Rahkavertailu: Valio PROfeel® proteiinirahka vs Lindahls Kvarg

16.11.2016 - 12:06

En muista tarkkaan milloin aloin syömään Valio PROfeel proteiinirahkoja. Aikoinaan kun aloin niitä syömään niin käytännössä jämähdin niihin. Olen kokeillut muutamia kertoja jotain maustamattomia rahkoja, mutta ne tarvitsevat kyllä mielestäni siihen jotain. Taisin maistaa kahden eri valmistajan maustamattomia rahkoja, mutta ne olivat minulle aika tuhtia kamaa. Ne olivat kiinteitä sekä maustamattomuuden johdosta en meinannut saada niitä alas. Tämän johdosta olisin tarvinnut rahkan kanssa jotain ja käytinkin maustamattomia rahkoja enemmän blenderin kanssa. En ole kuitenkaan tehnyt hetkeen blenderillä mitään sellaista joihin olisin käyttänyt rahkaa niin näitä maustamattomia rahkoja ei ole juurikaan tullut ostettua.

Olen ollut tietoinen pidempään, että kaupassa olisi tarjolla kyllä parempiakin vaihtoehtoja kuin Valio PROfeel proteiinirahkat. Itse olen vain tykästynyt näihin rahkoihin sillä mansikka ja mustikka ovat todellisia herkkuja. Tämän lisäksi välillä tulee syötyä myös sitruunan ja vaniljan makuisia rahkoja ihan vain vaihtelun vuoksi. Olen käyttänyt juurikin sokeroituja Valio PROfeel proteiinirahkoja sillä maistamani sokerittomat ovat olleet mauiltaan kamalia. Siinä missä proteiinijauhoissa maut menevät kamalankin makuisina niin rahkoissa olen pysynyt makujen kannalla. Juurikin tuo sokeri on ollut se asia minkä takia olen alkanut miettimään rahkan vaihtoa. Myöskään tuo purkissa mainostama 19 grammaa proteiinia on lukemani perusteella harhaanjohtava lukema sillä käsitykseni mukaan useat perusrahkatkin voivat sisältää enemmän proteiinia kuin varsinaiset proteiinirahkat.

[[{"fid":"545","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Kvarg","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Kvarg"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Kvarg","title":"Kvarg","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Olen lukenut vähemmän erilaisia varsinaisia rahka vertailuita, mutta erilaisissa blogeissa rahkoja on tullut kyllä vastaan. En ole niihin nyt sinällään niin paljoa kiinnittänyt huomiota, mutta jonkin verran. Ainakin nyt kauppareissulla joku blogi muistui mieleen kun olin tankkaamassa rahkavarastoani. Katsoin tällä kertaa nyt hieman ympärilleni ja satuin bongaamaan Kvarg nimisen rahkan. Olin muistaakseni vähän aika sitten törmännyt jossain blogissa kyseiseen rahkaan tavalla tai toisella. Tästä johtuen otinkin sitten purkin käteeni ja aloin tarkistamaan ravintoarvoja. Huomasin ravintoarvoista, että tämä oliskin itselleni parempi vaihtoehto kuin Valio PROfeel proteiinirahka joten ostin sitä testiksi muutamia purkkeja. Itse blogista en muista saiko Kvarg rahka siinä positiivisen vai negatiivisen arvion.

Ravintoarvo vertailu Valio PROfeel® proteiinirahka vs Lindahls Kvarg

Valio PROfeel® proteiinirahka 175g (100g)

  • Energiaa 350kJ (80 kcal)
  • Rasvaa 0,2 g
  • Hiilihydraattia 9,6 g
  • Proteiinia 11 g

Lindahls Kvarg 150g (100g)

  • Energiaa242kJ (57 kcal)
  • Rasvaa 0,2 g
  • Hiilihydraattia 2,8 g
  • Proteiinia 11 g

