Television seinä- / lattiajalusta 75" tuumaiselle televisiolle ilman seinään poraamista

25.05.2024 - 11:50

Todella pitkä projekti on nyt viimein ohi ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. En edes muista milloin tarkalleen ottaen aloin aidosti oikeasti asiaa miettimään mutta ainakin jo viime kesänä sitä muistan miettineeni. Projekti oli nostaa Sony x93j 75" televisio pois tv-tasolta ja laittaa se "seinään" / lattiajalustalle. Oikeastaan seinäkiinnitys on ollut sellainen asia mitä en ole halunnut tehdä sillä seinät ovat kiveä enkä ole halunnut lähteä käyttämään iskuporakonetta reikien tekemiseen. Sama asia oli aikoinaan kun hankin katon kautta "ampuvat" Dolby Atmos kaiuttimet kun en halunnut lähteä poraamaan reikiä kivikattoon.

En ole halunnut lähteä tekemään reikiä kiveen ihan siksi koska sitten ne reiät ovat siinä, en tiedä voiko sellaisia miten helposti saati itse ainakaan lähteä paikkaamaan ja varsinkin kun kaikki reiät pitäisi saada kerralla paikoilleen. Muistan kyllä aikoinaan kun laitoin yli parikymmentä vuotta sitten valkokankaan seinään kiinni poraamalla niin siinä sai kyllä mittailla ja olla niin tarkkana että reiät osuivat kerrasta oikeaan.

Jossain kohtaan kauan sitten ja ainakin ennen viime kesää jolloin jo oikeasti kunnolla suunnittelin Mozi Art Series FS-11 -lattiajalusta tai vastaavan lattiajalustan hankkimista jolloin televisio olisi "seinällä" vaikka se olisikin lattiajalustan päällä. Ainoa asia mitä vain mietin oli se että pysyykö noin 35kg:n Sony x93j 75" Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustalla ilman seinään laitettavaa ruuvia. Mozi Art Series FS-11 -lattiajalusta toimii siten että se laitetaan seinää vasten nojaamaan ja halutessaan / tarvittaessa sen saa tarvittaessa ruuvilla kiinni seinään.

Vanha järjestely ennen seinäjalustaa

Eniten minua mietitytti tosiaan tuo pysyykö tuo Mozi Art Series FS-11 -lattiajalusta pystyssä ilman seinään poraamista kun kuitenkin television painokin on noin 35kg ja television koko 75". Kuitenkin Verkkokaupan tuotetiedot sanovat Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustan tukevan maksimissaan 40kg televisiota ja 80" kokoa. Kuitenkin minua mietitytti tuo seinään poraaminen sillä ajattelin että tuo minun televisio koko 75" ja paino ~35kg vaatisi seinään poraamisen jotta lattiajalusta pysyisi pystyssä.

Se miksi lähdin aikoinaan miettimään Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustan tai vastaan telineen hankkimista oli se että halusin ensinnäkin etukaiuttimen pois tv-tason "lokerosta" ja laittaa sen tv-tason päälle. Toinen asia oli saada Denon X3600H vahvistin myöskin pois tv-tason "lokerosta" sekä varsinkin viime kesänä uuden NAD C298 päätevahvistimen hankinta ja siitä seurannut tilan ahtaus tv-tasolla. Tiesin että jos saisin nostettua Sony x93j 75" television "seinään" niin silloin saisin riittävästi tilaa tv-tasoon sillä televisio vei niin paljon tilaa tv-tasolla. Eikä siitäkään olisi ollut yhtään haittaa että Sony x93j 75" lähtisi tv-tasolta "seinällä" ihan siivous mielessä sillä tuollaisen television siirtämiseen tarvitaan aina useampi ihminen.

