Tampereen PTVGYM avaijaiset vaihtu kyykky 200kg plus ketju sarjaennätykseen

03.09.2023 - 14:43

Tamperelaiset voivat olla nyt viimeistään hiljaa. Loaded, Wolf, Powerhouse ja nyt PTVGYM on tamperelaisten valikoimissa missä treenata. Toista se on täällä Espoossa kun joutuu menemään Helsingin puolelle kunnon kuntosalille. Minun oli alunperin tarkoitus mennä eilen lauantaina Tampere PTVGYM avaijaisiin vaikka vielä kesälomalla sanoin että miksi menisin Tampereen PTVGYM:lle kun Tampereella on kuitenkin Loaded mistä pidän todella paljon? Mietteet ja ajatukset alkoivat kuitenkin muuttua kesäloman loppuun mennessä kun ajattelin meneväni Tampere PTVGYM avajaisiin.

Kuitenkin jo tällä viikolla hyvin varhaisessa vaiheessa muutin suunnitelmat että en sittenkään mene avajaisiin vaan käyn sitten tutustumassa Tampere PTVGYM:iin kun olen muutenkin Tampereelle päin menossa. Tulin siihen tulokseen että en jaksa ajaa paria tuntia Tampereelle kuntosalille missä ei oikein voisi treenata vaan lähinnäkin olla hengessä mukana ja tehdä jotain. En lopulta saanut ketään mukaani joten en jaksanut yksin Tampereelle nyt lähteä minkä lisäksi olisin sitten palloillut yksin siellä avajaisissa.

Menin sitten normaaliin tapaan Pitäjänmäen PTVGYM:lle lauantaina tekemään kyykky treeniä ketjuilla. Oli taas niin masentava mennä Pitäjänmäen PTVGYM:lle sen jälkeen kun olin katsonut Koistisen Tampere PTVGYM videon. Oli hieman sama fiilis kun kävin testaamassa Roihupellon PTVGYM:in niin sen jälkeen oli masentava palata Pitäjänmäen PTVGYM:lle treenaamaan. Sen takia en ole oikein Roihupellon PTVGYM:llä käynytkään ettei tule taas lannistavaa fiilistä nyt kun olen siellä todella paljon käynyt.

Onneksi olen tottunut treenaamaan ei niin hyvillä saleilla käytännössä koko elämäni. Lähinnä siis tarkoitan puitteita että ihan kaikkia hienouksia ei niillä saleilla ole ollut millä pääsääntöisesti olen treenannut. Tämän takia nyt viime vuosina kun ole päässyt Tampereen Loaded:lle ja eri PTVGYM:lle treenaamaan niin on ollut vain hyvä ja positiivinen asia. Kun ei tiedä paremmasta niin se on oikeasti välillä vain parempi asia.

No normaaliin tapaan tuli käytyä Pitäjänmäen PTVGYM:llä tekemässä kyykky ja jalkatreeni. En oikein tiennyt mitä odottaa sillä perjantaina tein maastavedossa 235kg painoilla kymmenen toiston sarjan mikä tietenkin oli uusi sarjaennätys. Sitä ei oikein aina tiedä miten tuollainen sarjaennätys vaikuttaa seuraavaan treeniin ja varsinkin nyt kun edellisenä päivänä teki maastavetoa ja nyt vuorossa oli kyykky. Minulla oli kyllä tästä jo monia kokemuksia kesältä jolloin ennätyksiä tuli hakattua treenistä toiseen eli ainakin tiesin mitä voisi odottaa.

Kyykky alkoi ihan hyvin ilman ongelmia ja niin se menikin ainakin 180kg plus ketjut asti. Tuo paino tuntui jotenkin raskaalle ja kaksi toistoa tuli mutta ei niin kevyesti kuin ajattelin. Tämä oli viimeinen niitti alkuperäiselle suunnitelmalle tehdä pidempiä sarjoja kyykkyä ketjuilla. Olin siis ajatellut tekeväni tehdä jotain pidempia sarjoja jollain pienemmällä painoilla plus ketjut mutta aika varhaisessa vaiheessa tunsin edellisen päivän maastavedon.

Oikeastaan aloin kyllä jo miettimään onko minun edes järkeä nostaa painot 200kg plus ketjut sillä saisin vaan yhden toiston. Näin siis ajattelin mutta samalla tiesin että näin on käynyt aiemminkin. 180kg plus ketjut on tuntunut raskaalle mutta sitten kun on oikeasti keskittynyt niin 200kg plus ketjut on tullut paremmin. Ainoa asia mitä vielä piti kuitenkin miettiä ja päättää oli toistomäärä ja se että nostanko vieläkin painoja 205kg tai 210kg plus ketjut?

Päätin lopulta lähteä toistamaan Vantaan Loaded:lla tehtyä ennätystä 200kg plus ketjut kolme toistoa mikä lopulta tuli jopa helpon tuntuisesti kun vertaa miltä 180kg plus ketjut tuntui. Sitten päätin että teen vielä sen toisen kerran minkä myös tein. Jo ensimmäinen kolmen toiston sarja 200kg plus ketjut yllätti ja toinen vielä sitäkin enemmän. Lähinnä se että olin kuitenkin tehnyt edellisenä päivänä maastavedossa 235kg painoilla kymmenen toistoa ja olin tuon jälkeen ihan puhki. Myöskin se mietitytti miten paikat kestävät ja helposti ne nyt kestivät eli tuo maastaveto ei ottanut niin pahasti kroppaan.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.