Pohkeet mustelmilla hierontaa ja muutama kyykky treeni PTVGYM:llä

05.07.2024 - 17:20

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Olikohan se sama ilta vai seuraavana päivänä niin "hieroin" itse hierontarullalla pohkeita ja takareisiä. Siinä kävi taas kerran niin että sain pohkeet ihan mustelmille ja aroiksi kun innostuin rullaamaan pohkeita ihan kunnolla. Huomasin kuitenkin etten saanut pohkeita ihan auki vaan pohkeisiin jäi sellainen "pallo" mutta yleisesti ottaen sain pohkeet parempaan kuntoon missä ne olivat ennen omaa "hierontaa". Tämä oli ihan tarpeeksi sillä pohkeet olivat paremassa kunnossa vaikka olin saanutkin ne ihan mustelmille ja aroiksi.

Se taisi olla hieronta päivänä torstaina kun "hieroin" pohkeita itse sillä kävin tekemässä perjantaina maastaveto treenin ja lauantaina kyykky treenin PTVGYM:llä. Perjantaina maastaveto treeni ei mennyt mitenkään loistavasti mutta ok. Syy ei ollut noi pohkeet vaan enemmänkin takareidet. Tunsin selvästi kun laitoin säärilämmittimiä paikoilleen että pohkeet olivat todella arat mutta itse treeniin se ei vaikuttanut negatiivisesti. Päin vastoin paremmassa kunnossa olleet pohkeet vain auttoivat perjantain maastaveto treeniä mutta vieläkin enemmän lauantain kyykky treeniä.

Lauantaina tuli kuitenkin tehtyä uusi ketju kyykky ennätys 220kg + ketjut eli vaikka minulla oli pohkeet mustelmilla niin ei vaikuttanut negatiivisesti kyykky treeniin. Tuon lauantain jälkeen kävin vielä sitten juoksemassa noin kymmenen kilometrin sykealue 3 treenin vaikka mietin myös sen väliin jättämistä. Nuo pohkeet eivät olleet se ongelma vaan enemmänkin tuo lauantain kyykky / jalkatreeni vain painoi kropassa. 

Hieronta oli varattu taas torstaille kuten edellisen viikon hierontakin oli. Ongelma vaan näytti olevan se että pohkeissa vaan näkyi mustelmat ja hieronta aika vain lähestyi ja lähestyi. Tuossa viikolla oli kuitenkin taas maastaveto treeni sekä kyykky treeni PTVGMY:llä mitkä kummatkin meni ihan hyvin eikä jaloissa tai pohkeissa tuntunut mitään. Samalla vaikka pohkeet olivat vielä tummat niin siitä huolimatta arkuus oli lähtenyt pois. En kuitenkaan lähtenyt itse enää tekemään yhtään mitään ja kummassakaan jalkatreenissä niin edellisen viikon lauantaina kuin nyt hierontaa edeltävänä päivänä keskiviikkona en treenannut yhtään pohkeita.

Torstaina oli sitten vuorossa se hieronta mitä olin odottanut että saisin takareidet sekä pohkeet auki. Mietin kyllä ihan hetken että pitäisikö nyt sittenkin ottaa etureidet kun pohkeet olivat vielä tumman väriset. Kuitenkin päätin pidättäytyä alkuperäisessä suunnitelmissa ottaa vain ne takareidet ja pohkeet sillä tunsin niiden olevan todella jumissa ja halusin ne auki. Olin meinaan viimeisissä maastaveto treeneissä huomannut treenien menevän heikosti juuri takareiden takia.

Sitten viimein kun olin hieronta pöydällä ja pohkeita alettiin veivaamaan auki niin huomasin että tummista pohkeita huolimatta en tuntenut mitään extra kipua tai arkuutta niissä. Takareisissä ja pohkeissa kyllä tuntui sitä normaalia ei niin miellyttävää tuntemusta hierontapöydällä. Yleisesti juuri takareidet, etureidet ja pohkeet ovat ne epämiellyttävimmät hieronnassa kun ne ovat aina pahimmissa jumeissa jokainen kerta.

Normaalisti perjantaisin olen tehnyt usein maastaveto treenin niin kuin nytkin hieman ajattelin. Kuitenkin tulin siihen tulokseen että parempi jättää maastaveto treenit ensi viikolle ja tehdä vain penkki treeni ja siihen päälle jotain muuta. Eilen lauantaina tein sitten normaaliin tapaan kyykky treeni mikä meni sekin vielä paremmin kuin kuvittelin. Huomasin tuossa treenissä kyllä sen että takereidet olivat auki ja kyykyn tekeminen oli paljon helpompaa kuin keskiviikkona ennen takareisi / pohje hierontaa.

Samalla sitten jo eilen päätin etten lähde tänään tekemään pidempää noin kymmenen kilometrin sykealue 3 treeniä juurikin sen takia että minulla oli tuossa tuo hieronta, eilen kova kyykky / jalkatreeni sekä huomenna maanantaina jälleen kerran hieronta. Huomenna maanantaina onkin sitten vuorossa etureidet ja sitten neljän viikon hieronta rupeama onkin takana. Olen siis kerran viikossa käynyt nyt hieronnassa missä on käyty koko kroppa läpi.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.