Uusi boxi kyykky ennätys 205kg plus ketjut

26.02.2023 - 10:37

Viikko sitten PTVGYM:llä tein ensimmäisen boxi kyykky treenin ketjuilla aikoihin ja samalla se oli myös ensimmäinen boxi kyykky treeni ylipäätänsä. Edellinen boxi kyykky treeni taisi olla viime kesänä Tampereen Loaded:lla missä tein boxi kyykky myös ketjuilla eikä se mennyt ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Viime vuonna kun aloin ja pääsin tekemään kyykkyä ketjuilla niin aloin myös aktiivisemmin tekemään myös boxi kyykkyä ketjuilla. Sain sillä tavalla vaihtelevaisuutta enemmän kyykky treeneihin vaikka jo ketjujen käyttäminen oli itselleni uusi asia.

En tiedä miksi miksi jätin boxi kyykyn tekemisen mutta se vain jäi. Yksi syy saattoi olla se että kesällä ja sen jälkeen kyykky alkoi sujumaan ja aloin hakemaan erilaisia omia ennätyksiä ja painoja joilla en ollut niin paljoa tehnyt. Toisaalta treenit alkoivat jo hieman toistamaan toisiaan mutta toisaalta toisaalta kyykkyni on ollut paremmassa tulos kunnossa ikinä sekä tekniikkani on vakaampaa. Niimpä siinä on hyvä perusta tehdä nyt paluu boxi kyykkyyn kun normaali kyykky on vakaassa ja hyvässä tulos kunnossa.

Viime viikolla tein ensimmäistä kertaa mielestäni 180kg painoilla plus ketjut mitä seurasi ainakin ensimmäistä kertaa ikinä 190kg plus ketjut sekä 200kg plus ketjut. Tein noilla kaikilla kolmella painoilla 180kg, 190kg sekä 200kg plus ketjut niin kaksi toistoa ja tuntui että olisin saanut jopa enemmän. Tuo 200kg plus ketjut kaksi toistoa tuntui tulleen aika kevyesti ja olisin ainakin saanut 205kg plus ketjut ja ehkä jopa 210kg plus ketjut. Olin kuitenkin jo päättänyt että teen tuon 200kg plus ketjut ja lopetan siihen niin sitten myös pidättäydyin siinä päätöksessä.

Tällä viikolla keskiviikkona tein boxi kyykkyä normaalilla tyylillä ja tein ensimmäistä kertaa ikinä varmaan 200kg boxi kyykkyä mitä seurasi sitten kolme kahden toiston sarjaa 210kg painoilla. Kuitenkin odotukset olivat hieman korkeammalla sillä 200kg plus ketjut on suhteessa enemmän kuin 210kg mutta toisaalta ei ihan niin paljoa. Toisaalta oli hyvä että painot olivat suhteessa lähelle toisiaan eli isoa eroa ollut treenien välillä.

Eilen en oikein tiennyt mitä odottaa kun tein boxi kyykkyä jälleen PTVGYM:llä ketjuilla. Minulla oli kuitenkin se ajatus että teen uuden ennätyksen mutta aluksi se ajatus oli 210kg plus ketjut mutta päätyi olemaan 205kg plus ketjut mikä oli jopa yläkanttiin. 180kg plus ketjut meni vielä helposti ja tein sillä kaksi toistoa mutta kun tein 200kg plus ketjuilla yhden toiston niin se oli paljon raskaamman oloinen kuin viikko sitten kumpikaan toisto kahden toiston sarjasta. Kuitenkin kun analysoin videolta tuon 200kg plus ketjut toiston niin päätin tehdä 205kg plus ketjuilla toiston. Jos olisin mennyt vain tuntemuksen mukaan niin en olisi lähtenyt kyseistä toistoa tekemään.

Olin viikko sitten paremmassa tulos kunnossa ja jos vertaa tuloksia tämän kertaiseen treeniin niin viikko sitten olisin kyllä saanut jopa 210kg plus ketjut. Tällä kertaa tuo 205kg plus ketjut oli ihan maksimi mitä sain tehtyä ja myös tuohon toistoon oli hyvä lopettaa kyseinen kyykky treeni. Tämän jälkeen tuli tehtyä vyökyykkyä mikä tuntui yllättävän kevyelle verrattuna niihin treeneihin kun olen tehnyt normaalia kyykkyä ketjuilla. Tuohon saattoi myös vaikuttaa se että tein kyykyssä vähemmän toistoja yhteensä mitä olen tehnyt kun lähinnä hain tuota uutta ennätystä. Vyökyykyn jälkeen vähän vaaka jalkaprässiä takareisille sekä takareidet seisten laitetta ja pohkeita. 

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.