Räkkiveto 270kg x8 uusi sarjaennätys ja maastavedossa 280kg x2 toistamiseen

17.09.2023 - 18:11

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

Palataan ajassa maanantaihin milloin oli vuorossa viikon ensimmäinen selkätreeni. Tuolloin tein edellisen viikon tapaan räkkivetoja ja siihen päälle sitten hieman muuta. Edellisellä viikolla sain tehtyä ensimmäistä kertaa ikinä räkkivedossa 260kg painoilla kymmenen toistoa. Tällä kertaa vuorossa oli 270kg painot millä yritin samaa mutta tiesin että se ei ole ihan niin helppoa sillä tuo 260kg kymmenen toistoa oli aika tiukka jo. Kahdeksan toistoa sieltä tuli ja samalla se oli kuitenkin sarjaennätys eli siihen saa olla kyllä tyytyväinen.

Nyt kun ajattelen selkätreenejä kesäloman jälkeen mitä olen tehnyt niin yksi ero niissä on. En ole tehnyt hirveästi mitään taljaliikkeitä. En niin ylätaljaa kuin alataljaa. Tämä johtuu siitä että kävin tekemässä kolmisen viikkoa treenejä PTVGYM:llä ja silloin keskityin selkätreenissä tekemään sellaisia laitteita ja liikkeitä joita normaalisti ei tule tehty. Myöskin kun kesäloman aikana tein ylätaljaa sekä alataljaa ja muita "erikoisempi" selkäliikkeitä ei tullut saatavilla olleen laitevalikoiman muodossa tehtyä niin ratkaisu osittain liitty myös siihen.

Vaikka olen nyt parisen viikkoa käynyt ja aloittanut normaalin "rutiinin" eli treenaamisen lähisaleilla niin en ole vieläkään hirveästi taljoja tehnyt. Soutuliikkeitä on sitäkin enemmän sitten tehty tein sitten selkätreeniä PTVGYM:llä tai lähisaleilla. No kyllä tässä vuosien saatossa ylä- ja alataljaa on tullut hakattua sitäkin enemmän niin ehkä parempi vain nyt keskittyä räkkivedon ja maastavedon lisäksi soutuliikkeisiin.

Perjantaina olikin sitten vuorossa maastavetoa PTVGYM:llä ja tämä oli samalla ensimmäinen maastaveto treeni kahteen viikkoon kun edellisellä viikolla oli hieman muuta ohjelmaa niin piti tehdä hieman valintoja. No niin nyt menin kuitenkin ihan normaaleilla korotuksilla 180kg, 220kg, 260kg minkä jälkeen päädyin tekemään 280kg:lla. Päätin myös tällä kertaa tehdä ihan ilman ketjuja maastavetoa tällä kertaa ja parempi niin. 

Täytyy kyllä sanoa että kun laitoin 280kg tankoon niin minulla ei ollut ihan niin luottavainen olo. Vaikka treenit ovat nyt kulkeneet niin siitä huolimatta tämä oli ensimmäinen maastaveto treeni pariin viikkoon eikä muutenkaan 280kg ole minulle joka kertaista. Lähdin muutenkin hakemaan useampaa toistoa minkä lopulta yllätyksekseni myös sain. Toisen kerran ikinä 280kg painoilla kaksi toistoa ja olin todella yllättynyt.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.