Maku vertailu Valio PROfeel® proteiinirahka vs Lindahls Kvarg

Maku vertailut ovat niin yksilöllisiä, että kun toinen sanoo sitä niin toinen tätä. Yritän nyt tässä yleisesti antaa jonkinlaisen vertailun näiden kahden eri valmistajan rahkojen välille. Huomasin Kvarg rahkaa syödessä sen, että maku ei ollut niin voimakas kuin Valio PROfeel proteiinirahkoissa on. Jokainen Valio PROfeel proteiinirahka on ollut maultaan voimakas. On makuna ollut sitten mansikka, mustikka, vanilja tai sitruuna niin maku on tullut voimakkaasti esille. Kvargin puolella maku oli paljon miedompi ja hyvä kun maistoin edes makua. Nyt alkuun maistoin Kvargin puolelta sitruunan- ja limetinmakuista rahkaa ja en oikeastaan maistanut sitruunaa mikä Valio PROfeelin puolella tulee heti esille. Kvarg sitruunan- ja limetinmakuinen rahka oli ensivaikutelmalta enemmänkin maustamattoman makuinen. Tulin nyt vielä kokeilleeksi persikan makuista Kvarg rahkaa ja ihan sama vaikutelma kuin sitruunan kanssa. En maistanut juurikaan persikkaa tai siis maku oli todella mieto. En ole muutoinkaan mikään persikan ystävä joten tämä oli sinällään positiivinen asia vain. Luulen kuitenkin maku asiaan liittyvän juurikin sokeri mitä Kvargin rahkassa on paljon vähemmän. Itselläni on vielä vadelman makuinen sekä persikan- ja passionhedelmänmakuinen Kvarg tulossa maku testiin.

Valio PROfeel on maualtaan voimakkaampi kuin Kvarg, mutta kumpi on sitten parempi? Valiolla maut ovat mielestäni enemmän yksi makuisia kun taas Kvargin puolella on monimakuisia. Mansikka, vadelma sekä vanilja ainakin löytyvät molemmilta valmistajalta eli käytännössä kolmea makua voi lähteä vertailemaan suoraan. Itse voisin lähteä kaupasta hakemaan näitä kaikkia ja tehdä kunnon testit, mutta dieetin takia en nyt lähde vastaavaa tekemään. Makutesteissä olisi varmaankin paras vertailla makuja yhtäaikaa eikä tuollainen eri päiville jaettu testaaminen oikein onnistuisi hyvin. 

Yhteenveto

Yhteenvetona voisi sanoa muutaman asian. Valio PROfeel proteiinirahka on 25g suurempi kuin Lindahls Kvarg. Samalla Valio PROfeel sisältää 5 grammaa enemmän sokeria 100 grammaa kohden kuin Kvarg. Juuri siksi itse lähdin testaamaan Valio PROfeelin vaihtamista Kvargin rahkalla. Itselläni on tässä menossa vielä dieetti niin katsoin tämän olevan parempi välipala itselleni. Vähemmän sokeria on parempi vaikka itsellänikin dieetin aikana Valio PROfeel oli käytännössä ainoita sokerin saanteja päivää kohden. Valio PROfeel on maultaan voimakkaampi mihin saattaa vaikuttaa juurikin sokerin määrä. En tiedä yleisesti, mutta ainakin Ison Omenan Citymarketissa Valio PROfeel oli kymmenen senttiä halvempi kuin Kvarg, mutta tuo ero ei vaikuta itselläni mihinkään. Tietenkin maustamattomalla rahkalla pääsee halvemmalla jos alkaa ihan hintoja vertailemaan.

Saa nyt katsoa miten tykkään pidemmällä aikavälillä Kvarg rahkoista, mutta juurikin sokerin takia lähden niitä kokeilmaan. Se onkin itselleni ainoa asia miksi vaihdan ainakin toistaiseksi Valio PROfeelin pois sillä muutoin tykkään Valion rahkasta ja mauista. Se on sitä paitsi halvempaa kuin Kvarg, mutta tällä hetkellä ravinnearvot ovat vain ne mitkä tällä hetkellä merkkaavat. Tuloksia pitää vain alkaa saamaan jollain tapaa.

Pieni päivitys / korjaus

Kvarg rahka olikin kymmenen senttiä halvempi eli olin viimeksi ostaessani katsonut hinnan väärin tai sitten hinta oli muuttunut. Jokatapauksessa Kvarg rahka maksoin Ison Omenan Citymarketissa 89 senttiä kun puolestaan Valio PROfeel taitaa olla sen 98 senttiä samassa kaupassa. Huomasin myöskin sen asian, että Kvarg rahkaa ei tainnut olla myynnissä tuossa minun lähi S-marketissa. En ainakaan sitä huomannut siellä kun yritin katsoa. Voi siis olla, että Kvarg rahkaa saa vain tietyistä kaupoista ja itse olen sitä tosiaan ostanut Ison Omenan Citymarketista.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.