä. Suunnittelin sunnuntaina ihan extemporeen kun katsoin tämän viikon säätietoja että voisin käydä vielä mäessä tiistaina ja keskiviikkona minkä jälkeen lähteä kotiin torstaina. Ellivuori on kiinni maanantaisin niin silloin menisin salille mutta seuraava salilla käynti olisi ollut sitten perjantaina. Tiistaina kun menin ja olin mäessä niin ajatukset kyllä pikkuhiljaa alkoivat muuttumaan sillä mäki muuttui todella nopeasti heikompaan suuntaan sekä olin hieman epävarma jaksanko lasketella parina päivänä putkeen.

Tiistai-iltana jonkin aikaa siitä kun olin lähtenyt mäestä pois niin lumisade oli muuttunut vesisateeksi. Tuon vesisateen piti olla enemmänkin räntää jos säätiedot olisivat pitäneet paikkaansa. Tuolloin tiesin etten lähde mäkeen seuraavana päivänä kun silloin oli säätietojen mukaan luvattu samaa ja vielä enemmän. Näin kävi ja keskiviikkona tuli ihan kunnolla vettä ja näin ollen ei ollut mitään järkeä lähteä mäkeen. Tämä samalla varmisti sen että menisin illalla salille vaikka näin ei pitänyt alunperin ja vaikka aamupäivällä hyvin nopeasti mietin jo kotiin lähtemistä päivää etukäteen.

Salille mentäessä en oikein tiennyt mitä odottaa. Olin kuitenkin ollut mäessä edellisenä päivänä ja tämän päivän salille menoa ei pitänyt edes ennen eilistä tapahtua. Kaiken tämän lisäksi minulla oli vuorossa jalkatreeni sillä halusin pitää treenipäivät jotenkin "järjestyksessä" päivien mukaan en treenien. Maanantaina kun kävin salilla niin tein rinta- & käsitreenin kun normaalisti olen vääntänyt selkää. Nyt keskiviikkona jalkatreeni oli ainoa valinta ja treeni mitä oikeasti mietin sillä torstai on treeni vapaa ja perjantaina on tarkoitus mennä PTVGYM:lle tekemään selkätreeni.

Yllätyin mennessäni kuntosalille että salilla oli kamalasti väkeä. Eniten mitä nyt on ollut. En tiedä paljonko tammikuun alku vaikutti asiaan sillä yleisesti mitää tammikuun ruuhkaa ei ole muuten ollut nähtävissä minään aiempana päivänä. Vai vaikuttiko pihalla ollut vesisade että nyt on pakko lähteä kuntosalille. Vesisade ainakin pääkaupunkiseudulla laittaa ihmiset ryntäämään kuntosaleille mikä on mielestäni ihmeellistä. Päivät jolloin pihalla sataa vettä niin tietää että kuntosalilla on paljon ihmisiä.

No tuo väen paljous ei minua haitannut yhtään sillä jalkaprässit olivat heti vapaana kun menin salille ja tämän jälkee räkit olivat vapaina kun sain tehtyä lämmittelyn jalkaprässissä. Vielä tuohon aikaan kun aloin tekemään kyykkyä niin kuntosalilla oli paljon ihmisiä mutta noin pari tunnin päästä kun lopetin kyykyn niin kuntosali oli tyhjentynyt ja salilla ei ollut enää kuin muutama treenaaja. Tämä on aika tuttu näky olin sitten missä tahansa salilla treenaamassa että jos salilla paljon ihmisiä kun aloitan kyykyn lämmitellyn niin sen jälkeen kun lopetan kyykyn niin sali on lähes tyhjä. Tampereen Loaded:lla on se huvittavaa että kun vapaapainoalue on siellä piilossa niin kun alan tekemään muita jalkalaitteita niin bodaus puoli on tyhjentynyt ja pukuhuoneistakin lähtee sellaisia ihmisiä pois salilta joiden en ole nähnyt edes tulevan sisään.

