Star Nutrion lisäravinteita ensi käytössä sekä hieman erilaista treeniä supersarjojen lisäksi

16.11.2016 - 12:06

EIlen tuli käytyä ensimmäistä kertaa lenkillä sitten Vantaan puolimaratonin. En ole tehnyt oikein mitään aerobistatreeniä puolimaratonin jälkeen ellei heti puolimaratonin jälkeen tai puolimaratonista seuraavan päivän kevyitä ja nopeita kuntopyöriä ja juoksumatolla kävelyitä lasketa. Muutoin treenit ovat olleet kuntosalipainotteisia ja sielläkin enemmän ei arobistatreeniä. Tämän pohjalta odotukset ensimmäiseen lenkkiin puolimaratonin jälkeen eivät olleet suuret. En edes oikein tiennyt miten ajatella ja mitä odottaa lenkiltä.

Lähdin sunnuntaina lenkille ihan rennoin fiiliksin ja siitä kertonee myös treenivarustus mikä oli poikkeva siitä millä olen nyt kolmisen vuotta juossut. Käytännössä pohjalle otin lyhyet trikoot joiden päälle collegehousut ja tekninen t-paita jonka päälle tuli laitettua huppari. Otin myöskin kuulokkeet päähän kun kuuntelin musiikkia. Osittain varustukseen vaikutti se, että olin suuntaamassa kuntosalille heti lenkin jälkeen. Oikeasti suunnittelin lenkin siten, että juoksin kuntosalille hieman pidemmän kautta ja kun en halunnut ottaa mitään reppua niin päätin ottaa rennommat juoksuvaatteet. En meinaan kuitenkaan halunnut pyöriä sunnuntaina kuntosalille juoksutrikoilla vaikka meninkin sinne tekemään jonkin sortin vatsa- / kylkitreeniä.

Sunnuntain lenkki meni mainiosti, mutta samaa ei voi sanoa kuntosalitreenistä mikä oli täysi farssi. Olisi ollut vain mennä pelkästään lenkille ja jättää kuntosalille meno väliin tämän jälkeen. Juoksu oli rentoa alusta saakka ja myöskin kello alkoi näyttää samaa sillä pacet olivat itselleni nopeat. Tällä kertaa ei käynyt sitä, että vaikka juoksu tuntui rennolta niin ajallisesti se oli myöskin nopeampaa. Periaatteessa juoksukunto vaikutti samalta kuin puolimaratonilla, mutta kestävyys puoli ei ollut ihan samalla tasolla. Tietenkin minulla painoi taustalla jo muutaman viikon kuntosalitreenit joten eipä ihme. Juoksu kuitenkin yllätti positiivisesti sillä odotin paljon vaikeampaa lenkkiä ja tulin vain huomanneeksi, ettei minun juoksu kuntoni ole vielä kadonnut mihinkään.

Star Nutrition lisäravinteet

Viime viikolla tulin testanneeksi ensimmäistä kertaa Star Nutrition Whey-80 Double Rich Chocolatea ja tänään tuohon listaan voi lisätä Intensity Power, 300 g sekä BCAA 4:1:1 90%, 400 g. Wheyn Double Rich Chocolate ei ollut viikon jälkeen muuttunut mihinkään suuntaan vaan edelleen maku oli mielestäni liian makea. Maistuu varmaan sille mille sen pitäisi ja kyllä siinä suklaan maistankin, mutta maku on vain itselleni liian makea. Onneksi tätä makua tuli ostettua vain 1kg pussi tai oikeastaan se tuli 4kg pussin kylkenä ilmaiseksi. BCAA:n makuna minulla oli Lemon Lime, mutta sekoittaessani tämän Wheyn Double Rich Chocolaten sekaan tulin maistaneeksi vain Wheyn makean suklaan. Intensity Power olikin sitten kiivin makuinen ja tämä kyllä maistui ihan kiiviltä vaikka aluksi maku oli hakusessa niin loppua kohden kiivi alkoi maistumaan enemmän. Vielä kun en ole kamalasti mikään kiivin ystävä niin tuo loppumaku oli itselleni kamala. Sama asia oli aikoinaan iBCAA:n Lemon Limen kanssa joka lopulta osoittautui hyväksi mauksi joten saa nyt nähdä totunko kiiviin vai en.

Whey-80 sekä BCAA sekoituksen join noin 45 minuuttia ennen treeniä ja Intensity Powerin 30 minuuttia ennen treeniä. Intensity Power ohjeissa luki juo 30 minuuttia ennen treeniä joten näin tein ja Whey-80 plus BCAA mixin join sen takia ihan 45 minuuttia ennen jotta se ehtisi laskea. Minulla kun on välillä tuntunut siltä ettei Whey & amino kombo välttämättä laskeudu niin nopesti, että sen voisi juoda 30 minuuttia ennen treeniä. Kun testasin purkin Mass Pumppia niin sen ohjeissa oli juoda juoma 15 minuuttia ennen treeniä joten näiden kaden laturin ero ajallisesti on 15 minuuttia. Sitä en oikein itse osannut ainakan Mass Pumpin osalta vielä itse katsoa oliko tuo 15 minuuttia hyvä aika vai olisiko pitänyt juoda se jotenkin toisin. Tosin ei tuo 15 minuuttia nyt aina minulla mennyt ihan 15 minuuttiin vaan se taisi olla noin kymmenen - kahdenkymmenen minuutin välimaastossa. Ei niillä nyt pitäisi niin tarkkaa aikaa olla sillä ei tuota voi aina ajastaa ihan tarkkaan muuten kuin mennä kuntosalin respaan juuri niin paljon aikaisemmin kuin juoma pitäisi juoda ja odottaa siitä sen verran.

