Spotify Garmin kelloon ja mietin Apple Watch Ultran hankintaa

14.04.2024 - 11:15

Viime viikolla kun julkaistiin Hullut Päivät tarjoukset ja kun huomasin että siellä olisi Apple Watch Ultra tarjouksessa niin aloin miettimään pitäisikö minun ostaa Apple Watch Ultra? En muista mikä versio silloin oli Apple Watchista menossa kun mietin sen ostamista oikeasti kunnolla ja kävin niitä liikkeessäkin katsomassa. Tuon silloisen innostuksen jälkeen en Apple Watchia ole miettinyt hankkivani ja elokuussa 2021 hankin tämän nykyisen Garmin Venu 2:sen. Kuitenkin kun näin Apple Watch Ultra Hullut Päivät tarjouksen niin sen jälkeen asiaa aloin miettimään ja mitä lähemmäksi Hullut Päivät tuli niin sitä enemmän asiaa mietin.

Tietenkin suuntasin Youtubeen ja DC Rainmakerin videoita katsomaan. Samalla sitten löysin pari muutakin hyvää kanavaa kuten DesFit ja MarkLewisfitness. Minulla oli jo alkuun se tiedossa että akun kesto Apple Watchissa on ollut surkea ja on vieläkin surkea. Apple Watch Ultraan on sentään saatu parin päivän akun kesto mutta normaalit mallit kestävät sen päivän. Tämä on ollut tiedossa siitä lähtien kun vuosia sitten mietin Apple Watchin ostamista. Se täytyy kyllä sanoa mikä ei yllätä yhtään että kun katsoin Apple Watch Ultra videoita eri tubettajilta niin videoista näki heti Applen hehkutuksen ja Applen fanipojat.

Video kun video niin niissä oli lähes samat hyvät ja huonot puolet ja siksi yritinkin löytää ja katsoa sellaisia arvioita missä varsinkin urheilu ominaisuudet ja käyttökokemukset olivat pääroolissa. Kuitenkin siinä sitten kun katsoin eri Apple Watch arvioita ja vertailuja niin hyvinkin nopeasti minun Apple Watch Ultran hankinta alkoi siirtyä Garmin Epix Pro / Garmin Fenix Pro kelloihin. Garmin Venu 2 on minulle toinen Garmin kello Garmin Forerunner 220 jälkeen eikä minulla ei ole ollut mitään ongelmia Garmin kellojen tai Iphonen sovelluksen kanssa.

Kuitenkin Apple Watch Ultran mietintä jatkui minulla aina Hullut Päivät alkamiseen saakka ja vielä keskiviikko aamupäivänä kun kävin Helsingin Stockmannin Powerissa. Kävin keskiviikkona aamupäivällä ostamassa jääkaappipakastimen paikan päältä kun yhtä tarvittavaa palvelua ei saanut netin kautta otettua. Siinä sitten kun sain ostettua jääkaappipakastimen niin kävin siinä puhelin ja kello puolella vielä myyjältä kysymässä onko Apple Watch Ultra kelloja vielä jäljellä ja mitä malleja? Kyllähän niitä olisi vielä ollut mutta hetken pohdittuani päätin jättää Apple Watch Ultran ostamatta.

Hullut Päivät Apple Watch Ultra tarjouksen nähtyäni minulla alkoi tälläinen "pieni" tutkiminen ja miettiminen uuden urheilu- / älykellon hankinnalle. Mitä lähemmäksi Hullut Päivät lähestyi niin sitä enemmän sitten aloin asiaa miettimään sillä halusin olla asiasta varma. Kuitenkin tässä tuli huomattua se että urheilu- / älykellon ostaminen ja hankinta on hyvinkin vaikeaa sillä vaihtoehtoja on liikaa. Huomasin tämän varsinkin kun aloin siirtymään Apple Watch Ultran katsomisesta Garminin kelloihin. Aina kun luulin löytäväni minkä Garmin mallin ostaisin niin hetken päästä sitten olin jo löytänyt toisen ja hetken päästä palasin taas edelliseen.

