Star Nutrion tuotteet lopulta käytössä

16.11.2016 - 12:06

Jokin aika sitten tuli otettua käyttöön / testiin Fitnesstukusta ostamiani Star Nutrion tuotteita joita olivat Whey-80Intensity Power, 300 g sekä BCAA 4:1:1 90%, 400 g. Aluksi testailin BCAA:n Lemon Lime makua Wheyn Double Rich Chocolaten sekaan, mutta tällöin tulin maistaneeksi vain Wheyn suklaan. Viime viikon lopupuolella tulin vielä testanneeksi BCAA:n Lemon Limen Mass:n banaanin makuisen Wheyn kanssa ja tällöin huomasin paremmin BCAA Lemon Limen maun. Verratessani Star Nutrionin BCAA Lemon Limeä Mass iBCAA Lemon Limeen ja huomasin tämän olevan "laimeampi". Mass:n Lemon Lime on mielestäni paljon kirpeämpi kuin Star Nutrionin vastaava sekä muutenkin maku on voimakkaampi. Aluksi kun testasin Intensity Power Kiivin makuisena niin en tottunut Lemon lime makuun sekä maku tuntui kamalalta. Sen tulin huomanneeksi, että mitä nopeammin sen sain juotua niin sitä parempi kun silloin maku ei ehdi jäämään suuhun.

Jos Intensity Powerin kiivi tai chili-lime ei ole suotuisa niin vaihtoehtoinen tuotehan tälle on Intensity minkä pohjalta Intensity Power on kehitetty. Näiden parin tuotteen erot ovat mielestäni pienet, mutta onko nyt niin huomattavat? Kofeiinin määrä on tuplattu 100g:sta 200g sekä Intensity Power sisältää myöskin hieman enemmän Betaa sekä L-argitiinia. Intensity, 300 g makuvalikoima ainakin näin paperilla näyttää paremmalta siltä Intensity mauista löytyvät Fresh Lemon sekä Juicy Orange. Itseltäni löytyy varastosta Fresh Lemon makua, mutta olen päättänyt käyttää ensiksi Intensity Power purkit alta pois. Intensity Power purkkien päiväys loppuu helmikuun lopussa ja Intensityn jossain kesäkuussa. Tämän pohjalta olen suunnitellut käyttäväni Intensity Powerit ensiksi ettei päiväykset mene umpeen sekä ettei kaikki purkit ole auki.

[[{"fid":"507","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Vähän aika sitten loppui myöskin viimeinen Mass:n recovery pussi joten otin käyttöön Star Nutrionin Recoveryn mikä korvasi Mass recoveyn. Tällä kertaa olen juonut Star Nutrion Recovery Pro juoman ihan itsenään. Itsenään juurikin ilman mitään muuta lisättynä siihen kuten aminohappoja jotka olen vaihtanut nyt vallan ennen treeniä otettavan juoman kanssa. VIelä jokin aika sitten käytin Mass iBCAA aminohappoja ennen treneiä juotavan Wheyn sekä treenin jälkeen käytettävän Recoveryn kanssa, mutta otin aminohapot Recoveystä pois. Välillä olen laittanut tupla-annoksen aminohappoja Wheyn sekaan ja välillä olen pitänyt annoksen yhdessä. Tuplaamisessa olen ajatellut asiaa lähinnä sen kannalta, että ole lähinnä siirtänyt Recoveryssä käyttämäni aminohapot ennen treeniä juotavaan Wheyn.

Star Nutrion Recovery Pron makuna minulla olikin suklaa vaikka muistin sen olevan mansikka. Ilmeisesti Star Nutrionin isompi 4kg pussi Whey:tä on sitten mansikkaa. Olin siis Star Nutrionilta Double Rich Chocolatea maistanut Wheyn pienemmästä pussista joten pienoinen tuntemus minulla oli millaista se voisi olla. Oletukseni perustui ihan Double Rich Chocolateen mikä on itselleni ollut hieman liian makeaa ja tehnyt sen juonnista ei niin  hyvää niin tämän pohjalta odotukseni normaalia suklaata kohden oli heikommat. Ajattelin normaalin suklaan olevan kanssa jotenkin hieman liian makeaa omaan makuuni. Toisin kuitenkin kävi ja normaalista suklaan mausta tykkään. Jos nyt vertaan Star Nutrionin suklaata esimerkiksi Mass tuotteiden suklaaseen niin se ei ole niin makea kuin Mass.n suklaan maku. Star Nutrionin suklaan maku ei ole mielestäni mikään kummallinen, mutta se on juuri sen makuinen, että sen saa hyvi juotua mikä on se tärkein asia. Mielestäni lisäravinteiden maku ei ole se tärkein asia, mutta toisaalta hyvin oleennin sillä pahamakuista juomaa on kamala juoda ja yleensä pussissa / purkissa on monta annosta.

Star Nutrionin maut häviävät muille ainakin jauheissa

Jos miettii Star Nutrionin tuotteiden makuja eri tuotteiden välillä niin mielestäni ne eivät mene ihan yksi yhteen. Star Nutrionin Good Life proteiinipakukat ovat mielestäni hyvin makeita verrattaessa muihin proteiinipakoihin kun taas whey, recovery, ibcaa sekä intensity power jauheet ovat olleet makujen suhteen laimeat. Kun vertaan Star Nutrion jauheiden makuja Fastin tai Mass tuotteisiin niin ne häviävät näille. Normaali suklaa on ollut hyvin laimea verrattuna Fastin ja Mass suklaan makuun sekä muissa tapauksissa on ollut sama asia. Kun esimerkiksi Mass:n maku on ollut kirpeämpi niin Star Nutrionin on ollut laimeampi. Olen vielä mennyt Star Nutrionin kohdalla perus mauilla vaikka valikoimista löytyisikin paljon erilaisempia makuja mitä taas Fastillä sekä Mass:lla ei ole.

Mielestäni on outoa, että Star Nutrion proteiinipatukat ovat makeita, mutta jauhot ovat laimeampia verrattuna muihin. Tietenkin patukka on patukka ja jauhe on jauhe, mutta valmistaja on kuitenkin sama. Vaikka Star Nutrionin maut häviävätkin kilpailijoille niin tästä huolimatta nämä maut eivät ole olleet kamalia. Jälleen kerran uuden mauan kanssa kävi siten, että aloin vasta purkin alettua loppumaan tykkäämään kyseisestä mausta. Yllättävää kyllä tämä tuote ja maku oli intensity power kiivi kuten tällä samalla tavalla kävi Mass iBCAA Lemon Limen kanssa. Aluksi on jopa vaikea saada juotua juomaa alas, mutta sitte kun purkki alkaa olemaan vähissä niin alan tykkäämään kyseisestä mausta.

Toisaalta itselle tuo maku ei ole nyt se oleellisin asia lisäravinteissa. Maku taitaa olla kolmantena asiana hinnan ja ravintoarvojen jälkeen mitkä ovat itselleni tärkeämmät asiat lisäravinteita valittaessa. Hinta taitaa olla ensimmäisenä asiana mistä karsin vähiten. Tämän jälkeen tulee ravintoarvot mistä voi seuraavaksi karsia. Hinnan ja ravintoarvojen jälkeen tulee sitten maku mitä en pidä nyt ihan niin tärkeänä asiana vaikka mitään sellaisia tuotteita en tule ostamaan mitä en saa kurkusta alas mauan takia. Onneksi makuja on yleensä pari tuotetta kohden vähintään kaksi joten hyvin todennäköisesti ainakin toinen on hyvä.

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%