Noin kuukausi sitten olin muuttamassa kaveria ja hän oli ostanut juurikin tuollaisen Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustan. Vaikka hänellä onkin tällä hetkellä LG OLED 65" mikä on kokonsa ja varsinkin painonsa puolesta paljon pienempi televisio niin huomasin kuitenkin Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustan olevan vankkaa tekoa ja että kyllä se kestäisi myös minun noin 35kg Sony x93j 75" television. Olin laittanut verkkokauppa.comin Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustan sivun Ipadin selaimen välilehteen ja siinä sitten seuraavalla viikolla satuin huomaamaan että Mozi Art Series FS-11 -lattiajalusta oli tarjouksessa 50€ hintaan. Tuolloin päätin samantien laittaa Mozi Art Series FS-11 -lattiajalusta tilaukseen sillä ei 50€ olisi nyt sitten paha vaikka noin 35kg Sony x93j 75" televisio ei siinä pysyisikään ilman seinään poraamista.

Uusi järjestely seinäjalustan jälkeen

Laitoin Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustan tilaukseen juuri hieman ennen kuin lähdin Vammala reissulta takaisin kotiin. Tilasin sen suoraan lähimpään postin noutopaikkaan kun Mozi Art Series FS-11 -lattiajalustaa ei ollut Pirkkalan myymälässä mikä olisi ollut mukavasti matkan varrella sekä en nyt jaksanut lähteä sitä Jätkäsaaren myymälästä hakemaan. Paketti tuli sitten seuraavalla viikolla minkä jälkeen paketti odotteli muutaman päivän avaamattomana ennen kuin kokosin sen kuntoon. Tämän jälkeen teline odotteli vielä muutamia päiviä ennen kuin kaveri tuli auttamaan television noston ja jalkojen kanssa.

Ensimmäinen ilta salin jälkeen niin saimme Sony x93j 75" jalat irti televisiosta mitkä olivat yllättävänkin jumissa. Kuitenkin sitten kun piti asentaa television taakse VESA kiinnitykset niin huomasimme että mukana tulleet ruuvien pituudet eivät riittäneet. No ei muuta kuin seuraavana päivänä uudet ruuvit ja yritetään uudestaan. Sony x93j 75" televisissa kun VESA kiinnityspaikat olivat todella syvällä tai siis televisiossa oli todella paksu muovinen takalevy. No seuraavana päivänä uusilla ruuveilla kaikki meni sitten helposti ja hyvin.

Toisaalta oli nyt sitten parempi että projekti venähti seuraavaan päivään sillä sain siinä välissä laitettua esimerkiksi akustiikkapaneelit sille seinällä mille televisio tuli. Muutenkin sain sitten hieman mietittyä ja suunniteltua tulevaa projektia hieman enemmän sillä en oikeastaan miettinyt niin tarkkaan oikeastaan mitään. Minulla oli se ajatus että siinä sitten projektin edetessä katson asioita ja mihin mitäkin laitan. Minulla oli kyllä sellainen visio mutta se hieman muuttui sitten lennosta johtuen johdotuksista.

Hain Bauhausista lisää kaapelikourua minkä sisään laitoin johtoja. Tämä puolestaan taas johti siihen että muutamien johtojen pituuksien kanssa tuli ongelmia. Halusin myöskin projektin valmiiksi suhteellisen äkkiä niin en sitten alkanut ihan kaikkia johtoja suunnittelemaan ja mittailemaan. Sain käytännössä kuitenkin suurimman osan johdoista kaapelikouruihin jolloin ne eivät vain makaa lattialla tv-tason alla. Näin ollen siivoaminen tulee olemaan helpompaa. Myöskään en lähtenyt siivoamaan takakaiuttimien ja taka Dolby Atmos kaiuttimien johtoviidakkoa sen enempää tv-tason puolelta vaan yritin laittaa ne vain siististi.

Minulla on vielä hieman auki muutaman laitteen paikat että tulenko niitä muuttamaan. Lisäksi jossain vaiheessa voin sitten hieman tehdä johdotuksille hienosäätöä kunhan vain jaksan. Kuitenkin tein ja järjestelin johdotukset ja laitteet niin että se on tulevaisuudessa paljon helpompaa. Lopputulokseen olen kuitenkin todella tyytyväinen ja nyt laitteet sekä keskikaiutin ovat paljon paremmin paikoillaan. Tulevaisuudessa tv-taso ja sen alue on paljon helpompi siivota sekä tv-taso näyttää tilavammalta minkä lisäksi sain kaksi "lokeroa" tyhjäksi.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.