Tällä hetkellä en ole ihan varma minkä Garmin kellon hankkisin sillä vaihtoehtoja on muutamia mutta tällä prosessilla oli myös hyvät puolensa. Olen nyt taas käyttänyt puolentoista viikon ajan nykyistä Garmin Venu 2:sta taas aktiivisesti. Silloin aikoinaan kun hankin Garmin Venu 2:sen niin käytin sitä samalla tavalla kuin mitä nyt puolentoista viikon aikana. Garmin Venu 2 on ollut nyt aktiivisesti kädessäni kokoajan paitsi kuntosalilla. Ennen tätä puolentoista viikkoa niin olen käyttänyt Garmin Venu 2:sta vain kun olen käynyt juoksemassa, kävelemässä tai uimassa. Muutoin se on ollut vain tuossa pöydällä odottamassa että olen lähtenyt juoksemaan, kävelemään tai uimaan.

Se miksi ylipäätänsä lähdin miettimään Apple Watch Ultran hankkimista Hulluilta Päiviltä oli se että saisin musiikki striimauksen kelloon ettei minun tarvitsisi ottaa puhelinta mukaan. Tämän lisäksi sitten Apple Watchin mukana olisi ollut muuta hyödyllistä ja ei niin hyödyllistä. Tulin lopulta kuitenkin siihen lopputulokseen että Apple Watchin hankinta akun keston takia ei olisi minulle sekä en tarvitse puhelin ominaisuuksia kelloon. Muutenkin huomasin Apple Watch Ultra arvioista että Applen urheilu ominaisuudet ovat muutenkin Garminia huonompia jolloin Apple Watch:ssa pitäisi käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia / palveluita. Minusta menee hieman liian hankalaksi että aluksi ostaa urheilu- / älykellon ja sen jälkeen pitäisi alkaa miettimään mitä sovellusta tai palvelua alkaa käyttämään.

Niin ja se suurin syy tosiaan että Garmin Venu 2:seen saa Spotifyn mutta kun minulla on Tidal käytössä niin sen takia mietin Apple Watchia. Mietin jo viime kesänä että ottaisin Spotifyn takaisin käyttööni että saisin kätevämmin musiikin Garmin Venu 2:seen. Jostain syystä en sitten näin tehnyt vaikka olin jo lähestulkoon muutaman klikkauksen päässä. Kuitenkin nyt sitten tällä viikolla otin Spotifyn takaisin käyttööni ihan vain sen takia että halusin testata miten Spotify toimii Garmin Venu 2:ssa?

Tidalin kanssa ongelma on että Tidalilla ei ole Garmin sovellusta minkä johdosta Tidalista pitäisi ladata mp3 tiedostot Garmin Venu 2:seen. Aina kun haluaisi vaihtaa musiikkia puhelimessa niin tämä pitäisi tehdä aina käsin. Spotifyllä kun on oma sovellus Garminiin niin sovelluksen kautta pääsee esimerkiksi lataaman suoraan soittolistan Garmin Venu 2:seen. Minun Spotify tili oli olemassa niimpä minun vanhat soittolistani olivat olemassa. Kun viimein sain Spotifyn sovelluksen asennettua Garmin Venu 2:seen ja pääsin vielä kirjautumaan sisään mikä oli se kaikista vaikein asia niin soittolistan lataaminen oli helppoa.

Garmin Venu 2 ja Bose Quietcomfort earbuds nappikuulokkeet yhdistyvät toisiinsa ilman ongelmia. Olen nyt kokeillut yhdistää Bose Quietcomfort earbuds nappikuulokkeet Garmin Venu 2:seen kolme kertaa joista kahdesti kävelylenkeillä eikä minulla ole ollut vielä kertaakaan ongelmia. Olenkin nyt huomannut noiden parin kävelylenkin aikana kuinka paljon kätevämpää on lähteä lenkille ilman että tarvitsee ottaa puhelin mukaan vain jotta saa kuunnella musiikkia. Juoksulenkeillä tämä tulee olemaan vieläkin kätevämpi asia ja sitten on aika tehdä intervalleja ja mäkijuoksua niin sitten vasta mukavaa onkin.

