Toiset ihmiset vain haisevat todella pahalle

17.01.2024 - 22:59

Olen jo pidempään huomannut sen asian että kun on kuntosalilta pois viikkoja tai kuukauden verran missä normaalisti käy päivittäin niin silloin huomaa eräitä asioita todella helposti. Kun käy tietyssä paikassa aktiivisesti ja useasti niin silloin tiettyihin asioihin ja ihmisiin tottuu ja tietyistä asioista tulee rutiineita ja tottumuksia. Kun sitten tuosta arjesta tai aktiivisesti käynnistä tietyssä paikassa muuttuu harvempaan tai tulee vain taukoa niin silloin asioita vain näkee uudella silmällä. Hieman sama asia kuin söisi tiettyä ruokaa päivittäin niin hyvin nopeasti siihen tottuu eikä siitä esimerkiksi enää nauti samalla tavalla tai se vain on sitä mitä aina ennenkin. Kuitenkin kun kyseisestä ruuasta pitää taukoa ja kun sitä alkaa taas syömään niin siitä nauttii taas eri tavalla.

Tänään kuntosalilla muistui mieleeni todella vanha tapaus Vammalasta kun vielä siellä asuin ja tuli treenattua. Noista ajoista on todella kauan aikaa ja ne sijoittuvat aikalailla alkuvuosiin mutta en nyt osaa yhdistää milloin ja kauanko sitä silloin kesti. Aikoinaan kuntosalilla kävi "puutarhuriksi" kutsuttu kaveri aktiivisesti treenaamassa. Se miksi häntä monet kutsuivat "puutarhuriksi" oli se että hän treenasi puutarhahanskat kädessä. Jamppa oli muistaakseni aikalailla samaa ikää kuin mitä itse olin ja se miksi hän jäi mieleen ei ollut puutarhahanskat vaan se että hän haisi todella pahalle.

Tänään kun olin lähiketjusalilla treenaamassa ja tein takareisi istuen laitetta niin viereeni tuli yksi omaperäinen jamppa kuka on siellä salilla jo vuosia "treenannut". Jamppa on yksi omaperäisimmistä siellä salilla ja kun hänestä kenelle tahansa mainitseekaan niin kaikki tietävät kenestä on kyse. No jokapauksessa hän tuli viereeni tekemään etureisilaitetta istuen. Hyvin nopeasti kuitenkin haistoin ihan kamalan hajun mikä hänestä lähti. Päätin lähteä ja siirtyä laitteesta tekemään seuraavaa liikettä.

Onneksi olin jo takareisiä istuen laitetta tehnyt jo ihan tarpeeksi ja olisin vain vielä tehnyt yhden sarjan lisää. Kuitenkin kun huomasin kyseisen hajun niin minun ei tehnyt mieli olla siinä kyllä hetkeäkään enempää. Saman huomasin myöhemmin kun kuljin hänen ohitseen että tuoksu ei ollut mistään parhaimmasta päästä ja vielä sekin että vaikka hän oli sitten lähtenyt kyseisestä laitteesta jo niin kun menin siitä hetken kuluttua ohi niin haju oli jäänyt siihen leijumaan.

Tästä pääsenkin takaisin "puutarhuriin". Hän haisi niin pahalle että hänen viereensä ei kerta kaikkiaan viitsinyt mennä. Kaiken lisäksi se paikka tai laite missä "puutarhuri" oli treenannut niin se haju pysyi siinä kohtaan parikymmentä minuuttia. Vaikka siis "puutarhuri" vaihtoi liikettä tai siirtyi paikasta toiseen niin itse kannatti odottaa ihan vielä reilu tovi ennen kuin siihen meni itse tekemään kyseistä liikettä.

Niin en sitten tiedä mikä on paras ratkaisu tämänlaiseen tapaukseen? Olla vaan hiljaa niin kuin itse olin ja siirtyä muualle. Itse olin kyllä kanssa kuullut vastaavia puheita muilta ihmisiltä että joku toinen on haissut niin paljon että hän on siirtynyt tekemään muualle tai muuta. Sitten on näitä toisia tapauksia mutta nykyään itse olen huomannut niitä vähemmän eli että joku nainen on käyttänyt hieman liikaa hajusteita. Tällöin itseäni on jopa alkanut silmissä kirvelemään ja se hajusteiden hajupilvi kun pysyy niin pitkään siinä paikoillaan.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?