Tuplajalkatreeni, maastavetoa 230kg painoilla sekä "hirveä" pystypunnerrus pyramiidisarja

22.04.2017 - 15:05

Tämä viikko alkoi aamulenkeillä mutta puolessa välissä muuttui tuplatreeneiksi kuntosalilla. Kaiken tämän muutoksen takana oli keskiviikon tuplajalkatreeni. Keskiviikkoaamuna tein takareidet ja illalla etureidet minkä jälkeen en ollut torstaina oikein juoksu kunnossa minkä takia päätin mennä aamulla kuntosalille. Vuosia sitten olisin mennyt varmaan väkipakolla aamulla juoksemaan vaikka jalkoihin olisi sattunut kuinka. Tällä kertaa jätin tuon tekemättä sillä halusin kuitenkin säästellä jalkoja ja muutoinkin kroppaa ylimääräisiltä kivuilta. Perjantaina sekä lauantaina tulin sitten jatkaneeksi tuplatreenauksia kuntosalin puolella vaikkakin lauantaina tuli käytyä pienellä aamukävelyllä.

Käytin keskiviikkona floam rolleria illalla toisen jalkatreenin jälkeen mutta tuo ei auttanut sitten yhtään tai ainakin niin tuntui. Jatkoin floam rollerin käyttöä myöskin torstaina jolloin rullasin selän lisäksi jalkoja mutta oikeastaan perjantaina oli sama tilanne. Perjantaina selkä oli kylläkin kunnossa torstaina selkätreenin ja maastavedon jäljiltä mutta jalat olivat tukossa. Mielestäni keskiviikon jalkatreenit eivät olleet edes niin pahoja tai ihmeellisiä, että jalat olisivat menneet tuohon kuntoon mihin ne nyt menivät. Näin vain tapahtui ja ilmeisesti jalkatreenit olivat vain niin tehokkaat.

Keskiviikkoa takareisitreeni ja etureisitreeni enemmän "nytkytyksillä"

Keskiviikkona päivän kummatkin treenit tuli tehtyä enemmän "nytkytyksillä" kuin oikeilla toistoilla jos ajattelee näin yleisellä tasolla. Yleisillä tasolla tyyliin jalkaprässi vedetään pohjasta aina niin ylös kun mahdollista mutta tällä kertaa tein lyhyillä liikeradoilla. Näin ollen sain aamulla jalkaprässin tuntumaan takareisillä mihin sen hain ja illalla etureisillä mihin sen silloin hain. Näin yleisesti jalkaprässin tekeminen "kunnon" liikeradoilla merkitsee liikkeen ottamista kokonaisvaltaisesti jalkoihin, mutta itse halusin aamulla sen ottavan takareisille ja illalla etureisille jolloin liikerata oli lyhyempi. Jotta sain jalkaprässin myöskin osumaan haluttuun kohtaan vaihtelin myöskin jalkojen asentoja sekä kulmia. Aamulla jalat olivat kelkan yläosassa ja illalla alaosassa jolloin sain treenit menemään haluttuun kohtaan.

 

Morning #bootyworkout #hamstringworkout #hamstrings #gym #gymlife #legday #legworkout

Henkilön Tuomas Välimaa (@tvalimaa) jakama julkaisu

Tämän lisäksi tein myös muitakin liikkeitä mitkä olivat vastaavasti enemmän "nytkytyksiä" kuin kokonaisvaltaisia toistoja. Ainakin itse saan vain paremmin liikkeen osumaan takareiteen kun lyhennän liikerataa vaikka se näyttääkin ulkopuolelta välillä hassulta tai oudolta kun teen lyhyillä liikeradoilla. Tämä onkin mielestäni tärkeä asia jalkatreenejä tehdessä. Ellei keskitä jalkatreenejä takareidelle tai etureidelle niin tällöin on vain parempi pysyttäytyä kokonaisvaltaisissa liikeradoissa jolloin liike ottaa enemmän tain vähemmän koko jalkaan. Näin säästyy ainakin siltä että tekisi liikettä väärin tai liikkeen ottamiselta väärään paikkaan. Ellei siis tiedä mitä on tekemässä niin tällöin kannattaa pysyttäytyä vain laajoissa liikeradoissa niin kaikki menee hyvin.

Pitkästä aikaa maastavedossa 230kg

Torstaina oikeastaan hain "hyvää"v tulosta maastavedosta sillä edellisestä "kovasta" ykkösestä on aikaa. Taino ykkösiä on tullut 220kg painoilla kun olen hakenut kolmen tai jopa viiden toiston sarjoja. En ole oikeastaan tietoisesti tehnyt ykkösiä pitkään aikaan ja ykkösillä tarkoitan 230kg tai 240kg painoja mitkä ovat ennätyspainot tai lähelle sitä. Tällä kertaa hain tietoisesti tai ajattelin kokeilevani 230kg painoja. Alkuun kaikki näytti vaikealta sillä 220kg nostaminen tuntui jo painavalle. Silti nostin painot 230kg ja se vielä nousi vaikkakin vaikeasti. Kuitenkin se nousi mikä oli tärkeintä enkä edes muista koska viimeksi olen nostanut 230kg painot.

 

Last evening when I 'm still young #deadlift 180kg, 220kg and 230kg #backday #backattack #backworkout #gym #gymlife

Henkilön Tuomas Välimaa (@tvalimaa) jakama julkaisu

Penkin tulos on parantunut kokoajan tai teen parempia sarjoja useammin kuin mitä teen maastavetoa. En sitten tiedä mitä nyt teen väärin maastavedossa verrattuna penkkiin kun tulokset eivät parane? Ehkä minulla on vain penkki paljon parempi kuin maastaveto ja kyykky joiden tulokseen olen pahasti tyytymätön. Kun penkkaan enenmän kuin kyykytän niin se kertoo jo ollennaisen. Penkki on yläkanttiin verrattuna kyykkyyn ja maastavetoon joita kuitenkin yritän nostaa erilaisella treenaamisella. Jostain syystä maastaveto ja kyykky vain laahaa perässä vaikka kuinka yritän tehdä asioita parantaakseni tuloksia ja sarjapainoja.

Pystypunnerruksessa pyramiidisarja suurilla painoilla treenin alkuun veti mehut

Perjantaina ilta alkoi pystypunnerruksella ja pyramiidisarjalla joissa tein 20kg, 30kg, 42,5kg ja 50kg painoilla pyramiidisarjan. Tämä olikin paljon raskaampi kuin kuvittelin. Kun lopulta pääsin 50kg painoihin niin melkein joka toisto piti ollaa pakkotoistoilla kuten tämän jälkeen 42,5kg ja 30kg painot. 20kg painoilla en sitten tehnyt enää toistoja vaikka aloitin kyseisillä painoilla ja niihin minun oli tarkoitus myöskin lopettaa. En edes muista minkään painon toistomääriä vaan tein vaan x määrä toistoja mitkä taisivat olla kymmenen per paino. Tämän setin jälkeen tulin vielä tehneeksi 50kg, 42,5kg sekä 30kg painoilla erilaisia sarjoja ja pakkotoistoja käyttäen sillä olin todella puhki tuon pyramiidisarjan jälkeen.

Tämän jälkeen tulikin sitten tehtyä vain vipunostoja istuen ja seisten sekä facepull ja olankohautuksia takaolkapäille. Niin sanotusti aika perus tekemistä pystypunnerruksen jälkeen mihin myöskin meni kaikki tehot ja jaksaminen.

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.