Topi Raitanen ei yllätä paitsi suomalaisen median

30.06.2024 - 22:03

Suuret uutiset näkyi suomalaisissa medisoissa kuinka Topi Raitasella on vielä yksi mahdollisuus päästä Olympialaisiin vaikka tulokset ovat laskeneet kisa kisan jälkeen. Topi Raitasella tulokset ovat olleet laskussa jo kaksi vuotta mutta suomalainen media hehkuttaa Topi Raitasta. Miksi asia on näin? No toisaalta kun tässä on katsonut YLEN:n yleisurheilua vuosien ajan niin se ei yllätä. YLE:llä jaksetaan hehkuttaa suomalaista urheilua vaikka urheilija on tehnyt ennätyksensä viisi vuotta sitten ja nykyinen tuloskunto on kaukana siitä. Silloin viisi vuotisella tuloksella oltaisiin oltu komeasti finaalissa. Mitä järkeä jostain viiden tai kahden vuoden takaisista tuloksista on jos niitä ei pystytä tekemään silloin kun tuloksia pitäisi pystyä tekemään?

Myöskin se on ihmeellistä Topi Raitasen tapauksessa että vaikka näytti jo hyvissä vaiheessa sille että tulos on huono niin Olympia paikka ole menetetty sillä joku maa voi olla valitsematta urheilijoita. Siis Topi Raitasen edellä rankingissä oli ennen viikonloppua joku 6 - 8 urheilijaa niin siitä huolimatta selostamossa hypetettiin että vielä on mahdollisuus. Mahdollisuus jos 6 - 8 parempaa juoksijaa ennen viikonloppua ei valittaisi Olympialaisiin. Nyt siis suomalainen median toivo on siinä että 6 - 8 ei valita Olympia juokkueisiinsa.

Topi Raitanen on vain entinen EM-mestari minkä valmentaja Janne Ukonmaanaho on pilannut. Ihan samalla tavalla kuin Suomen maajoukkue ei pärjää niin mitä Suomessa tehdään? Annetaan jatkosopimus surkealle valmentajalle. Markku Kanerva on huono suomalainen valmentaja mutta kyllä kaverille pitää antaa uusi sopimus vaikka tulokset eivät puhu puolestaan. Ihan samaa siis kuin Topi Raitanen pitää kaveriansa Janne Ukonmaanahoa valmentaja kun muuten pitäisi oikeasti treenata.

Samaa oli nähtävissä ja voi olla nähtävissä Suomen jääkiekossa sillä Jukka Jalonen oli pari vuotta liian pitkään valmentaja ja Antti Pennasen tilanne on alkuun huono. En voi sanoa Antti Pennasesta sen enempää kun en ole seurannut hänen valmentamiaan pelejä. Kuitenkin mitä lukee uutisia ja kommentteja niin lähtötilanne on huono vaikka itse kyllä odotan ensimmäisiä tosi pelejä mikä taitaa olla neljän maan turnaus? Mitään EHT vai mikä hömppä turnaus onkaan niin sitä ei voi mitenkään verrata yhtään mihinkään.

Se ei kuitenkaan yllätä että suurin osa suomalaisista yksilö urheilijoista sekä joukkueista kaatuu vain yksinkertaisesti huonoon suomalaiseen valmennukseen. Suomalainen valmennus on jäärämäistä ja vanhaa mikä ei osaa sopeutua nykyaikaan. Suomessa mennään sillä opilla millä joskus ollaan pärjätty mutta kun katsoo tuloksia niin suomalainen urheilu on kaukana jäljessä ihan vain siksi että suomalaiset ovat jääriä oppiakseen uusia asioita. Valitettavasti vain se millä pärjättiin ennen 2000-lukua niin niillä opeilla ei vain urheilussa enää pärjää.

Tuli äsken vastaan Jesse Pynnösen video koskien Suomessa rajoitetaan urheilijoiden oikeuksia niin on pakko tuo jakaa myös tänne. Ei ei ole sinällään mitään uutta Suomessa että kartellia harjoitetaan ja urheilijoiden oikeuksia rajoitetaan kun sitä on tapahtunut aina. Suomalaisesta kartellista on hyviä esimerkkejä kuten Veikkaus, Alko sekä SM-liiga.  Ei suomalaista kateutta vain voita mikään ja varsinkaan kun kyseessä on raha. Suomessa raha on niin paha kateuden aihe mistä aina myöskin uutisoidaan isosti aina kerran vuodessa kun verotiedot julkaistaan. Silloin kateelliset suomalaiset pääsevät kahdetimaan ja vertailemaan tulojansa.

Suomalaisella medialla on aina omat kultapoikansa ja tyttönsä. Jääkiekon puolelta he ovat Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Kasper Kapanen joiden tulokset ja saavutukset eivät yllä mainitsemisen arvoisiksi. Sitten puolestaan Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Juuse Saros, Miro Heiskanen, Esa Lindel & Roope Hintzin tapaiset pelaajat pelaavat omaan rooliinsa nähden loistavasti ja pärjäävät NHL:ssä muiden tähtien tavoin. Kuitenkin media hehkuttaa vain näitä pelaajia jotka eivät NHL:ssä vain pärjää. Samaa voi sanoa monesta muusta urheilijasta eri lajeissa eli he ketkä eivät oikeasti pärjää niin heitä hehkutaan kuten Topi Raitanen.

Oli todella huvittava nähdä mutta ei mitenkään yllättävää että kun Oliver Helander sitten sai sen yhden heiton onnistumaan heikkotasoisessa keihäskisassa niin häntä juhlitaan suurmestaria. Oliver Helander "pelasti" Suomen EM-kisat tuohon ei voi sanoa kuin että ei huoh. Toiset taas puolestaan sanovat että EM-kisat menivät todella hyvin vaikka sieltä yksi pronssi tulikin sillä Suomi sai 12 pistesijaa eli 12 urheilijaa pääsi kahdeksan parhaan joukkoon.

Jani Tanskanen on päässyt taas huutelemaan ja näyttämään että määrä on laatu, laatu on määrä. Jani Tanskasen tyyli millä hän tuo itseään esille on määrä. Enemmän urheilijoita on laatua. Niin on nyt EM-kisoissa ja niin oli viime vuonna MM-kisoissa. Määrää sillä määrä on laatu, laatu on määrä. Suomalaisen urheilun ja yleisurheilun taso on maailmanlaajuisesti heikko mutta siitä huolimatta Jani Tanskanen huutelee kuinka EM-kisojen joukkue suurin ikinä sillä määrä on laatu, laatu on määrä.

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia.