Star Wars: A New Hope, Empire Strike Back & Return Of the Jedi 4K arviot & kokemuksia

01.09.2020 - 00:21

Ostin tuossa parisen viikkoa sitten Star Wars: A New Hope, Star Wars: Empire Strike Back & Star Wars: Return Of the Jedi 4K blurayna Gigantista 15€ hintaan. Siinä ei tainnut mennä kuin päivä tai pari niin katsoin kaikki kolme Star Wars elokuvaa yksi per ilta eli kolmena iltana putkeen. Alkuperäinen Star Wars trilogia on ollut aina itselleni se juttu vaikka olenkin nähnyt ja käynyt katsomassa kaikki Star Wars elokuvat elokuvateatterissa uusinta lukuunottamatta. Uusimman Star Wars elokuvan vuokrasin lopulta Itunesista kun se vain piti nyt nähdä.

Omistan Star Wars: A New Hope, Star Wars: Empire Strike Back & Star Wars: Return Of the Jedi elokuvat dvd julkaisuina mitkä pitävät sisällään -97 luvun versiot sekä alkuperäiset versio. Juurikin alkuperäisten versioiden takia ostin aikoinaan kyseiset julkaisut sillä Star Wars elokuvat ovat saaneet vuosien aikana liikaa muutoksia jokaiseen elokuvaan. Juurikin lisäyksien takia jätin aikoinaan Star Wars elokuvat ostamatta normaalina bluray:na vaikka ne nyt sitten ostinkin 4K bluray:na.

Star Wars: A New Hope 4K bluray arvio

Star Wars: A New Hope on kyseisistä Star Wars 4K bluray julkaisuista paras julkaisu kuvanlaadullisesti. En ole nähnyt normaalia bluray julkaisua, mutta tämä 4K bluray oli kuvanlaadultaan selkeä parannus siihen mitä olen nähnyt. Elokuvan värimaailma oli selkeä ja erottuva minkä lisäksi elokuvasta erotti selvästi yksityiskohtia erilaisista asioista joita ennen ei ole voinut oikeastaan huomata. Esimerkiksi C-3PO:n metallipinnalta erottuu selvästi jäljet ja kulumat kuten Stormtrooperit näyttävät oikeasti kunnolla valkoisilta ja niidenkin pinnasta erottuu jäljet todella selvästi. Myöskin elokuvan värimaailma toimii muita elokuvia paremmin edukseen hiekkakohtauksineen ja pimeinekohtauksineen.

Ääniraidan puolella päivitystä on saatu Dolby Atmoksen muodossa ja kokonaisuutena elokuvan ääniraita on toimiva. Dialogi on selvä kuten muutkin äänet aseineen ja avaruusaluksineen. Myöskin mielestäni Dolby Atmos ääniraita käyttää hyvin hyväkseen yläkaiuttimia monissa kohtauksissa oli kyseessä sitten avaruustaistelu tai ihan normaali kohtaus ilman sen suurempaa toimintaa.

Star Wars: Empire Strike Back 4K bluray arvio

Star Wars: Empire Strike Back 4K bluray julkaisu onkin sitten heikompi tapaus kuin Star Wars: A New Hope. En tiedä miksi kuvanlaadussa on niin suuri ero kuin edeltäjässä ja varsinkin mielestäni metsäkohtaukset sekä Yoda eivät näyttäneet yhtään hyvälle. En sitten tiedä johtuuko kuvanlaadun heikkous siitä, että kyseisessä elokuvassa on enemmän kohtauksia lumessa kuin ensimmäisessä elokuvassa hiekalla? Elokuvassa taitaa olla myöskin paljon enemmän erikoistehosteita kuin edeltäjässä ja niitä ei ole saatu tehtyä 4K bluray julkaisuun onnistuneesti.

Ääniraita on myös Dolby Atmos eikä se puolestaan petä toisin kuin kuvanlaatu. Elokuvassa on paljon enemmän taistelukohtauksia ja sitä kautta enemmän mahdollisuuksia yläkaiuttimien käyttöön mitä myöskin käytetään. Myöskin elokuvassa on parempi soundtrack kuin ensimmäisessä elokuvassa niin jo sen puolesta ääntä voi vain kehua. Dolby Atmos ääniraita onkin mielestäni hyvin onnistunut tässä julkaisussa vaikka kuvanlaadusta ei voi sanoa samaa. 

Star Wars: Return Of the Jedi 4K bluray arvio

Star Wars: Return Of the Jedi 4K bluray on trilogian heikoin kaikilta osin. Star Wars: Return Of the Jedi on trilogian huonoin elokuva kuten 4K bluray:na kuvanlaadullisesti heikoin julkaisu. Star Wars: Return Of the Jedi julkaisussa on samaa vikaa kuin edeltäjässä Star Wars: Empire Strike Back ja vielä sitäkin enemmän kun elokuvassa on todella paljon metsäkohtauksia. Syystä tai toisesta omasta mielestäni varsinkin metsäkohtaukset korostavat Star Wars: Return Of the Jedi 4K bluray julkaisun heikkoa kuvanlaatua. Jostain syystä Disney ei ole vain osannut saada luotua metsäkohtauksia toimimaan 4K:na. Muutoin avaruustaistelut ja alukset näyttivät mielestäni ihan hyvälle mutta ei loistavalle.

Kaikista kamalimmat kohtaukset olivat mielestäni "päälle liimatut" uudet kohtaukset. Varsinkin 4K bluray:ssä jälkeenpäin lisätyt kohtaukset paistoivat niin selvästi läpi, että ne erottuivat todella paljon muusta elokuvasta ja jos ei olisi edes tietoinen mitkä kohtaukset ovat jälkeen päin lisättyjä niin ne ovat tässä julkaisussa todella helposti nähtävissä.

Ääniraidalla on totuttuun tapaan Dolby Atmos mikä se onneksi tekee tasaista jälkeä ja toimii yhtä hyvin kuin muissa trilogian julkaisuissa.

Star Wars 4K bluray julkaisujen yhteenveto

Kaikki olisi paremmin jos elokuvat olisivat julkaistu alkuperäisinä versioina 4K bluray:na mutta tuota asiaa ei ikinä tule tapahtumaan mikä on vain todella harmillista. Näistä kolmesta Star Wars 4K bluray julkaisusta Star Wars: A New Hope on selvästi onnistunein 4K bluray julkaisu ja kaksi jälkimmäistä Star Wars: Empire Strike Back & Star Wars: Return Of the Jedi jätti parantamisen varaa. Kuitenkin näin ja kuulin Star Wars alkuperäisen trilogian parhaimmalla laadulla mitä on saatavilla niin olin kyllä sinällään ihan tyytyväinen.

https://www.avforums.com/reviews/star-wars-a-new-hope-4k-blu-ray-review.17503

https://www.avforums.com/reviews/star-wars-the-empire-strikes-back-4k-blu-ray-review.17506

https://www.avforums.com/reviews/star-wars-return-of-the-jedi-4k-blu-ray-review.17508

Nyt loppuvuonna tuli hankittua iso kasa 4K bluray elokuvia ja varsinkin erilaisista alennuksista ja muutamia täysihintaisia 4K bluray julkaisuja tuli myös hankittua. Loppuvuoden hankinnat alkoivat niin sanotusti Arrow Films ennakkotilauksesta mihin kuuluivat Cinema Paradido, King Of New York ja Crash 4K bluray julkaisut. Kyseinen tilaus oli toinen tilaus minkä tein ennakkoon ilman odottamatta 4K bluray arvioita. Tein näin ihan sen takia kun Crash 4K bluray on

Viime viikolla tuli Amazon.co.uk tilaukseni mikä sisälsi Breathless & The LadyKillers 4K bluray julkaisut. Nämä olivat ensimmäisiä 4K bluray julkaisuja joita ostin ennakkoon ilman tietämättä arvioita. Yleensä ostan 4K bluray julkaisun vasta kun olen nähnyt ensimmäiset tai tiettyjen paikkojen arviot. Kuitenkin StudioCanalin 4K bluray julkaisut ovat olleet yleisesti laadukkaita niin uskalsin ostaa 4K julkaisut ennakkoon. Myöskin yksi asia oli se, että molemmista

Arrow Films on yksi tunnetuimpia dvd ja bluray julkaisijoita keräilijöiden keskuudessa The Criterion Collection kanssa. Arrow Films ja The Criterion Collection ovat Brittiläisiä muiden tuottamien elokuvien bluray ja dvd julkaisijoita. Kyseiset yritykset eivät siis tuota itse elokuvia vaan hankkivat muiden tuottamia elokuvia jotka ovat vähemmän tunnettuja, kulttiklassikkoja, klassikkoja tai muuten vain vailla julkaisua tai hyvää julkaisua olevia elokuvia. The

The Blues Brothers elokuva on ollut taas yksi niistä elokuvista joita olen "vältellyt" katsovani ennen tätä päivää. En tiedä miksi mutta jostain syystä en ole vain ikinä halunnut katsoa The Blues Brothers elokuvaa. Mitään varsinaista syytä en tiedä tai sitten vain oletin elokuvan olevan ihan erilainen mitä se todellisuudessa oli. Kesällä kun tilasin Amazon.comista Parasite 4K bluray:n niin samaan aikaan The Blues Brothers 4K bluray oli myöskin alennuksessa

Tuli tuossa viikko sitten katsottua John Wick elokuvat 4K bluray:na toistamiseen ja John Wick 1 & 2 ensimmäistä kertaa Dolby Atmos ääniraidalla. Tilasin John Wick 4K bluray viime vuoden loppupuolella Amazon.comista kun ne olivat tarjouksessa muistaakseni noin 10 euron hintaan. Katsoin John Wick 1 sekä 2 lähes samana päivä kun sain ne niin kun tein John Wick 3:sen kanssa mutta se tuli muita hieman myöhemmin. Minulla ei ollut vielä Dolby Atmos kaiuttimia silloin

Pitch Black 4K bluray saapui Amazon.comista tämän viikon maanantaina mikä tuli laitettua ennakkotilaukseen heti kun näin AVForumsin Pitch Black 4K bluray arvion. Amazon.comista tämä tuli hieman halvemmaksi tilata kuin Briteistä mutta ainakin Amazon.comissa julkaisu / saatavuus viivästyi pariin kertaan. Kuitenkin lopulta kun paketti lähti viime viikon perjantaina tulemaan niin se saapui jo seuraavana maanantaina perille eli toisen kerran peräkkäin tilaus saapui