Tampereen PTVGYM avaijaiset vaihtu kyykky 200kg plus ketju sarjaennätykseen

03.09.2023 - 14:43

Tamperelaiset voivat olla nyt viimeistään hiljaa. Loaded, Wolf, Powerhouse ja nyt PTVGYM on tamperelaisten valikoimissa missä treenata. Toista se on täällä Espoossa kun joutuu menemään Helsingin puolelle kunnon kuntosalille. Minun oli alunperin tarkoitus mennä eilen lauantaina Tampere PTVGYM avaijaisiin vaikka vielä kesälomalla sanoin että miksi menisin Tampereen PTVGYM:lle kun Tampereella on kuitenkin Loaded mistä pidän todella paljon? Mietteet ja ajatukset alkoivat kuitenkin muuttua kesäloman loppuun mennessä kun ajattelin meneväni Tampere PTVGYM avajaisiin.

Kuitenkin jo tällä viikolla hyvin varhaisessa vaiheessa muutin suunnitelmat että en sittenkään mene avajaisiin vaan käyn sitten tutustumassa Tampere PTVGYM:iin kun olen muutenkin Tampereelle päin menossa. Tulin siihen tulokseen että en jaksa ajaa paria tuntia Tampereelle kuntosalille missä ei oikein voisi treenata vaan lähinnäkin olla hengessä mukana ja tehdä jotain. En lopulta saanut ketään mukaani joten en jaksanut yksin Tampereelle nyt lähteä minkä lisäksi olisin sitten palloillut yksin siellä avajaisissa.

Menin sitten normaaliin tapaan Pitäjänmäen PTVGYM:lle lauantaina tekemään kyykky treeniä ketjuilla. Oli taas niin masentava mennä Pitäjänmäen PTVGYM:lle sen jälkeen kun olin katsonut Koistisen Tampere PTVGYM videon. Oli hieman sama fiilis kun kävin testaamassa Roihupellon PTVGYM:in niin sen jälkeen oli masentava palata Pitäjänmäen PTVGYM:lle treenaamaan. Sen takia en ole oikein Roihupellon PTVGYM:llä käynytkään ettei tule taas lannistavaa fiilistä nyt kun olen siellä todella paljon käynyt.

Onneksi olen tottunut treenaamaan ei niin hyvillä saleilla käytännössä koko elämäni. Lähinnä siis tarkoitan puitteita että ihan kaikkia hienouksia ei niillä saleilla ole ollut millä pääsääntöisesti olen treenannut. Tämän takia nyt viime vuosina kun ole päässyt Tampereen Loaded:lle ja eri PTVGYM:lle treenaamaan niin on ollut vain hyvä ja positiivinen asia. Kun ei tiedä paremmasta niin se on oikeasti välillä vain parempi asia.

No normaaliin tapaan tuli käytyä Pitäjänmäen PTVGYM:llä tekemässä kyykky ja jalkatreeni. En oikein tiennyt mitä odottaa sillä perjantaina tein maastavedossa 235kg painoilla kymmenen toiston sarjan mikä tietenkin oli uusi sarjaennätys. Sitä ei oikein aina tiedä miten tuollainen sarjaennätys vaikuttaa seuraavaan treeniin ja varsinkin nyt kun edellisenä päivänä teki maastavetoa ja nyt vuorossa oli kyykky. Minulla oli kyllä tästä jo monia kokemuksia kesältä jolloin ennätyksiä tuli hakattua treenistä toiseen eli ainakin tiesin mitä voisi odottaa.

Kyykky alkoi ihan hyvin ilman ongelmia ja niin se menikin ainakin 180kg plus ketjut asti. Tuo paino tuntui jotenkin raskaalle ja kaksi toistoa tuli mutta ei niin kevyesti kuin ajattelin. Tämä oli viimeinen niitti alkuperäiselle suunnitelmalle tehdä pidempiä sarjoja kyykkyä ketjuilla. Olin siis ajatellut tekeväni tehdä jotain pidempia sarjoja jollain pienemmällä painoilla plus ketjut mutta aika varhaisessa vaiheessa tunsin edellisen päivän maastavedon.

Oikeastaan aloin kyllä jo miettimään onko minun edes järkeä nostaa painot 200kg plus ketjut sillä saisin vaan yhden toiston. Näin siis ajattelin mutta samalla tiesin että näin on käynyt aiemminkin. 180kg plus ketjut on tuntunut raskaalle mutta sitten kun on oikeasti keskittynyt niin 200kg plus ketjut on tullut paremmin. Ainoa asia mitä vielä piti kuitenkin miettiä ja päättää oli toistomäärä ja se että nostanko vieläkin painoja 205kg tai 210kg plus ketjut?

Päätin lopulta lähteä toistamaan Vantaan Loaded:lla tehtyä ennätystä 200kg plus ketjut kolme toistoa mikä lopulta tuli jopa helpon tuntuisesti kun vertaa miltä 180kg plus ketjut tuntui. Sitten päätin että teen vielä sen toisen kerran minkä myös tein. Jo ensimmäinen kolmen toiston sarja 200kg plus ketjut yllätti ja toinen vielä sitäkin enemmän. Lähinnä se että olin kuitenkin tehnyt edellisenä päivänä maastavedossa 235kg painoilla kymmenen toistoa ja olin tuon jälkeen ihan puhki. Myöskin se mietitytti miten paikat kestävät ja helposti ne nyt kestivät eli tuo maastaveto ei ottanut niin pahasti kroppaan.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.