Teinien ryntäys

14.01.2024 - 11:02

PTVatasen some on näköjään toiminut. Kävin nyt ensimmäiset kerrat Pitäjänmäen PTVGYM:llä loppiaisen jälkeen ja voi pojat sillä perjantai- sekä lauantai-iltana PTVGYM oli ihan täynnä teinejä. Varsinkin kun ottaa huomioon Pitäjänmäen PTVGYM:in koon niin siihen nähden aivan liikaa. En niinkään nähnyt hirveästi vanhempaa uutta väkeä mutta kyllä sieltäkin puolelta uusia naamoja oli hieman. Suhteutettuna teinejä oli varmaan se 80% kun taas lähiketjusalilla prosentit menevät toiseen suuntaan. Tämä vain kertoo ketkä katsovat PTVatasen videoita ja somea. Teinit.

Joo ei siinä mitään että teinit käy kuntosalilla mutta kun kuntosali on lähes pelkästään täynnä niitä ja joka toinen sana on VITTU. Energiajuomat kädessä hirveää kohellusta ja sitten kun joku on katsonut jonkun Youtube tai IG videon niin sitten tiedetään kaikki. Teinien treeneistä näkyy liikaa se että yritetään kopioida jotain mitä on nähty Youtubesta tai IG:stä vaikka perustekniikat ja tietotaito eivät ole kunnossa. Sitten siihen päälle kun lisätään se että kaikki tehdään hirveellä kiireellä ja sähläämisellä niin ihme ettei mitään pahempaa tapahdu. 

Itse olen tuohon teinien touhuun jo tottunut että ei siinä mitään ja pystyn ihan hyvin keskittymään omaan tekemiseeni. Mistä pääsenkin omaan tekemiseeni mikä ei mennyt niin kuin toivoin. Perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ja lauantaina kyykky- & jalkatreenin. Minun oli myöskin tarkoitus käydä torstaina PTVGYM:llä tekemässä treeni mutta päädyin menemään lähiketjusalille. Tämä muutos myös vaikutti siihen milloin treenasin minkäkin treenin. Minun oli alunperin tarkoitus tehdä maastaveto treeni torstaina, penkki treeni perjantaina ja jalkatreeni lauantaina. Kuitenkin kun päätin etten mene torstaina PTVGYM:lle niin päätin vaihtaa penkki treenin ja maastaveto treenin paikkoja keskenään.

Maastaveto treeni meni perjantaina alkuun ihan normaalisti ja kaikki tuntui menevän myös helposti. Kaikki kuitenkin muuttui hyvinkin nopeasti nopeasti kun pääsin sitten 260kg painoihin. Minun oli alunperin tarkoitus tehdä 260kg painoilla kaksi toistoa minkä jälkeen nostaa painoja hieman. Kuitenkin kun tein ensimmäistä toistoa 260kg painoilla niin tunsin sen olevan todella raskas. Niinpä sitten päätin siinä lennosta että otankin kolme toistoa minkä lopulta sain.

Tämän jälkeen sitten aloin miettimään mitä teen seuraavaksi. Mietin erilaisia suunnitelmia jonkin aikaa kunnes päätin että teen toisen kolmen toiston sarjan 260kg painoilla. Kuitenkin siinä sitten jossain vaiheessa tuon päätöksen jälkeen päätinkin nostaa painot 270kg ja tehdä kaksi toistoa. Vaikka 260kg tuntui raskaalle ja sain tehtyä sillä kolme toistoa niin päätin lähteä hakemaan 270kg painoilla kahta toistoa vaikka toivoinkin saavani edes yhden. Sain lopulta taisteltua yhden toiston 270kg painoilla mihin olikin sitten hyvä lopettaa.

Lauantaina en sitten oikein tiennyt mitä odottaa ja miten edes teen kyykky treenin. Päätin sitten vani katsoa miten kyykky kulkee ja tehdä päätökset lennosta. Päädyin sitten lopulta aika "normaaliin" kyykky treeniin painojen suhteen kun tuntui sille että kroppa ei oikein kestä pidempiä sarjoja. Ajattelin meinaan treenin alussa tehdä pidempiä sarjoja pienemmillä painoilla kun keskiviikkona tein kyykyssä 230kg painoilla kolmen toiston sarjan. Tuon keskiviikon pohjalta ajattelin että en olisi tehnyt nyt kyykky treeniä isoilla painoilla.

Sen olin kuitenkin hyvissä ajoin päättänyt että teen kyykky treenin ketjuja käyttäen. En ollut taas tehnyt kyykky treeniä ketjuilla vähään aikaan ja keskiviikkona tein kuitenkin jo normaalia kyykkyä. Päädyin lopulta tekemään kolmen kahden toiston sarjaa 200kg painoilla plus ketjut. Halusin tehdä hieman pidempiä sarjoja mutta en vain jaksanut / uskaltanut lähteä hakemaan kolmen toiston sarjoja. Tuntui vain sille että kroppa ei kestä enempää. Myöskin huomasin että varmaan jokaisessa sarjassa muutenkin toinen toisto jäi hieman ylemmäksi kuin ensimmäinen toisto.

Loppuun halusin tehdä vielä yhden hieman pidemmän sarjan niimpä päädyin tekemään 170kg painoilla plus ketjut. Lähdin hakemaan viiden - seitsemän toiston sarjaa mutta en kyllä yhtään tiennyt mitä odottaa kun viimeinen 200kg + ketjut tehty kahden toiston sarja oli jo todella väsynyttä tekemistä. Kuitenkin oli hyvä asettaa jokin tavoite mitä lähteä hakemaan ja tämä toimii minulle paremmin kuin lähteä summamutikassa vain tekemään niin paljoa kuin vain tulee.

Sain lopulta taisteltua sen seitsemän toistoa vaikka jo ensimmäinen toisto tuntui olevan raskasta. Vaikka pudotin painoja 200kg + ketjuista 170kg plus ketjut niin ensimmäinen toisto tuntui lähes samalle. En tuntenut mielestäni painoissa juurikaan mitään eroa kun lähdin tekemään 170kg painoilla plus ketjut. Olin tämän jälkeen todella väsynyt ja ajattelin aluksi jättää vyökyykyn tekemättä minkä olin suunnitellut tekeväni. Ajattelin aluksi että teen vain jotain reisikoneita hieman ja lähden pois. Kuitenkin päädyin tekemään vyökyykkyä minkä jälkeen sitten takareisilaitetta istuen.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?