Räkkiveto 270kg x8 uusi sarjaennätys ja maastavedossa 280kg x2 toistamiseen

17.09.2023 - 18:11

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

Palataan ajassa maanantaihin milloin oli vuorossa viikon ensimmäinen selkätreeni. Tuolloin tein edellisen viikon tapaan räkkivetoja ja siihen päälle sitten hieman muuta. Edellisellä viikolla sain tehtyä ensimmäistä kertaa ikinä räkkivedossa 260kg painoilla kymmenen toistoa. Tällä kertaa vuorossa oli 270kg painot millä yritin samaa mutta tiesin että se ei ole ihan niin helppoa sillä tuo 260kg kymmenen toistoa oli aika tiukka jo. Kahdeksan toistoa sieltä tuli ja samalla se oli kuitenkin sarjaennätys eli siihen saa olla kyllä tyytyväinen.

Nyt kun ajattelen selkätreenejä kesäloman jälkeen mitä olen tehnyt niin yksi ero niissä on. En ole tehnyt hirveästi mitään taljaliikkeitä. En niin ylätaljaa kuin alataljaa. Tämä johtuu siitä että kävin tekemässä kolmisen viikkoa treenejä PTVGYM:llä ja silloin keskityin selkätreenissä tekemään sellaisia laitteita ja liikkeitä joita normaalisti ei tule tehty. Myöskin kun kesäloman aikana tein ylätaljaa sekä alataljaa ja muita "erikoisempi" selkäliikkeitä ei tullut saatavilla olleen laitevalikoiman muodossa tehtyä niin ratkaisu osittain liitty myös siihen.

Vaikka olen nyt parisen viikkoa käynyt ja aloittanut normaalin "rutiinin" eli treenaamisen lähisaleilla niin en ole vieläkään hirveästi taljoja tehnyt. Soutuliikkeitä on sitäkin enemmän sitten tehty tein sitten selkätreeniä PTVGYM:llä tai lähisaleilla. No kyllä tässä vuosien saatossa ylä- ja alataljaa on tullut hakattua sitäkin enemmän niin ehkä parempi vain nyt keskittyä räkkivedon ja maastavedon lisäksi soutuliikkeisiin.

Perjantaina olikin sitten vuorossa maastavetoa PTVGYM:llä ja tämä oli samalla ensimmäinen maastaveto treeni kahteen viikkoon kun edellisellä viikolla oli hieman muuta ohjelmaa niin piti tehdä hieman valintoja. No niin nyt menin kuitenkin ihan normaaleilla korotuksilla 180kg, 220kg, 260kg minkä jälkeen päädyin tekemään 280kg:lla. Päätin myös tällä kertaa tehdä ihan ilman ketjuja maastavetoa tällä kertaa ja parempi niin. 

Täytyy kyllä sanoa että kun laitoin 280kg tankoon niin minulla ei ollut ihan niin luottavainen olo. Vaikka treenit ovat nyt kulkeneet niin siitä huolimatta tämä oli ensimmäinen maastaveto treeni pariin viikkoon eikä muutenkaan 280kg ole minulle joka kertaista. Lähdin muutenkin hakemaan useampaa toistoa minkä lopulta yllätyksekseni myös sain. Toisen kerran ikinä 280kg painoilla kaksi toistoa ja olin todella yllättynyt.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.