Rinta- & ojentatreeni uusilla ja vähän vähemmän käytetyillä liikkeillä & variaatioilla

16.11.2016 - 12:06

Eilen torstaina kun kävin katsomassa uuden Star Wars: The Force Awakens elokuvan huomasin kaksi asiaa. Ensinnäkin elokuva oli hyvä ja mielestäni The Force Awakens on kolmanneksi paras Star Wars elokuva Imperiumin vastaiskun sekä alkuperäisen Star Warsin jälkeen. Toiseksi "polviongelma" elokuvissa käynnin yhteydessä rajoittuu Finnkino Iso-omenan salien penkkeihin. Viimeaikoina kun olen käynyt elokuvissa minulla on ollut polvien kanssa siinä mielessä ongelmia, että niitä on alkanut särkeä. Olen miettinyt onko tuo ollut yleinen ongelma vai elokuvateatterin ogelma ja eilen torstaina tuo ongelma ratkesi. Ilmeisesti Ison Omenan Finnkinon penkit ovat itselleni liian matalat sekä jalkatila edellä oleviin penkkeihin on liian kapea. Onneksi tähän pitäisi olla tulossa parannus ensi vuoden puolella jolloin uudistuneeseen Isoon Omenaan tulee uusi kuuden salin Finnkino. Toivon siis parasta, että penkit samalla parantuvat ja tällä hetkellä ei auta muu kuin käydä toisessa teatterissa elokuvissa.

Ensimmäinen päivä mahdollisesta kahdeksan päivän putkesta takana vanhalla kuntosalilla

Hieman vajaa puolitoista viikkoa tulee nyt oltua Vammalassa. Samalla tulen nyt käyttämään kaikki kahdeksan kertaa mitkä minulla on jäljellä kymmenen kerran kuntosalikortissa. Päiviä kun taitaa olla kymmen jolloin voin käyttää kahdeksan kertaa kuntosalilla niin vaihtoehtoja ei ole hirveästi. Tietenkin korttini kerrat olisivat vielä voimassa ensi kuussa, mutta tällöin en varmaan ole vielä tulossa uudestaan käymään täällä päin joten nyt on vain parempi käyttää kaikki kerrat. Tämän johdosta olen nyt miettinyt kokeilevani käydä kuntosalilla kahdeksan päivää putkee.

Tänään jatkoin treenaamista supersarjoilla millä tavalla aloitin maanantaina sekä tiistaina. Ei näin olisi välttämättä tarvinnut jatkaa, mutta katsoin tämän tyylin olevan ihan hyvä. Muutoinkin tänään oli kuntosalilla hiljaista kun aloitin treenin kuten myös silloinkin kun lähdin pois. Odotin kuntosalilla olevan enemmän väkeä mitä siellä lopulta oli. Minun lisäkseni kuntosalilla ei tainnut olla missään vaiheessa yli kuutta ihmistä, mutta ainakaan missään vaiheessa kuntosalilla ei ollut yli kymmentä ihmistä.

Miten olisin edes voinut aloittaa treeniä raskaasti kun minun oli tarkoitus tehdä penkkkiä? Jättämällä penkin tekemättä ja tehdä sellaista liikettä mihin ei olisi tarvinnut varmistajaa. Halusin kuitenkin vielä tänään jatkaa treenien tekemistä supersarjoilla jolloin tämän päivän treeni jatkoi samaa rataa kuin alkuviikosta. Huomenna jalkatreeni tuskin tulee ainakaan kaikilta liikkeiltä jatkamaan tätä kyseistä rataa. Ehkä muutamat liikkeet loppuun voivat olla supersarjoilla tehtyjä, mutta pääpaino tulee olemaan kaikissa jalkatreeneissä täällä tehtynä hack-kyykky.

