Ruokakaupat kiinni pari päivää ja ihmiset täydessä PANIIKISSA

09.02.2023 - 08:50

Tämä oli ihan odotettavissa eikä tullut itselleni yllätyksenä mutta ihmiset menevät paniikkiin kun kaupan lakon takia useat kaupat tulevat olemaan kiinni. Itseäni tuo ei vaikuta kun Ison Omenan Citymarket on auki eikä myöskään sen takia että olen jo loppuviikon ostokseni tehnyt normaaliin tapaan alkuviikosta. Kun eilen kävin Isossa omenassa salilla niin ainakaan silloin en huomannut Citymarketissa saati Prismassa minkäänlaisia jonoja niin silloin ajattelin että eihän tuo tule vaikuttamaan mitenkään. Tämä oli ennen puolta kahdeksaa. Kuitenkin sitten illalla salin jälkeen kävin lukemassa iltalehteä niin huomasin heti otsikon IHMISILLÄ ON PANIIKKI PÄÄLLÄ.

Toisaalta on hyvä että ruokaa menee eikä se jää vanhaksi mutta onhan se nyt ihmeellistä että tavara on loppu jo päivällä. Sitä vain ihmettelen että eikö ihmiset ole tajunnut tulevaa lakkoa vai onko kaikki kyseiset ihmiset vain ajoittanut kaupassa käynnin eiliseen eli päivää ennen lakon alkua? Vai onko vain tullut se normaali PANIIKKI tila että on tullu paskat housuun kun on tullut tajuttua että kauppaan ei pääse pariin päivään? Ihmeellistä että wc-paperia ei ole nyt sitten hamstrattu kun yleensä se loppuu kun ihmisille tulee PANIIKKI.

Itse tykkään juurikin ostaa paljon kerralla ettei kaupassa tarvitse aina rampata. Tietenkin satun unohtamaan asioita kun en kirjoita niitä ylös sekä on tuotteita joita ei vain voi varastoida pidemmäksi aikaa koska ruoka pilaantuu. Kuitenkin yleisesti ostan jauhelihan ja tai kanat vähintään viikoksi eteenpäin mutta useasti pariksi viikoksi. Jos jompi kumpi on tarjouksessa niin silloin jopa pidemmäksi aikaa esimerkiksi neljäksi viikoksi. Laitan ylimääräiset pakkaseen ja otan ne aina sulaan edellisenä päivänä siitä milloin olen ne sitten tekemässä. Minulla on todella pieni jääkaappi kun itselläni on pienenmpi Gorenje Retro jääkaappipakastin minkä pakastin osa on vain kaksi ritilää. Silti saan sinne ruokani mahtumaan todella hyvin kun osaa vain järjestellä.

Siksi nyt hieman ihmettelenkin että eikö ihmiset todellakaan osaa ostaa ruokaa etukäteen? Pitääkö ruoka mennä ostamaan parille päivälle etukäteen? Eikö voi mennä toiseen kauppaan mikä pysyy auki? Tämä on vain niin huvittavaa omasta näkökulmasta kun se ei ole vaikuttanut itseeni yhtään. Alkuviikosta muistin asian että kaupat ovat kiinni loppuviikosta mutta sitten taas jossain vaiheessa sen asian unohdin. Kuitenkaan tuon unohduksen johdosta mikään ei kuitenkaan olisi muuttunut ja vaikka en pääsisi kauppaan loppuviikosta niin minulla on reippaasti ensi viikkoon asti ruokatarvikkeet niin aamupaloihin, lounaisiin, välipaloihin kuin iltapalaan. Niin syön kuitenkin neljä - viisi kertaa päivässä ja tarvitsen jokaiseen ateriaan eri ruokatarvikkeet. En syö samaa ruokaa kahdesti päivässä ja siitä huolimatta pystyn käymään kaupassa harvemmin.

Huvittaa vai tämä ihmisen PANIIKKI kun kaupat ovat kiinni pari päivää.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".