Tampereen PTVGYM avaijaiset vaihtu kyykky 200kg plus ketju sarjaennätykseen

03.09.2023 - 14:43

Tamperelaiset voivat olla nyt viimeistään hiljaa. Loaded, Wolf, Powerhouse ja nyt PTVGYM on tamperelaisten valikoimissa missä treenata. Toista se on täällä Espoossa kun joutuu menemään Helsingin puolelle kunnon kuntosalille. Minun oli alunperin tarkoitus mennä eilen lauantaina Tampere PTVGYM avaijaisiin vaikka vielä kesälomalla sanoin että miksi menisin Tampereen PTVGYM:lle kun Tampereella on kuitenkin Loaded mistä pidän todella paljon? Mietteet ja ajatukset alkoivat kuitenkin muuttua kesäloman loppuun mennessä kun ajattelin meneväni Tampere PTVGYM avajaisiin.

Kuitenkin jo tällä viikolla hyvin varhaisessa vaiheessa muutin suunnitelmat että en sittenkään mene avajaisiin vaan käyn sitten tutustumassa Tampere PTVGYM:iin kun olen muutenkin Tampereelle päin menossa. Tulin siihen tulokseen että en jaksa ajaa paria tuntia Tampereelle kuntosalille missä ei oikein voisi treenata vaan lähinnäkin olla hengessä mukana ja tehdä jotain. En lopulta saanut ketään mukaani joten en jaksanut yksin Tampereelle nyt lähteä minkä lisäksi olisin sitten palloillut yksin siellä avajaisissa.

Menin sitten normaaliin tapaan Pitäjänmäen PTVGYM:lle lauantaina tekemään kyykky treeniä ketjuilla. Oli taas niin masentava mennä Pitäjänmäen PTVGYM:lle sen jälkeen kun olin katsonut Koistisen Tampere PTVGYM videon. Oli hieman sama fiilis kun kävin testaamassa Roihupellon PTVGYM:in niin sen jälkeen oli masentava palata Pitäjänmäen PTVGYM:lle treenaamaan. Sen takia en ole oikein Roihupellon PTVGYM:llä käynytkään ettei tule taas lannistavaa fiilistä nyt kun olen siellä todella paljon käynyt.

Onneksi olen tottunut treenaamaan ei niin hyvillä saleilla käytännössä koko elämäni. Lähinnä siis tarkoitan puitteita että ihan kaikkia hienouksia ei niillä saleilla ole ollut millä pääsääntöisesti olen treenannut. Tämän takia nyt viime vuosina kun ole päässyt Tampereen Loaded:lle ja eri PTVGYM:lle treenaamaan niin on ollut vain hyvä ja positiivinen asia. Kun ei tiedä paremmasta niin se on oikeasti välillä vain parempi asia.

No normaaliin tapaan tuli käytyä Pitäjänmäen PTVGYM:llä tekemässä kyykky ja jalkatreeni. En oikein tiennyt mitä odottaa sillä perjantaina tein maastavedossa 235kg painoilla kymmenen toiston sarjan mikä tietenkin oli uusi sarjaennätys. Sitä ei oikein aina tiedä miten tuollainen sarjaennätys vaikuttaa seuraavaan treeniin ja varsinkin nyt kun edellisenä päivänä teki maastavetoa ja nyt vuorossa oli kyykky. Minulla oli kyllä tästä jo monia kokemuksia kesältä jolloin ennätyksiä tuli hakattua treenistä toiseen eli ainakin tiesin mitä voisi odottaa.

Kyykky alkoi ihan hyvin ilman ongelmia ja niin se menikin ainakin 180kg plus ketjut asti. Tuo paino tuntui jotenkin raskaalle ja kaksi toistoa tuli mutta ei niin kevyesti kuin ajattelin. Tämä oli viimeinen niitti alkuperäiselle suunnitelmalle tehdä pidempiä sarjoja kyykkyä ketjuilla. Olin siis ajatellut tekeväni tehdä jotain pidempia sarjoja jollain pienemmällä painoilla plus ketjut mutta aika varhaisessa vaiheessa tunsin edellisen päivän maastavedon.

Oikeastaan aloin kyllä jo miettimään onko minun edes järkeä nostaa painot 200kg plus ketjut sillä saisin vaan yhden toiston. Näin siis ajattelin mutta samalla tiesin että näin on käynyt aiemminkin. 180kg plus ketjut on tuntunut raskaalle mutta sitten kun on oikeasti keskittynyt niin 200kg plus ketjut on tullut paremmin. Ainoa asia mitä vielä piti kuitenkin miettiä ja päättää oli toistomäärä ja se että nostanko vieläkin painoja 205kg tai 210kg plus ketjut?

Päätin lopulta lähteä toistamaan Vantaan Loaded:lla tehtyä ennätystä 200kg plus ketjut kolme toistoa mikä lopulta tuli jopa helpon tuntuisesti kun vertaa miltä 180kg plus ketjut tuntui. Sitten päätin että teen vielä sen toisen kerran minkä myös tein. Jo ensimmäinen kolmen toiston sarja 200kg plus ketjut yllätti ja toinen vielä sitäkin enemmän. Lähinnä se että olin kuitenkin tehnyt edellisenä päivänä maastavedossa 235kg painoilla kymmenen toistoa ja olin tuon jälkeen ihan puhki. Myöskin se mietitytti miten paikat kestävät ja helposti ne nyt kestivät eli tuo maastaveto ei ottanut niin pahasti kroppaan.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.