Käytännössä olen nyt ainakin toistaiseksi säästänyt Spotifyn tilaamisella Apple Watch Ultran ostamisen mutta uuden urheilukellon hankinta on vielä mietinnässä sillä huomasin paremmissa malleissa olevan ominaisuuksia joita tarvitsisin. Saa nyt nähdä että tulenko hankkimaan uuden Garmin kellon nyt kun niitä saa halvemmalla vai odotanko uusia malleja?

Olen tämän tekstin jo käytännössä kirjoittanut kun kirjoitin Garmin Venu 2 kokemuksia puolen vuoden käytön jälkeen. Minulla on ollut Garmin Venu 2 taas aktiivisessa käytössä parisen viikkoa aina siitä lähtien kun aloin miettimään uuden gps- / älykellon hankkmista. Kaikki tuo lähti liikkeelle siitä kun huomasin Hulluilla Päivillä olevan Apple Watch Ultra tarjouksessa. Tuostakin olen kirjoittanut pari kirjoitusta jo mutta tuolloin myös aktivoiduin käyttämään taas kerran Garmin Venu 2:sta aktiivisesti päivittäin.

Kirjoittelin tuossa juuri kuinka kävin juoksemassa ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen. Tuon juoksun jälkeen katsoin kyseisen juoksun tietoja ja huomasin sen asian mikä ei minua tosiaankaan yllättänyt. Lähes koko juoksulenkki meni sykealueelle 5 mutta se tosiaan ei yllätä sillä en ole juossut enää aikoihin. Myöskin vaikka olen käynyt aktiivisesti kävelemässä sekä uimassa niin nuo kaksi asiaa ovat ihan eri asia kuin juokseminen niin se ei paljoakaan auta. Uinnissa olen mennyt käytännössä sykealueella 2 ja 3 sekä kävelyssä sykealueelle 1. Kävely ja uinti on auttanut siinä mielessä että tuo juokseminen oli edes noinkin hyvä kuin ilman että olisin käynyt kävelemässä tai uimassa.

Viime viikon sunnuntaina ajattelin aluksi pitäväni ihan täyden lepopäivän ja niin se näyttikin menevän aina iltaan saakka. En meinaan jaksanut edes lähteä päivällä tekemään normaalia päiväkävelyä minkä vähintään olen sunnuntaisin tehnyt. Tämä saattoi myöskin johtua siitä että aloin tekemään sununtaina aamupäivällä extemporeen paikkojen järjestelyä sekä siivousta. Sinällään tämä ei ollut ihan niin extempore sillä kävin hakemassa perjantaina Laajalahden JYSK:stä uuden kirjahyllyn kun olin matkalla PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä. 

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Juoksu- ja kävelykenkiin ei ole tullut viime vuosina enää tullut panostettua niin kuin "aktiivi" juoksu aikana. Minulla oli ennen kuin nyt pari viikkoa sitten ostin uudet kengät niin käytössäni kahdet parit Asics Pulse 5 kenkiä mitkä tuli ostettua kauan sitten. Kyseiset kengät on tullu ostettua ennen viimeisintä puolimaratonia mikä sekin tapahtui 2015 joten siitä on aika. Myös kenkien malli Asics Pulse 5 kertoo että kengät ovat vanhat sillä Asics Pulse kengät menevät nyt Asics Pulse 14 numerossa.

Tästä on muutama viikko aikaa kun kävin yksi sunnuntai-ilta juoksemassa ilmeisesti 65m vetoja pesäpallokentällä. Tuona sunnuntaina en käynyt salilla niin päätin sitten käydä juoksemassa vetoja kentällä. Kävin juoksemassa vedot lähellä olevalla pesäpallokentällä missä on eräänlainen nurmimatto minkä päällä on hieman hiekkaa. Olen tässä viimeisien vuosien aikana kyseisellä kentällä käynyt monia kertoja juoksemassa mutta ikinä en ole oikein tiennyt mitä matkoja