Räkkiveto 270kg x8 uusi sarjaennätys ja maastavedossa 280kg x2 toistamiseen

17.09.2023 - 18:11

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

Palataan ajassa maanantaihin milloin oli vuorossa viikon ensimmäinen selkätreeni. Tuolloin tein edellisen viikon tapaan räkkivetoja ja siihen päälle sitten hieman muuta. Edellisellä viikolla sain tehtyä ensimmäistä kertaa ikinä räkkivedossa 260kg painoilla kymmenen toistoa. Tällä kertaa vuorossa oli 270kg painot millä yritin samaa mutta tiesin että se ei ole ihan niin helppoa sillä tuo 260kg kymmenen toistoa oli aika tiukka jo. Kahdeksan toistoa sieltä tuli ja samalla se oli kuitenkin sarjaennätys eli siihen saa olla kyllä tyytyväinen.

Nyt kun ajattelen selkätreenejä kesäloman jälkeen mitä olen tehnyt niin yksi ero niissä on. En ole tehnyt hirveästi mitään taljaliikkeitä. En niin ylätaljaa kuin alataljaa. Tämä johtuu siitä että kävin tekemässä kolmisen viikkoa treenejä PTVGYM:llä ja silloin keskityin selkätreenissä tekemään sellaisia laitteita ja liikkeitä joita normaalisti ei tule tehty. Myöskin kun kesäloman aikana tein ylätaljaa sekä alataljaa ja muita "erikoisempi" selkäliikkeitä ei tullut saatavilla olleen laitevalikoiman muodossa tehtyä niin ratkaisu osittain liitty myös siihen.

Vaikka olen nyt parisen viikkoa käynyt ja aloittanut normaalin "rutiinin" eli treenaamisen lähisaleilla niin en ole vieläkään hirveästi taljoja tehnyt. Soutuliikkeitä on sitäkin enemmän sitten tehty tein sitten selkätreeniä PTVGYM:llä tai lähisaleilla. No kyllä tässä vuosien saatossa ylä- ja alataljaa on tullut hakattua sitäkin enemmän niin ehkä parempi vain nyt keskittyä räkkivedon ja maastavedon lisäksi soutuliikkeisiin.

Perjantaina olikin sitten vuorossa maastavetoa PTVGYM:llä ja tämä oli samalla ensimmäinen maastaveto treeni kahteen viikkoon kun edellisellä viikolla oli hieman muuta ohjelmaa niin piti tehdä hieman valintoja. No niin nyt menin kuitenkin ihan normaaleilla korotuksilla 180kg, 220kg, 260kg minkä jälkeen päädyin tekemään 280kg:lla. Päätin myös tällä kertaa tehdä ihan ilman ketjuja maastavetoa tällä kertaa ja parempi niin. 

Täytyy kyllä sanoa että kun laitoin 280kg tankoon niin minulla ei ollut ihan niin luottavainen olo. Vaikka treenit ovat nyt kulkeneet niin siitä huolimatta tämä oli ensimmäinen maastaveto treeni pariin viikkoon eikä muutenkaan 280kg ole minulle joka kertaista. Lähdin muutenkin hakemaan useampaa toistoa minkä lopulta yllätyksekseni myös sain. Toisen kerran ikinä 280kg painoilla kaksi toistoa ja olin todella yllättynyt.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.

Miksi suurin osa penkkaajista kuseilee? Miksi juuri suurin osa PTVGYM:llä penkkaajista kuseilee? Sitä en tiedä ja sen haluaisin tietää? Kyseessä on siis se että penkkiä tehdessä käytetään lukkoja tai klipsuja tangossa ettei painot tippuisi tai liikkuisi tangossa. Itse olen pitänyt tätä asiaa kuseiluna koko sen ajan kun kuntosalilla olen käynyt sen joku 18 vuotta ja siihen päälle muutamat kesät jääkiekon kesätreeneissä. Itse totuttauduin ja minut myöskin koulutettiin ettei penkissä käytetä lukkoja tai mitään klipsejä kun käytännössä tanko saa tulla kyllä niin jumalattoman vinosti jos painot oikeasti alkavat liikkua vaarallisesti.