Treenin aloitin ihan normaaliin tapaan siis jalkaprässissä missä tein kuuden toiston sarjat pysäytyksellä 40kg, 80kg, 120kg, 170kg sekä 220kg painoilla. Tämän jälkeen tein vielä hieman lisälämmittelyä sekä venyttelyä samalla kun vaihdoin kengät ja otin polvilämmittimet. Kyykyn aloitin 65kg painoilla joilla tein kaksi toistoa ja siirryin tämän jälkeen 105kg painoihin joilla tein kaksi toistoa, kaksi toistoa ja yhden toiston muistaakseni. Tämän jälkeen siirryin 145kg painoihin ja normaalisti kun olen tehnyt kaksi toistoa niin syystä tai toisesta teinkin vain yhden toiston. Toistin saman toistamiseen minkä jälkeen tein yhden toiston 165kg painoilla mistä siirryinkin sitten 185kg painoihin. 185kg painoilla tein edelleen yhden toiston mitä seurasi 205kg vaikka ajattelin tehdä vielä toisen toiston 185 painoilla.

205kg toiston jälkeen siirryin sitten samantien 225kg painoihin vaikka hieman suunnittelin tekeväni ensiksi yhden toiston 215kg painoilla ennen tuota 225kg. Kuitenkin siirryin sitten suoraan 225kg painoihin ja nyt aloinkin sitten miettimään montako toistoa tekisin? Sinällään ihmeellistä mutta toisaalta ei yllätä että pienemmillä painoilla olin tehnyt ykkösiä pohjalle ja sitten kun olen kyykyn viimeisessä painoissa 225kg niin alan miettimään pidempää sarjaa. Päätin sitten syystä tai toisesta lähteä hakemaan uutta sarja ennätystä eli viittä toistoa. Tuossa vuoden viimeisenä päivänä sain ensimmäistä kertaa tehtyä kyykyssä 225kg kolme toistoa mikä on nykyinen sarjaennätys.

Lähdin sitten oikeasti hakemaan viittä toistoa 225kg painoilla yksi toisto kerrallaan. Sain tehtyä kolme toistoa mutta sen jälkeen en uskaltanut lähteä hakemaan neljättä kun kolmas toisto tuntui tulleen aika raskaasti. Sinällään aika erikoista lähteä hakemaan viittä toistoa 225kg painoilla kun viimeksi oliko nyt viime viikolla epäonnistuin saamaan 220kg painoilla viittä kun lähdin sitä hakemaan saamalla pari kakkosta. No sain tosiaan nuo kolme toistoa 225kg painoilla ja se oli nyt toisen kerran parin viikon sisään siitä kun sain tehtyä tuon ensimmäisen kerran. Tekeminen tuntui raskaalle mutta niinhän sen pitääkin jos kyseessä on ennätyssarjan uusiminen. Tämän jälkeen aloin sitten miettimään mitä teen seuraavaksi? Lopetanko kyykyn tähän, yritänkö toista kolmosta vai laskenko painoja ja teen hieman pidemmän? Painojen lisääminen ei tullut missään kohtaan edes mieleenkään.

Lähdin lopulta hakemaan toistoa kolmosta 225kg painoilla toisto toistolta. Tekeminen tuntui jo ensimmäisessä toistossa raskaalle ja toisto toistolta tekeminen tuntui vain raskaammalle. Tekeminen oli paljon raskaampaa kuin ensimmäisessä sarjassa ja kun katsoin tämän jälkimmäisen videolta niin sitä se kyllä näyttikin. Ensimmäinen sarja näytti teknisesti ihan hyvälle mutta tämä jälkimmäinen näytti todella raskaalle tekniikan enemmän hajotessa. Toistot menivät ihan ok alas mutta olisivat voineet mennä alemmaksi mutta tuossa vaiheessa en vain uskaltanut viedä toistoa alemmaksi kun tuntui että en pääse ylös. 

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.