Playstation 5 vs Xbox Series X vertailua

14.05.2022 - 12:35

Kun Xbox Series X ja Playstation 5 aikoinaan julkaistiin niin minulla ei ollut mitään intoa lähteä ostamaan kumpaakaan konsolia. Näin ollen en ollut missään vaiheessa aktiivinen niitä hankkimaan, mutta tiesin kuinka kiven alla niiden ostaminen oli. Välillä näin erilaisia osto-oikeus arvontoja tai kuulin tutuilta jotka koittivat ostaa konsolia kuinka nopea piti olla jos konsolin halusi ostaa. Yhtäkkiä kaikki alkoikin muuttumaan kun hankin viime vuoden Black Friday:stä verkkokauppa.comista uuden television Sony XR-75X93J.

Uuden television myötä aloin pikkuhiljaa miettimään uuden konsolin hankkimista, mutta en niinkään vielä tehnyt asialle mitään. Joulukuussa sitten hankin Xbox Series X:n extemporeen Gigantista kun sitä oli tullut myyntiin liikkeiden kautta ostettuna. Ajattelin kun Playstation 5 on vaikeampi hankkia ja sitä pitäisi oikein "päivystää" niin parempi nyt sitten hankkia Xbox Series X kun sitä sai ostettua suoraan kaupasta. Nyt kuukausi sitten talviloman aikana kaverilla ollessa sain tietooni, että Citymarketissa on osto-oikeus arvonta. Laitoin arvonnan menemään ihan sillä mielellä, että en voita mitään mutta ei se nyt haittaa kun minulla on kuitenkin Xbox Series X. Kuitenkin talviloman toisen viikon lopulla sain tietooni, että olin voittanut osto-oikeuden Playstation 5:seen ja kävin sen sitten viikko tuosta ostamassa.

Uncharted remastered

Tilanteesta, että en osta kumpaakaan uutta konsolia niin nyt minulla on Xbox Series X sekä Playstatiton 5. Xbox Series X on olohuoneessa kiinni uudessa Sony XR-75X93J televiossa missä on VRR tuki kun taas Playstation 5 laitoin makuuhuoneeseen missä on vanha LG OLED C8 televisio. Tein näin sillä Playstation 5 on paljon suurempi laite kuin Xbox Series X ja olohuoneen televisiotaso alkaisi olemaan liian ahdas. Halusin myöskin toisen konsolin makuuhuoneeseen sillä siellä on kuitenkin hyvä LG OLED C8 televisio enkä aina halua pelata olohuoneessa. Fyysinen laite ja muotoilu menee Xbox Series X:llä.

Playstation 5 oli mielestäni helpompi ja yksinkertaisempi asentaa sillä minulla oli Xbox Series X:n kanssa ongelmia kun se piti äppsin kautta. Tuossa äppsin kautta asennuksessa äppsi kaatui muutaman kerran sekä Xbox Series X ei suostunut yhdistämään wlanin 5G verkkoon mikä oli nopeampi. Asentaminen menee Playstation 5:lle.

Mitä tulee käyttöliittymään niin pidän Xbox Series X:n käyttöliittymästä enemmän kuin Playstation 5 vastaavasta. Yksinkertaisesti sillä, että Xbox Series X:llä asiat ovat löydettävissä helpommin nopeammin ja selvemmin minkä lisäksi sitä pääsee muokkaamaan. Playstation 5 käyttöliittymä vaatii liikaa painalluksia jo kun sulkee konsolia ja aluksi jopa konsolin sammuttaminen on todella piilossa. Xboxilla storen pelien tarjoukset ovat lähes suoraan saatavilla kun taas Playstation:lla pitää mennä monen napautuksen kautta storeen katsomaan ja etsimään niitä. Xboxin käyttöliittymä on mielestäni helpompi, nopeampi ja selvempi joten tämä menee Xbox Series X:lle.

