Toinen kerta ja ensimmäinen maataveto treeni PTVGYM Tampereella

05.07.2024 - 17:20

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Olin lopulta noin jotain varttia vaille seitsemän Tampereen PTVGYM:llä maanantai-iltana ja täytyy kyllä sanoa että vaikka porukkaa oli niin varsinkin vapaapainoalueella treenaajia oli vähän. Lähes kaikki treenaajat olivat "lasten" alueella eli yleisellä puolella. Tällä kertaa siis Tampereen PTVGYM:lle oli avautunut uusi vapaapainoalue mitä ei ollut viimeksi kun kävin ensimmäistä kertaa Tampereen PTVGYM:llä. Tuolloin kyykkyräkit ja maastavetoalustat olivat aika tiiviisti jolloin siinä ei hirveästi ollut ylimääräistä tilaa. Kyllä siinä mahtui treenaamaan mutta aika tiivis oli meininkin kun itse siinä kyykkäsin ja minun takana tehtiin maastavetoa.

Uusi vapaapainoalue vaikutti jopa liian suurelta siihen nähden mitä siellä oli. Muutoinkin muutamia puutteita siellä oli mutta ainakin sitä tilaa treenata oli. Omasta mielestäni varsinkin kalibroituja kiekkoja tuntui olevan vähän ja vain yksi tangon "kippaaja"/nostaja millä saa nostettua tangon ilmaan kun laittaa tankoon maastavetoa tehdessä painoja. Nämä kaksi asiaa nousi esiin negatiivisuuden puolelta eli vähän painoja ja yksi "kippaaja"/nostoja tangolla sekä myöskin se että kun sitä tilaa oli niin painoja joutui hakemaan hieman kauempaa.

Olin jo kerran käynyt tekemässä jalkatreenin Tampereen PTVGYM:llä niin tiesin mitä siellä suurin piirtein oli niimpä treenin suunnittelu etukäteen oli helpompaa. Päädyin tekemään maastavetoa ketjuilla minkä jälkeen tein maastavetoa vastustusnauhojen kanssa kun Tampereen PTVGYM:llä oli hyvät maastavetopaikat siihen tarkoitukseen. Näin ei ole esimerkiksi Pitäjänmäen PTVGYM:llä eikä edes Roihupellon PTVGYM:llä vaan kyseisillä saleilla on sellainen levy mihin saa laitettua vastustusnauhat ja minkä saa sitten laitettua maastavetopaikalle. Pitäjänmäen PTVGYM:in ongelma vain on se että yksi niistä metalli tapeista mihin pitäisi laittaa kuminauha niin on hukkunut kauan sitten niin sitä koko alustaa ei voi näin ollen edes käyttää.

Maastaveto treenin jälkeen menin sitten katsomaan mitä selkälaitteita Tampereen PTVGYM:llä oli ja kokeilin siinä jotain kolmea eri laitetta ennen kuin lähdin pois salilta. Olin tehnyt jo maastavetoa ajallisesti ja sarjallisesti todella paljon minkä johdosta olin jo väsynyt sekä en halunnut olla hirveän myöhään salilla kun minulla oli muutenkin jo takana pitkä päivä. Näin ollen bodaus pumppailu jäi aika nopeaksi mutta sain kokeiltua ne kolme - neljä laitetta hyvin mitä tein.

Vaikka tuo pumppailu jäi lyhyeksi niin tein silti vähintään kolme työsarjaa kaikkia laitteita / liikkeitä mutta ajan nopeuttamiseksi pidin vain lyhyemmät palautukset ja tein liikkeet pienemmillä painoilla sekä pysäytyksellä. Muutenkin olen tehnyt jo pidempään selkätreenit pienemmillä painoilla ja kontrolloiluilla toistoilla juuri pysäytyksiä käyttäen. Näin ollen selkätreenistä ei tule ryskäämistä vaan toistot pysyvät kontrollissa. Toisaalta liikkeisiin ei saa sitten ihan niin paljon painoja kun pitää kontrollin.

Nopeasti voisi sanoa että Tampereen Loaded:lla on yleisesti paremmat ja monipuolisemmat laitteet mutta Tampereen PTVGYM:llä näytti silti olevan myöskin muutama parempi laite kuin Tampereen Loaded:lla. Tampereen PTVGYM:llä on tilavammat vapaapainoalueet niin sellainen treeni sopii paremmin ehkä sinne mutta siellä on kyllä jotain puutteita joita Tampereen Loaded:lla on. Laite puolella sitten Tampereen PTVGYM:n jää selvästi Tampereen Loaded:sta. Kuitenkin Tampereen PTVGYM:n on hyvä sali millaista toivoisin vähintään myöskin Espooseen sillä Espoossa ei ole yhtään kunnon kuntosalia. Ei voi olla kuin vain kateellinen Tampereen kuntosali valikoimaan.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.