Uintia pari kertaa viikossa

11.04.2022 - 11:21

Kirjoitin tuossa viimeksi kuinka olen aktivoitunut käyttämään Garmin Venu2 älykelloa aktiivisesti. Hieman tuon jälkeen olikohan viikko niin aloin käymään aktiviisesti toimistolla ja yksi syy oli alakerran uima-allas. Minulle tuli mieleen aloittaa uiminen pitkästä aikaa ja ihan vain siksi, että saisin jotain vaihtelua treeneihin ja muutenkin päivään menemällä toimistolle. Olenkin nyt käynyt neljän viikon aikana yhdestä - kolmeen kertaa toimistolla eli viimeisen parin viikon aikana kolme mutta uimassa olen käynyt kahdesti.

Toisinaan olen käynyt vielä kävelemässä töiden jälkeen ennen kuntosalille menoa mutta toisinaan jätän sen väliin. Välillä tulee vain liian kiire jos käyn kävelemässä toimistolta tulon ja kuntosalille menon välissä. Joskus vain ajattelen, että kyllä se uinti riittää ettei minun nyt tarvitse ihan niin paljon käyttää aikaa treeneihin. Tämä on kuitenkin vaikuttanut Garmin Venu2 seuraamiseen siinä mielessä etten saa nyt niin paljoa askelia kun olen jättänyt lenkkejä väliin. Tietenkin saan askelia reissusta toimistolle mutta vastaavasti yksi kaksi lenkkiä jää väliin.

Vaikka olenkin nyt aktivoitunut uimaan pari kertaa viikossa niin en ole aktivoitunut käyttämään Garmin Venu2 uinnin mittauksessa. Kerran asiaa mietin ja katsoinkin Garminista uintiohjelmaa mutta uima-allas ohjelma kysyy uima-altaan mittaa mitä en tiedä niin siksi en ole sitä nyt käyttänyt. Ajattelin Garminsta saavan paremmin dataa ulos jos tiedot täyttäisi ja en ole varma mitä dataa uinnista saisi jos jättää altaan mitan laittamatta? Voisihan sitä tietenkin katsoa mitä ja miten uinnista saa dataa jos Garmin Venu2:sta käyttäisi uinnin aikana.

Olen nyt käynyt uimassa kolme viikko? Joka viikko olen uinut kaksi kertaa. Välillä peräkkäisinä päivinä ja välillä päivän tai parin päivän välein. Olen uinut joka kerta kuusi ja puoli päädystä päätyyn mutta en nyt tosiaan tiedä paljonko tuo on oikeasti. Olen vain kuullut, että uima-allas olisi metrin vajaan täysi eli onko se sitten 24 metriä? Tämän takia hieman jo suunnittelin Garmin Venu2 käyttämistä uimisessa mutta en tiennyt tuota, että uima-altaan koko pitää laittaa käsin. Yritin kokeilla Iphonen mittaus äppsiä altaan mittaamiseen mutta en saanut lähellekkään oikeita lukuja.

Ihmettelin kun uin ensimmäistä kertaa tämän aktivoitumisen tapahduttua kuinka helppoa uiminen oli. En ole uinut aikoihin mutta viime vuonna kyllä kävin useasti uimassa. Kuitenkin viimeisestä uinnista oli aikaa ainakin puolisen vuotta. Nyt olen huomannut sellaisen asian, että viikon ensimmäinen uiminen tuntuu jotenkin raskaammalta kuin viikon jälkimmäinen uiminen vaikka se olikin jo seuraavana päivänä. Uinko vain päivän toisen uinnin rauhallisemmin vai yritänkö uida liian kovaa viikon ensimmäisellä kerralla? Nyt olen kuitenkin osannut uida rauhallisemmin uinnista uintiin kun viime vuonna taisin yrittää hieman liikaa ja nopeasti mitä en osaa. Tuo teki uimisesta todella raskasta enkä myöskään näin ollen jaksanut uida niin paljoa kerralla. Olen nyt oppinut uimaan rauhallisemmin jotta jaksa uida tuon kuusi ja puoli kierrosta uinnista uintiin. Välillä se tuntuu kevyelle ja välillä raskaalle.