Tänään tuli kokeiltua uusia asioita muutamien liikkeiden osalta. Ei niinkään uusia liikkeitä vaan enemmänkin uusia variaatioita liikkeistä joita olen tehnyt erilailla. Myös hieman vähemmän käytettyjä liikkeitä tuli myöskin tehtyä. Ensimmäinen uusi liike / variaatio oli pysäytyspenkki smith-laitteessa jossa käytin pysäytykseen varmistuksessa käytettäviä lukkoja. Vaikka aloitin rintatreenin tänään normaalilla penkillä niin tästä huolimatta tein vielä pysäytyspenkkiä kun kerran tälläiseen oli mahdollisuus. Normaalilla salilla kun ei ole smith-laitteessa kyseisiä varmituslukkoja joten ihan samaa ei siellä voi tehdä.

Tämän jälkeen seuraava uusi liiike / variaatio oli ranskalaisen punnerruksen tekeminen taljassa narulla. Tätä liikettä minun on pitänyt yrittää tehdä jo jonkin aikaa, mutta jostain syystä en ole sitä vain tehnyt ja tämän päivän jälkeen huomasin mistä olen jäänyt paitsi. Mielestäni ranskalaisen punnerruksen tekeminen taljassa oli hyvä liike jolla sai hyvän tuntuman.

Tämän jälkeen yksi uusi variaatio vielä treeniin oli tehdä peck-deck liike "seisoen". Tällä tavalla kun "seisoo" peck-deckissä eikä siis istu niin liikkeen saa enemmän alarintaan. Aloin tekemään peck-deck liikettä kyseisellä tavalla ihan sen takia kun tein liikettä välissä yhden kanssa ja hän teki liikettä kyseisellä tavalla. Tämä tapa oli minulle uusi ja tätäkin tyyliä minun on pitänyt yrittää tehdä,  mutta en ole vain jostain syystä sitä tehnyt. 

Uusien liikkeiden / variaatioiden ohella hain muutamaan liikkeeseen eri teko tapaa millä olen joitakin liikkeitä tehnyt. Nämä liikkeet olivat tänään kickback sekä alaristikkäistalja joita kumpaakin liikettä tein käsipainoilla. Yleensä olen tehnyt kickback liikettä taljassa nykyisin lähinnä sen takia kun olen katsonut taljan olevan parempi tapa saada tuntuma ojentajiin kuin käsipainoilla. Tällä kertaa halusin vain vaihtelua kickback liikkeeseen sekä samalla halusin katsoa miten saan tuntuman käsipainoilla. Tietenkin supersarjoja tehdessä tuo vertailu taljalla tekemiseen oli huono, mutta mielestäni sain ihan hyvän tuntuman ojentajiin vaikka tekniikka olisi saanut olla parempi. Ehkä minulla olisi pitänyt olla 10kg painojen sijaan 8kg käsipaino.

Samaan hengenvetoon tein alaristikkäistaljan käsipainoilla tällä kertaa kun melkein aina tämä liike tulee tehtyä taljassa. Onkohan tämä käsipainoilla tehty alaristikkäistalja nyt melkein aina sijoittunut tänne Vammalaan? Muutamia kertoja olen tainnut tehdä liikettä ainakin supersarjana myös Espoossa, mutta enemmän liikettä olen tainnut käyttää täällä Vammalassa. Ainakin nyt siltä tuntuu ja olenhan kyseistä liikettä tehnyt ensimmäistä kertaa täällä Vammalassa tänä vai viime kesänä? Tällä kertaa otin suoraan "pienet" painot ottamalla 12kg käsipainot ja tämä oli aivan loistava valinta. Mielestäni liikkeeseen sopii hieman pienemmät painot jotta liikerata pysyy laajana mikä auttaa siihen, että liike ottaa rintaan eikä käsiin. Liikkeestä voi saada helposti liian suurilla painoilla käsitreenin kun hauis alkaa työstämään liikaa liikettä.

Rinta & ojentajatreeni

  • Supersarja 3x Penkki x10 + Vinopenkkilaite x10
  • Korotussarja 3x Tuettu ojentajapunnerrus tanko
  • Supersarja 3x Pysäytyspenkki x10 + Vinopenkki käsipainoilla kääntäen x10
  • Supersarja 3x Ranskalainen punnerus naru talja x10 + Kickback käsipainoilla x10
  • Supersarja 3x Alatalja käsipainoilla istuen x10 + Peck-deck seisten x10
  • SUpersarja 4x Dippi x10 + Kevyt kapeapenkki x10

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.