Proteiini mustikkasmoothie ohje / runko

27.06.2017 - 23:31

Minun on pitänyt jo pidempään alkaa tekemään smoothieta, mutta en ole vain kyennyt. Olen monia kertoja katsonut ohjeita mitä smoothie voisi sisältää ja mitä sinne kannattaisi laittaa. Kuitenkin olen aina vain päätynyt samaan ratkaisuun eli en ole tehnyt mitään. Tämä saattaa myös olla peräisin muutamia vuosia sitten käyneestä kerrasta jolloin melkein oksensin tekemäni smoothien. Tuo ei kylläkään johtunut niinkään itse smoothiesta vaan siitä, että olin juuri käynyt juoksemassa pisimmän koskaan juoksemani lenkin. Tuolloin joku kolme - neljä vuotta sitten tuli vedettyä yksi kaunis maanantai-ilta hieman yli 25km lenkki. Tuon lenkin jäljiltä olin todella huonossa kunnossa ja todella väsynyt minkä lisäksi minulla oli nälkä. Tämän johdosta päädyin sitten tekemään blenderillä smoothien kun ajattelin sen sulavan nopeasti.

Toisin kuitenkin kävi enkä ole tuon kerran jälkeen tehnyt ennen tämän viikon maanantaita smoothieta. Myöskin yleisellä tasolla blenderin käyttö muutoinkin väheni lähes olemattomiin. Kun käy tämänkaltainen tapaus, että lähes oksentaa vai kävinkö jopa oksentamassa niin se vain jättää huonon muiston ja muutenkin tuollaiset tapaukset vain vaikuttavat asioihin. Taisi olla sitten seuraavana päivänä kun heitin suoraan kaikki tuon smoothien tekemiseen käytettävät ainekset roskiin.

En muista mistä kyseisen mustikkasmoothien ohjeen löysin tai aloin sitä muokkaamaan, mutta tuon ohjeen nyt tähän. Smoothie on siitä helppo tai helpohko valmistaa sillä löytämällä hyvän runko-ohjeen sitä on suhteellisen helppo muokata omanlaisekseen.

Proteiini mustikkasmoothie

 

 

Proteiini mustikkasmoothie

  • Puolikas banaani
  • 0,5dl Mustikoita
  • 0.5dl Whey 80%
  • 1dl vettä
  • 0,5 - 1dl Kreikkalaista jogurttia

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.