Uusi boxi kyykky ennätys 205kg plus ketjut

26.02.2023 - 10:37

Viikko sitten PTVGYM:llä tein ensimmäisen boxi kyykky treenin ketjuilla aikoihin ja samalla se oli myös ensimmäinen boxi kyykky treeni ylipäätänsä. Edellinen boxi kyykky treeni taisi olla viime kesänä Tampereen Loaded:lla missä tein boxi kyykky myös ketjuilla eikä se mennyt ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Viime vuonna kun aloin ja pääsin tekemään kyykkyä ketjuilla niin aloin myös aktiivisemmin tekemään myös boxi kyykkyä ketjuilla. Sain sillä tavalla vaihtelevaisuutta enemmän kyykky treeneihin vaikka jo ketjujen käyttäminen oli itselleni uusi asia.

En tiedä miksi miksi jätin boxi kyykyn tekemisen mutta se vain jäi. Yksi syy saattoi olla se että kesällä ja sen jälkeen kyykky alkoi sujumaan ja aloin hakemaan erilaisia omia ennätyksiä ja painoja joilla en ollut niin paljoa tehnyt. Toisaalta treenit alkoivat jo hieman toistamaan toisiaan mutta toisaalta toisaalta kyykkyni on ollut paremmassa tulos kunnossa ikinä sekä tekniikkani on vakaampaa. Niimpä siinä on hyvä perusta tehdä nyt paluu boxi kyykkyyn kun normaali kyykky on vakaassa ja hyvässä tulos kunnossa.

Viime viikolla tein ensimmäistä kertaa mielestäni 180kg painoilla plus ketjut mitä seurasi ainakin ensimmäistä kertaa ikinä 190kg plus ketjut sekä 200kg plus ketjut. Tein noilla kaikilla kolmella painoilla 180kg, 190kg sekä 200kg plus ketjut niin kaksi toistoa ja tuntui että olisin saanut jopa enemmän. Tuo 200kg plus ketjut kaksi toistoa tuntui tulleen aika kevyesti ja olisin ainakin saanut 205kg plus ketjut ja ehkä jopa 210kg plus ketjut. Olin kuitenkin jo päättänyt että teen tuon 200kg plus ketjut ja lopetan siihen niin sitten myös pidättäydyin siinä päätöksessä.

Tällä viikolla keskiviikkona tein boxi kyykkyä normaalilla tyylillä ja tein ensimmäistä kertaa ikinä varmaan 200kg boxi kyykkyä mitä seurasi sitten kolme kahden toiston sarjaa 210kg painoilla. Kuitenkin odotukset olivat hieman korkeammalla sillä 200kg plus ketjut on suhteessa enemmän kuin 210kg mutta toisaalta ei ihan niin paljoa. Toisaalta oli hyvä että painot olivat suhteessa lähelle toisiaan eli isoa eroa ollut treenien välillä.

Eilen en oikein tiennyt mitä odottaa kun tein boxi kyykkyä jälleen PTVGYM:llä ketjuilla. Minulla oli kuitenkin se ajatus että teen uuden ennätyksen mutta aluksi se ajatus oli 210kg plus ketjut mutta päätyi olemaan 205kg plus ketjut mikä oli jopa yläkanttiin. 180kg plus ketjut meni vielä helposti ja tein sillä kaksi toistoa mutta kun tein 200kg plus ketjuilla yhden toiston niin se oli paljon raskaamman oloinen kuin viikko sitten kumpikaan toisto kahden toiston sarjasta. Kuitenkin kun analysoin videolta tuon 200kg plus ketjut toiston niin päätin tehdä 205kg plus ketjuilla toiston. Jos olisin mennyt vain tuntemuksen mukaan niin en olisi lähtenyt kyseistä toistoa tekemään.

Olin viikko sitten paremmassa tulos kunnossa ja jos vertaa tuloksia tämän kertaiseen treeniin niin viikko sitten olisin kyllä saanut jopa 210kg plus ketjut. Tällä kertaa tuo 205kg plus ketjut oli ihan maksimi mitä sain tehtyä ja myös tuohon toistoon oli hyvä lopettaa kyseinen kyykky treeni. Tämän jälkeen tuli tehtyä vyökyykkyä mikä tuntui yllättävän kevyelle verrattuna niihin treeneihin kun olen tehnyt normaalia kyykkyä ketjuilla. Tuohon saattoi myös vaikuttaa se että tein kyykyssä vähemmän toistoja yhteensä mitä olen tehnyt kun lähinnä hain tuota uutta ennätystä. Vyökyykyn jälkeen vähän vaaka jalkaprässiä takareisille sekä takareidet seisten laitetta ja pohkeita. 

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.