Treenien suunta alaspäin

03.01.2024 - 15:33

Viime viikko sen jo näytti ja tämä viikko on sen vain vielä paremmin osoittanut. Treenien suunta on alaspäin ja kovaa. Samalla myöskin nyt parin viikon aikana oma painoni on noussut mutta tämä ei ole tullut yllätyksenä ja olenkin tuon nousun nähnyt jo salivyöstä jonkin aikaa. Tulokset siis ovat laskussa ja painoni on noussut. Tämä kertoo vain siitä että suunta on alaspäin ja kovaa alamäkeä. Se miten tästä tuo alaspäin meno ensiksi pysäytetään ja sitten saaadaan nostettua takaisin ylöspäin niin vain aika kertoo.

Se että treenit ovat menneet viimeisen vajaan parin viikon aikana alaspäin niin ei ole mitenkään uutta minulle eikä tule mitenkään yllätyksenä. Ensinnäkin ruokailuni on ollut viimeisen parin viikon aikana ihan eri minkä lisäksi normaalisti jouluna tuli syötyä ihan liikaa. Tänä vuonna mielestäni en syönyt ihan niin paljoa suklaata kuin olen aikaisempina vuosina syönyt mutta kaikenmaailman muuta tuli kyllä syötyä. Vaikka kävin lähes päivittäin kuntosalilla sekä useasti laskettelemassa niin ei vain auta kun ruokailuun tulee noinkin isoja muutoksia mitä nyt tuli.

Itse huomaan heti kun ruokavalioni muuttuu tai alan syömään hiemankin enemmän. Huomasin tämän heti jo itsenäisyys viikolla kun söin eritavalla mihin olin tottunut. Sain tämän pöhötyksenä hyvin nopeasti pois seuraavan viikon aikana mutta sitten tulikin nämä kaksi viikkoa ja paino meni nyt ainakin toistakseksi taas pahempaan suuntaan. Toisaalta tiedostan sen että tulen saamaan tämän hetken pöhötyksen hyvinkin nopeasti pois. 

Se kun syön hetken aikaa "ei normaalisti" eli siten miten olen nyt tottunut nyt arkisin syömään niin huomaan tämän heti kahtena eri asiana. Ensimmäinen on tuo että alan turpoamaan helposti ja painoni lähtee nousemaan samantien. Tämä on sinällään helppo ottaa pois sillä tuo on vain sitä turpoamista johtuen suurimmaksi osaksi sitä kun syö sellaista ruokaa mitä ei ole tottunut syömään. En sitten tiedä johtuuko se siitä että olen totuttautunut syömään sitä liian samaa ruokaa päivästä toiseen vai saanko vain silloin jotain sellaista ruuan mukana mikä laitta minut vain turpoamaan?

Toinen asia minkä huomaan on se että energia tasoni ja sitä kautta treeni tasoni alkaa laskemaan. Minulle ei sovi yhtään se että syön paljon ja tai liian rasvaista tai ei niin kevyttä ruokaa. Olen vain huomannut sen että mitä enemmän pysyn ja syön "kevyessä" ja puhtaassa ruokavaliossa niin treenini menevät paremmin. Tietenkin jos syön liian vähän niin silloin se näkee kyllä heti energia vajeena eikä silloin jaksa tietenkään treenata. Tuossakin on kyllä se että ensimmäinen päivä ei vielä tunnu missään mutta mitä useampia päiviä tulee että syö liian vähän niin se alkaa sitten näkymään treeni tehoissa.

Tällä kertaa kun söin pari viikkoa miten nyt söin niin se vaikutti treeneihini mutta suurin syy oli se että päätin jälleen kerran että niinä päivinä kun menen laskettelmaan niin käyn myös kuntosalilla. Tämä tarkoitti siis sitä että kävin aamupäivällä laskettelemassa mikä kesti sen parisen tuntia. Tämä riitti siinä mielessä hyvi kun kävin kuitenkin useampana päivänä mäessä sekä varsinkin kun hissijonot eivät olleet pitkät. Käytännössä laskettelu oli non-stop laskettelua että mäestä suoraan hissillä ylös ja uudestaan.

Tätä kun teki viikossakin kolmena päivänä niin kyllä se vain alkaa tuntumaan kropassa. Jokaisena päivänä kun kävin laskettelmassa aamupäivällä ja tulin päivällä syömään niin tunsin olevani todella väsynyt. Niin väsynyt että ellei laskettelun ja kuntosalin välissä olisi ollut sitä kuutta - seitsemää tuntia väliä niin en olisi kyllä sinne kuntosalille lähtenyt. Tässä oli siis myös avainasemassa se että sain laskettelun ja kuntosalin välillä aikaa sen kuutisen tuntia tai enemmän. Tuona aikana söin normaalin ruuan minkä lisäksi välipalan minkä katsoin olevan tarpeeksi että sain voimia illan kuntosalitreeniin.

Samalla siinä sitten laskettelun ja kuntosalin välissä käytin hirveästi myöskin lihashuoltovasaraa hyväkseni ja ammuin varsinkin jalkoja sekä alaselkää. Juuri niitä paikkoja joita laskettelu oli rasittanut mutta myöskin niiden lisäksi käytännössä koko kroppaa. Halusin ampua lihashuoltovasaralla myöskin sitä lihasryhmää mitä olin edellisenä päivänä treenannut sekä mitä olin tulossa treenaamaan illalla. Tämä käytännössä tarkoitti tämän takia koko kroppaa.

Yksi suurempi ateria, välipala ja hierontapyssyn käyttäminen oli avain siihen että pystyin edes menemään kuntosalille illalla laskettelun jälkeen. Oliko se järkevää niin on ihan toinen asia. No kuitenkin näin tein ja myöskin halusin tehdä. Näinä päivinä kuitenkin laskettelu oli se ykkös asia ja olin mäessä juurikin sen aikaa kun jaksoin siellä olla ja kuntosalilta sitten lähdin aikaisemmin jos oli tarvetta.

Kuitenkin nyt nämä parin viikon syömiset ja tuo laskettelua sekä kuntosalia saman päivän aikana on vain johtanut siihen että kuntosalilla tulokset ovat laskeneet ja ei oikein jaksa painaa kunnolla. No tämä oli odotettavissa ja omia päätöksiä nuo kaikki syömiset ja laskettelut kuntosaleineen oli että itseäni tässä on syyttäminen. Toisaalta olen kyllä nyt tehnyt sitä mitä olen halunnut tehdä ja kaikki on ollut poikkeusta niin sanotusti arkeen eli toisaalta vain parempi näin.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?