[[{"fid":"522","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Ennen treeniä sekä treenin jälkeen otettujen lisäravinteiden ravintoarvot

Whey-80

Ravintosisältö per 100 g

  • Energiaa (Kcal) 399g
  • Rasvaa 8 g
  • Hiilihydraatteja 5 g
  • Proteiinia 76 g
  • L-Leusiini 9,2 g
  • L-Isoleusiini 4,9 g
  • L-Valiini 5,0 g

BCAA 4:1:1 90%

Per 1 annos (6,6 g)

  • L-Leusiini 4 g
  • L-Isoleusiini 1 g
  • L-Valiini 1 g
  • BCAA yhteensä 6 g

Intensity Power

Per 1 annos (16 g)

  • Energiaa 150 kJ/35 kcal
  • Hiilihydraatteja 5 g
  • Proteiinia 2,5 g

Kivennäisaineet

  • Fosfori    73 mg (10,4%*)
  • Kalsium    144 mg (18%*)
  • Kloridi    212 mg (27%*)

Muut ainesosat

  • Beeta-alaniini 1500 mg
  • Arginiini 1200 mg
  • L-tyrosiini    1000 mg
  • Kre-alkalyn    750 mg
  • Agmatiinisulfaatti 500 mg
  • Tauriini 500 mg
  • L-fenyylialaniini 200 mg
  • Kofeiini 200 mg
  • L-histidiini 100 mg

Mass Recovery

Ravintosisältö per 70 g

  • Energiaa 263kcal / 1107 kJ
  • Proteiini 28,8 g
  • Hiilihydraatteja 31,4 g
  • Rasvaa 3 g
  • Kreatiini 3,5 g

Rinta- & olkapäätreeni rinta painotteisena

Viimeaikoina kun treenit on tullut tehtyä lähinnä supersarjoja tehdessä niin tänään tuli haettua treeniin hieman erilaisuutta. Tämän johdosta kaikkia liikkeitä ei tullut tehtyä supersarjoina vaan sekaan tuli tehtyä hieman muuten erilaisia settejä. Periaatteessa treeni ei sisältänyt yhtään perussettiä vaan liikkeet tulivat tehtyä joko supersarjana tai muulla erikoistekniikalla. Tänään tuli käytettyä esimerkiksi max 45 sekunnin taukoja, viiden sekunnin pidolla sekä yksi setti neljän toiston sarjoilla niin pitkään kuin vain jaksaa tehdä.

Käytännössä suurempia painoja tuli käytettyä rinnan puolella vaikka siinäkin liikkeiden painot eivät olleet mitään kovinkaan suuria. Olkapääliikkeissä puolestaan painot olivat rintaakin pienemmät ja toistoja tuli tehtyä välillä ihan loppuun saakka. Oli hauska huomata, että vaikka olkapääliikettä tehdessä painot saattoivat aluksi tuntuia hieman pieneiltä niin loppua kohden huomasi painojen olevan sopivat. Jos liikkeissä olisi ollut tänään enemmän painoja niin treeni olisi pahasti epäonnistunut sillä liikkeiden tekniikat olisivat huonontuneet jolloin liikkeet eivät olisi menneet tekevälle lihakselle.

Käytännössä tänään treenin pääpaino oli saada heti kahdella ensimmäisellä liikkeellä rinnalle kunnon pumppi sekä voivat pois. Pysäytyspenkkiä max 45 sekunnin tauoilla sekä tätä seurasi vinopenkkiä smithissä missä tuli tehtyä neljän toiston sarjoja niin paljon kuin vai jaksoi max 15 sekunnin tauoilla. Tämän jälkeen loput rintaliikkeet olivat "plussaa" sillä hain, että parin ensimmäisen liikkeen jälkeen rinta ei oikein jaksaisi enään tehdä mitään ihmeellistä.

Samalla kun pariin ensimmäiseen liikkeeseen oli haettu rinnalle hyvä pummpi sekä voimat pois niin tämä tarkoitti samalla myös sitä, että olkapääliikkeisiin sai ottaa pienempiä painoja sekä suuret massaliikkeet sai jättää pois. Tämä oli ihan suunniteltu asia mitä hain tämän päivän treeniin. Itseasiassa olin suunnitellut hieman "pahempaa" aloitusta, mutta tulin vain todenneeksi ettei siinä olisi ollut mitään järkeä kun toistot olisi pitänyt tehdä varmaan pakkotoistoilla alusta lähtien eikä omia toistoja olisi välttämättä tullut juuri mitään. Tämän johdosta muokkasin treenin aloitusta hieman siitä mitä olin alunperin suunnitellut.

Rinta- & olkapäätreeni

  • Pysäytyspenkki 5x8 max 45s tauko
  • Vinopenkki smith 4x niin paljon kuin meni max 15s tauko
  • Supersarja 4x Pystypunnerrus smith eteen x10 + Pystypunnerrus smith niskan taakse x10
  • Takaolkapääsoutu selän takana smith 4x 10-12 toistoa sekä 10kg tiputussarja
  • Supersarja 3x ristikkäistalja x10 + Ristikkäistalja taljan tasossa kädet maahan x10
  • Supersarja 3x Yhden käden heijari vipunosto x10 + Vipunostot 5kg levypainot
  • Peck-deck 3x 10 5s pidot edessä

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.