Tuplatreeni jalkapäivä todella lyhyillä palautuksilla

16.11.2016 - 12:06

Perjantain molemmat treenit seurasivat käytännössä sitä tyyliä jolla tein treenit torstai-iltana sekä millä treenasin jalkoja viime viikolla. Liikkeet supersarjoilla sekä tauot joko todella pienet tai olemattomat. Käytännössä perjantain molemmat treenit menivät tyylillä jossa ylimääräisiä taukoja ei ollut. Ainoat tauot olivat käytännössä liikkeiden vaihdon aikana. Muutoin en pahemmin pitänyt taukoja. Tämä tyyli näkyi treeneissä lähinnä painojen ollessa pieniä liikkeestä riippumatta eli tälläinen treenitapa ei sovi jos hakee suurempia painoja.

Perjantaiaamuna etureisitreeni ilman taukoja sarjojen välissä.

Aamun treenin aloitin etureisikoneella sekä vaakahack-kyykyllä. Molemmissa liikkeissä käytin korotuksia sekä kymmenen toiston sarjoja per paino. Liikkeiden välissä en pitänyt taukoja vaan siirryin heti liikkeestä toiseen. Välillä kyllä huikkasin hieman vettä, mutta mitään muuta taukoa ei tullut pidettyä. Tähän kun lisää vielä sen, että nostin sarjamäärän perus kolmesta viiteen niin sain supersarjasta raskaan vaikka kummassakaan liikkeessä en päässyt korotuksilla hirveän korkeille painoille.

Tämän ensimmäisen supersetin jälkeen tein vielä toisen supersarjan smith-laitteessa tekemällä kapean kyykyn sekä askylkyykyn supersarjana. Ajattelin tehdä ensimmäisen sarjan ilman lisäpainoja ja katsoa kuinka paljon jaksaisin lisätä painoja. Heti tulin kuitenkin huomanneeksi etten tarvinnut tämän supersarjan tekemiseen yhtään lisäpainoja vaan tekeminen oli raskasta jo pelkällä smith-laitteella. Ihan mukava välillä tällä tavalla jalkatreeniä ettei liikkeisiin tarvitse laittaa suuria määriä painoja vaan pelkkä tankokin on raskas.

Mielestäni treeni meni hyvin ja onnistui hyvin tämän viimeisen supersetin perusteella. Mielestäni kun viimeisessä liikkeessä ei tarvitse enään hirveästi painoja niin silloin treeni on mennyt hyvin. 

Aamun etureisitreeni

  • Supersarja 5x Etureidet korotussarja + Vaakahack korotussarja
  • Supersarja 5x Kapea kyykky smith x10 + Askelkyykky smith x10

Illalla takareidet ja pohkeet aamuisella tyylillä

Illan takareisitreeniä yritin suorittaa hieman samanlaisella kaavalla kuin aamun etureisitreeniä, mutta jouduin pitämään hieman pidempiä taukoja liikkeiden vaihdon yhteydessä. Vaikka perjantai-iltana kuntosalilla oli todella rauhallista niin ensimmäisen supersarjan jälkeen toista supersarjaa alkaessani tekemään huomasin kaikkien laitteiden / paikkojen olevan varattuina. Tämän johdosta jouduin vartoamaan että joko smith tai jalkaprässi vapautuisi. Ei ollut ensimmäinen kerta, että juuri ne laitteet / paikat ovat varattuina vaikka väkeä ei olisi paljon mitään. Hieman ihmeellistä sinällään, että näin tapahtuu useasti.

Pohkeiden puolella tein pitkästä aikaa pohkeita smith-laitteessa tekiessäni yhden jalan pohkeita smithissä. Yhden jalan pohkeiden kanssa supersarjana käytin ensimmäistä kertaa ikinä vapalla tangolla tehtyjä pohkeita. Ensimmäiseen sarjaan otin hieman vähemmän painoja sillä yritin katsoa tekniikkaa ja muutenkin tyyliä tehdä liikettä. Tulin vain huomanneeksi sen, että suuremmilla painoilla liike oli helpompi suorittaa kuin liian kevyillä painoilla. Tietenkin liian raskailla painoilla ei jaksa tehdä toistoja tai sitten kroppa voi lähetä kaartumaan eteenpäin jolloin voi lentää naamalleen maahan ja saada tangon painoineen niskaan.

Treenin loppuun päätin tehdä vielä jalkaprässiä missä tein 25kg tiputussarjan. Laitoin jalkaprässiin 250kg millä aloin tekemään takareisipanotteista jalkaprässiä. Aloin tekemään toistoja ja sainkin aloituspainoilla paljon enemmän toistoja kun ajattelin. Tämän jälkeen painoja joutui ottamaan jo suhteellisen nopeasti pois sillä väsymys alkoi iskeä nopeammin ja nopeammin. Tämä tiputussarja tehtiin siten, että minulla oli varmistaja ottamassa lennossa painoja pois jolloin liike pystyi kokoajan liikkeessä. Minä itse sanoin ota pois tai sitten varmistaja jo näki itse koska kannatti ottaa levy pois kelkasta. Aina levyn oton jälkeen seuraava toisto oli aina se kevyin ja tuntui siltä että kelkka lähtisi lentoon, mutta jo seuraava toisto oli paljon raskaampi.

Illan takareisitreeni

  • Supersarja 5x Takareidet maaten x10 + Takareidet istuen x10
  • Supersarja 3x sumo kyykky smith x10 + Suorin jaloin maastaveto x10
  • Supersarja 3x Pohkeet vapaa tanko x10 + Yhden jalan pohkeet smith x10
  • Jalkaprässi takareisille 25kg tiputussarja 250kg -> 25kg

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.