Tidal laskee HIFI Plus jäsenyyden hintaa

08.03.2024 - 20:04

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Tulevaisuudessa Tidal maksaa kuukaudessa 10.99€ ja siihen kuuluu kaikki eli jatkossa ei ole enään kahta eritasoista jäsynyyttä vaan kaikki jäsenet maksavat 10.99€ ja saavat saman. Tämä on vain hyvä ja kertoo siitä että massa ei ole valmis maksamaan laadusta. Sen myös kertoo se että Spotify ei ole tuonut parempaa äänenlaatua vaihtoehtoihin sillä Spotify on katsonut ettei maksavia asiakkaita ole tarpeeksi.

Spotifyn ja Tidal HIFI Plus äänenlaadussa on selvä ero ja sen kuulee eritoten mitä paremmalla laitteistolla musiikkia kuuntelee. Toisaalta kun massat kuuntelee musiikkia vain langottomasti bluetoothin kautta niin silloin ei kyllä tarvitse parempaa äänenlaatua. Bluetooth kun on rajoitettu bittimäärällisesti niin eihän silloin ole mitään järkeä maksaa paremmasta laadusta mitä bluetooth ei pysty tarjoamaan. 

Hyvälaatuinen musiikki vaatii parempaa äänentoistoa ja harvempi ihminen kuuntelee musiikkia paremmalla äänentoistolla. Ihmiset suuntaavat sitten vinyylien pariin kun he haluavat kuunnella hyvällä laadulla musiikkia ja Spotifystä kuunnellaan sitten vain sitä mitä kuunnellaan.

Itse olen ihan tyytyväinen Tidal musiikkipalveluun vaikka siinäkin on haittansa. Siirryin aikoinaan Spotifystä Tidaliin ihan äänenlaadun takia enkä ole pettynyt. Kuitenkin jos ajattelee Iphonen tai Ipadin äppsiä ja muutenkin musiikkia palvelua käyttöliittymän ja palvelun kautta niin Spotify on selvästi parempi. Tidalin heikkous on ollut soittolistat ja käyttöliittymä yleisesti mitä olen kaivannut Spotifystä. Esimerkiksi itselleni on ollut haastavaa löytää uutta musiikkia helposti saati sitten kappaleen kautta radiotila on ollut selvästi Spotifytä huonompi.

https://www.theverge.com/2024/3/5/24091308/tidal-subscription-price-cut-high-res-atmos

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.