Tuntuu että kyykky ei oikein kulje

05.11.2023 - 16:48

Kyykky on mennyt viime aikoina heikommin omasta mielestäni kuin mitä se tuossa tovin meni. No ei siinä niin on mennyt kyllä kaikki muutkin liikkeet minkä johdosta pidin myös kevyemmän viikon pari kolme viikkoa sitten. Kuitenkin tuon kevyemmän viikon jälkeen kaikki suuremmat liikkeet ovat ottaneet aikaa että kroppa on taas tottunut suurempiin painoihin tai pidempiin sarjoihin hieman suuremmilla painoilla. Näin kävi maastavedossa missä pidin parin viikon tauon minkä jälkeen ensimmäinen treeni oli hakemista niin henkisesti kuin fyysisesti mutta jo toinen treeni meni todella hyvin.

Viime viikolla kyykyssä sain vielä 200kg painoilla viiden toiston sarjoja kun taas tällä viikolla ensimmäisessä kyykky treenissä sain pari toistoa 200kg painoilla. Viime viikon jälkimmäinen jalkatreni oli poikkeuksellisesti bodaus tyylinen jalkatreeni ilman kyykkyä missä tuli tehtyä paljon enemän toistoja lyhyemmillä palautuksilla. En sitten tiedä paljonko tuo jalkatreeni vaikutti tämän viikon kyykky treeneihin mutta aloin vain miettimään asiaa sillä tämän viikon kummatkin jalkatreenit menivät vähän miten meni.

Voi olla että minulla on vain odotukset korkealla kun nyt kesällä ja kesän jälkeen ennätykset vain paikkui ja kyykyssä sain nostettua kymmenen toiston sarjaennätyksen 200kg painoihin ja 20 toiston ennätyksen 140kg painoihin. Muutenkin kyykky treenit menivät todella hyvin ja treeni kuin treeni niin painot olivat aikalailla vähintään siinä 200kg tuntumassa ja toistomäärät myös useampia kuin yksi tai kaksi.

Keskiviikkona kun sain kyykyssä kyykättyä vain 200kg painoilla kaksi toistoa mitä seurasi 180kg painoilla viisi toistoa niin ajattelin aluksi että se oli vain huono päivä. Perjantaina kun minulla oli toinen maastaveto treeni parin viikon tauon jälkeen ja sen mennessä todella hyvin niin minulla oli luottavainen tunne lauantaina viikon toiseen jalkatreeniin. Kaikki menikin ja sujui hyvin kunnes sitten taas ongelmat alkoivat tai sitten olin vain liian kovin odotuksin liikkeellä.

Aluksi en edes tiennyt teenkö ihan normaalin kyykyn vai käytänkö ketjuja? Aluksi mietin että teen ihan normaalia kyykky mutta sitten vaihdoin suunnitelman ja laitoin ketjut tankoon kiinni. Päädyin lopulta tekemään kolme kahden toiston sarjaa 180kg painoilla plus ketjut mutta tuo ei ollut ihan suunnitelma. Minun oli tarkoitus tehdä yksi kahden toiston sarja 180kg plus ketjut minkä jälkeen nostaa painot 200kg plus ketjut. Kuitenkin tunsin että ei ole mitään järkeä lähteä nostamaan painoja 200kg plus ketjut tuon ensimmäisen 180kg plus ketjut kahden toiston jälkeen.

Päätin että kokeilen vielä tehdä toisen kahden toiston sarjan 180kg plus ketjut ja katsoa muuttuuko tilanne. Olisiko toinen sarja helpompi ja kyykky lähtisi rullaamaan paremmin? Näin ei käynyt eli ei joten päätin sitten tehdä vielä kolmannen sarjan 180kg painoilla plus ketjut vaikka myös mietin että laskisin painoja tai ottaisin ketjut pois ja tekisin yhden pidemmän sarjan. Kuitenkin päätin lopulta tehdä kolmannen kahden toiston sarjan 180kg plus ketjut sillä halusin nyt kuitenkin totuttautua suurempiin painoihin.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.