Räkkiveto 270kg x8 uusi sarjaennätys ja maastavedossa 280kg x2 toistamiseen

17.09.2023 - 18:11

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

Palataan ajassa maanantaihin milloin oli vuorossa viikon ensimmäinen selkätreeni. Tuolloin tein edellisen viikon tapaan räkkivetoja ja siihen päälle sitten hieman muuta. Edellisellä viikolla sain tehtyä ensimmäistä kertaa ikinä räkkivedossa 260kg painoilla kymmenen toistoa. Tällä kertaa vuorossa oli 270kg painot millä yritin samaa mutta tiesin että se ei ole ihan niin helppoa sillä tuo 260kg kymmenen toistoa oli aika tiukka jo. Kahdeksan toistoa sieltä tuli ja samalla se oli kuitenkin sarjaennätys eli siihen saa olla kyllä tyytyväinen.

Nyt kun ajattelen selkätreenejä kesäloman jälkeen mitä olen tehnyt niin yksi ero niissä on. En ole tehnyt hirveästi mitään taljaliikkeitä. En niin ylätaljaa kuin alataljaa. Tämä johtuu siitä että kävin tekemässä kolmisen viikkoa treenejä PTVGYM:llä ja silloin keskityin selkätreenissä tekemään sellaisia laitteita ja liikkeitä joita normaalisti ei tule tehty. Myöskin kun kesäloman aikana tein ylätaljaa sekä alataljaa ja muita "erikoisempi" selkäliikkeitä ei tullut saatavilla olleen laitevalikoiman muodossa tehtyä niin ratkaisu osittain liitty myös siihen.

Vaikka olen nyt parisen viikkoa käynyt ja aloittanut normaalin "rutiinin" eli treenaamisen lähisaleilla niin en ole vieläkään hirveästi taljoja tehnyt. Soutuliikkeitä on sitäkin enemmän sitten tehty tein sitten selkätreeniä PTVGYM:llä tai lähisaleilla. No kyllä tässä vuosien saatossa ylä- ja alataljaa on tullut hakattua sitäkin enemmän niin ehkä parempi vain nyt keskittyä räkkivedon ja maastavedon lisäksi soutuliikkeisiin.

Perjantaina olikin sitten vuorossa maastavetoa PTVGYM:llä ja tämä oli samalla ensimmäinen maastaveto treeni kahteen viikkoon kun edellisellä viikolla oli hieman muuta ohjelmaa niin piti tehdä hieman valintoja. No niin nyt menin kuitenkin ihan normaaleilla korotuksilla 180kg, 220kg, 260kg minkä jälkeen päädyin tekemään 280kg:lla. Päätin myös tällä kertaa tehdä ihan ilman ketjuja maastavetoa tällä kertaa ja parempi niin. 

Täytyy kyllä sanoa että kun laitoin 280kg tankoon niin minulla ei ollut ihan niin luottavainen olo. Vaikka treenit ovat nyt kulkeneet niin siitä huolimatta tämä oli ensimmäinen maastaveto treeni pariin viikkoon eikä muutenkaan 280kg ole minulle joka kertaista. Lähdin muutenkin hakemaan useampaa toistoa minkä lopulta yllätyksekseni myös sain. Toisen kerran ikinä 280kg painoilla kaksi toistoa ja olin todella yllättynyt.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?