Toiset ihmiset vain haisevat todella pahalle

17.01.2024 - 22:59

Olen jo pidempään huomannut sen asian että kun on kuntosalilta pois viikkoja tai kuukauden verran missä normaalisti käy päivittäin niin silloin huomaa eräitä asioita todella helposti. Kun käy tietyssä paikassa aktiivisesti ja useasti niin silloin tiettyihin asioihin ja ihmisiin tottuu ja tietyistä asioista tulee rutiineita ja tottumuksia. Kun sitten tuosta arjesta tai aktiivisesti käynnistä tietyssä paikassa muuttuu harvempaan tai tulee vain taukoa niin silloin asioita vain näkee uudella silmällä. Hieman sama asia kuin söisi tiettyä ruokaa päivittäin niin hyvin nopeasti siihen tottuu eikä siitä esimerkiksi enää nauti samalla tavalla tai se vain on sitä mitä aina ennenkin. Kuitenkin kun kyseisestä ruuasta pitää taukoa ja kun sitä alkaa taas syömään niin siitä nauttii taas eri tavalla.

Tänään kuntosalilla muistui mieleeni todella vanha tapaus Vammalasta kun vielä siellä asuin ja tuli treenattua. Noista ajoista on todella kauan aikaa ja ne sijoittuvat aikalailla alkuvuosiin mutta en nyt osaa yhdistää milloin ja kauanko sitä silloin kesti. Aikoinaan kuntosalilla kävi "puutarhuriksi" kutsuttu kaveri aktiivisesti treenaamassa. Se miksi häntä monet kutsuivat "puutarhuriksi" oli se että hän treenasi puutarhahanskat kädessä. Jamppa oli muistaakseni aikalailla samaa ikää kuin mitä itse olin ja se miksi hän jäi mieleen ei ollut puutarhahanskat vaan se että hän haisi todella pahalle.

Tänään kun olin lähiketjusalilla treenaamassa ja tein takareisi istuen laitetta niin viereeni tuli yksi omaperäinen jamppa kuka on siellä salilla jo vuosia "treenannut". Jamppa on yksi omaperäisimmistä siellä salilla ja kun hänestä kenelle tahansa mainitseekaan niin kaikki tietävät kenestä on kyse. No jokapauksessa hän tuli viereeni tekemään etureisilaitetta istuen. Hyvin nopeasti kuitenkin haistoin ihan kamalan hajun mikä hänestä lähti. Päätin lähteä ja siirtyä laitteesta tekemään seuraavaa liikettä.

Onneksi olin jo takareisiä istuen laitetta tehnyt jo ihan tarpeeksi ja olisin vain vielä tehnyt yhden sarjan lisää. Kuitenkin kun huomasin kyseisen hajun niin minun ei tehnyt mieli olla siinä kyllä hetkeäkään enempää. Saman huomasin myöhemmin kun kuljin hänen ohitseen että tuoksu ei ollut mistään parhaimmasta päästä ja vielä sekin että vaikka hän oli sitten lähtenyt kyseisestä laitteesta jo niin kun menin siitä hetken kuluttua ohi niin haju oli jäänyt siihen leijumaan.

Tästä pääsenkin takaisin "puutarhuriin". Hän haisi niin pahalle että hänen viereensä ei kerta kaikkiaan viitsinyt mennä. Kaiken lisäksi se paikka tai laite missä "puutarhuri" oli treenannut niin se haju pysyi siinä kohtaan parikymmentä minuuttia. Vaikka siis "puutarhuri" vaihtoi liikettä tai siirtyi paikasta toiseen niin itse kannatti odottaa ihan vielä reilu tovi ennen kuin siihen meni itse tekemään kyseistä liikettä.

Niin en sitten tiedä mikä on paras ratkaisu tämänlaiseen tapaukseen? Olla vaan hiljaa niin kuin itse olin ja siirtyä muualle. Itse olin kyllä kanssa kuullut vastaavia puheita muilta ihmisiltä että joku toinen on haissut niin paljon että hän on siirtynyt tekemään muualle tai muuta. Sitten on näitä toisia tapauksia mutta nykyään itse olen huomannut niitä vähemmän eli että joku nainen on käyttänyt hieman liikaa hajusteita. Tällöin itseäni on jopa alkanut silmissä kirvelemään ja se hajusteiden hajupilvi kun pysyy niin pitkään siinä paikoillaan.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.