Mitä tulee ohjaimiin niin en muistanut tai tajunnut, että Xboxilla normaalit ohjaimet mitkä vieläkin pattereilla joten hankin hyvin nopeasti ladattavat patterit. Playstation puolella huomasin jo ensimmäisen illan aikana, että ohjaimen akku tyhjenee todella nopeasti ja seuraavana päivänä hain Citymarketista Sony PS5 DualSense latausalusta. Ensinnäkin en halua usb-c johtoa roikkumaan Playstation 5 edestä kokoaikaa ja toiseksi latausalustalla ohjaimelle on vakio paikka sekä ohjain on ladattuna kun sen siitä ottaa. Xboxin ohjain sopii ja tuntuu paremmin käteeni ja Playstation 5 ohjaimessa on mielestäni hieman liikaa toiminnallisuuksia. Kuitenkin out of the box Xboxin ohjain tarvitsee patterit ja Playstation 5 ohjain on ladattava minkä voi ladata konsolissa niin tämän vuoksi ohjain menee Playstation 5 suuntaan.

Sony PS5 DualSense latausalusta

Maksullinen palvelu menee Xboxin suuntaan GamePass:lla mikä on paljon laajempi kuin Playstation Plus. Yksinkertaisesti GamePass tarjoaa enemmän pelejä joita voi pelata palvelulla minkä lisäksi käyttäjä saa enemmän tarjouksia. Playstation plus on nyt muuttumassa, mutta kuitenkin juuri tällä hetkellä GamePass tarjoaa enemmän vastinetta rahalle. Myöskin jos samaan lisää kommentteja digitaalisesta storesta niin se on myöskin Xboxilla helpompi käyttää sekä selvempi. Xboxin storesta näkee mm. selvemmin mihin peleille on Xbox Series X päivitys.

Käytännössä Xbox Series vs Playstion 5 on aikalailla tasoissa tai riippuen siitä mitä ja miten konsolilla pelaa. Tietenkin yksi suurimmista asioista on yksinoikeuspelit eli kummalle konsolille ne tulevat. Suurin osa peleistä tulee kuitenkin molemmille konsoleille. Muuten se on itselleni ihan sama kummalla pelaan. Kummallakin konsolilla minulla on pelit kaatuneet sekä konsolin kanssa ollut jotain häikkää tai se on kaatunut. Ei siis ole konsolista kiinni kumman kanssa on ongelmia sillä kummankin kanssa on ollut pieniä ongelmia. 

Eilen tuli vastaan Youtubessa Mad Max pelin video missä videon thumbnail kuvassa hehkutettiin peliä niimpä klikkasin sen auki. Kyseessä on vuodelta 2015 julkaistu Mad Max peli minkä olemassa olosta tiesin mutta mistä en ole ikinä katsonut yhtään arviota tai videota. Tuon videon nähtyäni menin sitten katsomaan olisiko peli tarjouksessa ja kyllähän se oli. Näin ollen päätin ostaa Mad Max pelin kun se näytti tuon videon perusteella sellaiselle pelille mikä minua kiinnostaa. Mad Max peli on tällä kirjoitus hetkellä Xbox storessa 7€ ja Playstation Storessa 5€. Ostin Mad Max pelin Xboxille sillä Playstation on tällä hetkellä Vammalassa ja halusin kokeilla sitä heti.

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja

Muutaman kuukauden päästä tulee vuosi siitä kun ostin Verkkokauppa.con black friday tarjouksesta nykyisen Sony XR-75X93J television pitkän pohdinnan jälkeen. Itse kun kuulun niihin ihmisiin ketkä vertailevat tuotteita keskenään todella paljon ja käyttävät aikaa tutkimiseen mikä tuote sopii itselle ja mitä kalliimpi malli tarjoaa. Sony XR-75X93J tuli itselleni korvaamaan 15 - 16 vanhan Optoma HD80 videotykin mikä oli ensimmäisiä fullhd videotykkejä aikoinaan

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Viikko sitten talvilomani aikana tuli vierailtua kaverilla ja siinä sain tietää, että Citymarketilla on Playstation 5 osto-oikeus arvonta. En ole milloinkaan tilannut Playstation 5 info uutiskirjeita tulevista myynneistä mutta olen tietoinen sivustosta sekä aina silloin tällöin kaverin toimesta saanut tietoa, että Playstation 5 on tullut myyntiin milloin mihinkin. Kun hankin Verkkokauppa.comin Black Friday tarjouksista uuden television Sony XR-75X93J niin sain