Pitkästä aikaa tuplatreeni ja tuplatreenien aloittaminen tuntuu kaukaiselta ajatukselta

15.11.2020 - 13:50

Viime viikon lauantaina tuli tehtyä tuplatreenit salilla ensimmäistä kertaa aikoihin. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt tuplatreenejä kuntosalilla. Viimeksi kun tein niin sanotusti tuplatreenejä kuntosalilla niin se oli viime vuoden vaihteessa ja tämän vuoden alussa jolloin kävin aamuisin tekemässä cardio / intervallitreenin ja illalla vuorossa oli kuntosalitreeni. Varsinaista tuplatreeniä eli kuntosali + kuntosali en tosiaan muista koska viimeksi näin olen tehnyt. Nyt tämä viime lauantain tuplatreeni oli aika extempore ja oli muutaman asian summa. Ei niinkään mikään suunniteltu asia.

Minun oli tarkoitus mennä tekemään lauantai-iltana jalkatreeni yhdessä yhden kanssa mutta siihen tuli aikataulullisia muutoksia. Aluksi koko asia hieman peruttiin, yhdessä vaiheessa suunnittelin meneväni yksin tekemään kyseisen treenin ja lopuksi päädyttiin menemään aamupäivällä tekemään kyseinen jalkatreeni. Tämä oli myöskin ensimmäinen kerta aikoihin kun kävin tekemässä kuntosalitreenin aamupäivällä saati jalkatreenin aamupäivällä. Aamupäivän jalkatreenissä ei säästelty yhtään vaan tein treenin ihan niin kuin normaalisti tekisin. Minulle tuli jopa hieman pahaolo jalkatreeniä tehdessä jolloin se on merkki, että jotain on sentään tehty. Myöskin jalat tärisivät todella paljon ja kun pääsin kotiin treenin päätteeksi niin olin todella väsynyt.

En muista tarkalleen ottaen koska ajatus vielä illalla kuntosalille menosta tuli. Ehkä se tuli jo edellisenä päivänä kun olin illalla kuntosalilla mutta tätä asiaa en ajatellut oikeastaan yhtään aamupäivän treeniä tehdessä. En nimittäin säästellyt aamupäivän treenissä kun silloin kun olen tehnyt tuplatreenejä niin silloin treeneissä on hieman "säästelty". Säästelty voi olla hieman väärä sana, mutta tuplatreenejä tehdessä aamun ja illan treenit erosivat toisistaan todella paljon. Nyt lauantaiaamun jalkatreeniä ei olisi oikein voinut edes kuvitella tekeväni jos tekisin normaalisti tuplatreenejä sillä tuollaisista treeneistä ja päivistä ei pidemmällä aikavälillä palaudu.

Olin aamupäivän treenin jälkeen todella väsynyt ja vaikka aloin tekemään ruokaa heti kotiin päästyäni niin tuntui sille että edes syöminenkään auttanut. Tuntui sille, että tein mitä tahansa niin olin vain väsyneempi ja ajatukset illalla toisen treenin tekemiseen ailahtelivat. Välillä mietin onko järkevää lähteä toisen kerran salille päivän aikana? Varsinkin kun tuntui sille, että olin todella väsynyt enkä tuntunut palautuvan aamupäivän treenistä ollenkaan. Pidättäydyin kuitenkin suunnitelmassa lähteä illalla kuntosalille uudestaan vaikka en oikein tiennyt mitä edes treenaisin? Jostain sain ajatukset tehdä selkätreenin mutta samalla päätin etten ainakaan maastavetoa ole tekemässä.

Kuitenkin mitä lähemmäksi illan kuntosalille meneminen tuli niin tulin siihen tulokseen, että jos kerta sinne kuntosalille lähden niin en mene sinne pelkästään tekemään mitään höpöhöpöä. Sitten tulin siihen tulokseen, että jos kerta en tee maastavetoa niin teen sentään räkkivetoja sillä jotain suuremman kuorman liikettä halusin tehdä jos olen menossa salille. Ajattelin kuitenkin tehdä illan selkätreenin niin kovaa vain kun pystyin enkä halunnut mennä vain yrittämään vaikka olinkin todella väsynyt ja tuntui kokoajan etten ollut palautunut aamupäivän treenistä.

Minulla on kuitenkin kokemusta tuplatreeneistä ja treeneihin valmistautumisesta minkä huomasin jälleen kerran. Kun pääsin illalla kuntosalille niin olin kuin aivan eri ihminen kuin treenien välissä kotona ollessa. Kun päädyin illalla kuntosalille niin aamupäivän treenistä ei ollut tietoakaan ja tein illan selkätreeniä niin kuin en olisi ollut aamupäivällä tekemässä jalkatreeniä. Illan selkätreenin aloitin räkkivedoilla missä sain tehtyä 250kg painoilla kolmen toiston sarjan suhteellisen kevyesti. Tämä oli merkki siitä, että olin palautunut aamupäivän jalkatreenistä ja jaksoin tehdä illalla hyvin toista treeniä.

Viime viikon lauantain tuplatreenit olivat ensimmäisiä pitkästä aikaa ja aloin miettimään heti etten jaksaisi tällä hetkellä tehdä tuplatreenejä ollenkaan. En ole tällä hetkellä henkisesti siihen valmis vaikka kroppa näytti nyt että kroppa olisi valmis. Olenkin aina sanonut ihmisille ketkä ovat minulta kysyneet tuplatreeneistä kun olen niitä vuosien saatossa tehnyt, että ne ovat raskaampia henkisesti kuin fyysisesti. Tuplatreenit voivat aluksi olla vaikeita fyysisesti mutta kroppa tottuu siihen ja se miten tuplatreenejä tekee vaikuttaa myöskin kaikkeen.

Vuosia vuosia sitten kun aloin tekemään tuplatreenejä ensimmäistä kertaa niin tein heti alkuun sen virheen, että treenasin alusta asti hieman väärin. Olin sen johdosta parin ensimmäisen päivän jälkeen todella väsynyt ja tajusin sen asian, että minun on suunniteltava treenit hieman eri tavalla. Olin treenannut tietyllä tavalla jo pidemmän aikaa ja kun aloin tekemään tuplatreenejä niin jatkoin kyseistä tyyliä. Huomasin kuitenkin jo parin päivän päästä etten voisi jatkaa kyseisellä tyylillä vaan minun oli muutettava treenejä sopimaan paremmin tuplatreenejä ajatellen. Nyt nämä viime viikon tuplatreenit eivät siis noudattaneet mitään näitä tuplatreeni suunnitelmia vaan treenit olivatkin enemmänkin kaksi normaalia treeniä joissa ei otettu huomioon sitä, että olin tai olin menossa tekemään vielä toista treeniä.

Kyseisten treenien jälkeen tajusin hyvin nopeasti myöskin tosiaan sen, että nyt en olisi valmis tekemään tuplatreenejä henkisesti. Tuplatreenit tarvitsevat tiettyjä asioita ja juuri tällä hetkellä olen liian kaukana tuosta ajatuksesta. Yksi suurin syy on myöskin se etten näe niissä tällä hetkellä järkeä vaikka olenkin päässyt juuri tuplatreeneillä elämäni kuntoon vuosia sitten. Tuolloin painoin lähemmäs 20kg vähemmän ja olin alimmassa painossa ikinä kun tein tuplatreenjä aktiivisesti ja kunnolla. Toisaalta nyt minulla olisi juuri ideaalinen aika tehdä tuplatreenejä kun teen kotoa käsin töitä jolloin pystyisin paremmin hallitsemaan sitä, koska menen tekemään päivän ensimmäisen treenin. Samalla päivään ei tulisi matkoja toimistolle niin sekin säästäisi päivästä aikaa. Suurin syy kuitenkin tähän kaikkeen on vain se etten näe hyötyä  siihen että alkaisin tekemään tuplatreenejä koska oikeasti mitä järkeä siinä?

Tällä viikolla tuli vaihdettua treenien päiviä keskenään suhteellisen paljon. Osa johtui omista syistä ja osa ei niin omista syistä. Olen kyllä viimeaikoina vaihdellut treenien päiviä hieman, mutta tällä viikolla ne ovat vaihtuneet vielä enemmän. Sorrun liian helposti tekemään tiettynä päivänä tietyn treenin ja siihen sitten tottuu niin henkisesti kuin fyysisesti. Pidemmällä aikavälillä tuosta on mielestäni vain haittaa ja kerron nyt miksi kannattaa vaihdella

Viime viikon tiistaina aloitin pitkästä aikaa tekemään alku- ja loppulämmittelyä salilla. Tämä sai alkuunsa kun kävin kehonkoostumusmittauksessa. Tuloksien jälkeen kävimme niitä läpi pt:n kanssa ja siinä samalla sitten keskustelimme mitä voisin muuttaa nykyisessä tekemisessä jotta tuloksiin saataisiin muutoksia. Mitään muuta ihmeellistä ei nyt kehoitettu kuin, että alottaisin tekemään alku- ja loppulämmittelyä crosstrainerillä tai soutulaitteella. Tällä tavalla

Tein sen viimein. Kävin aamulla kehonkoostumusmittauksessa jossa minun on ollut tarkoitus käydä jo parin vuoden ajan. Olen aikoinaan kerran syyskuussa 2015 käynyt kehonkoostumusmittauksessa. Olen siis alkanut ottamaan itseäni niskasta kiinni ja aluksi sain aikaiseksi aloitta hieronnassa käynnin minkä lisäksi kävin nyt parin viikon sisään hieronnan aloittamisen jälkeen kehonkoostumusmittauksessa. Maanantaina tuli käytyä hieronnassa nyt toista kertaa parin viikon

Kävin viime viikolla hieronnassa ensimmäistä kertaa sitten helmikuun. Minulla oli ollut päänsärkyä ja huimausta viikon verran ja jotain oli tehtävä. Heti alkuun kun huomasin päänsärkyä ja huimausta otin yhteyttä lääkäriin ja sieltä sain vastauksena nämä perus asiat. Huomasin kuitenkin viikon jälkeen, että päänsärkyä ja huimausta jatkui mutta oli kuitenkin vähentynyt siitä mistä se alkoi. Mietin jo lääkäriin menemistä mutta päädyin varaamaan ajan hierontaan heti

Perjantaina tuli kokeiltua ihan puskista tehdä noin omalla painoilla pysäytyspenkissä niin monta toistoa kuin tulee. En tiedä mistä tuo tuli yhtäkkiä päähän mieleen kun olen muutoinkin tehnyt vain 5, 7, 8 ja 10 toiston sarjoja eri painoilla. En ole tehnyt edes hirveästi 10 toiston sarjoja viimeaikoina vaan valtaosa sarjoista on 5 tai 7 toiston sarjoja. Kuitenkin pysäytystekniikka on ollut se tekniikka mitä olen vallan käyttänyt penkissä viimeisien kuukausien

Olen tässä jo pidempään treenannut normaalin penkin käyttäen pysäytystekniikkaa minkä olen sitten siirtänyt enemmän tai vähemmän myös vinopenkin ja pystypunnerruksen puolelle. Pysäytystekniikkaa olen käyttänyt varmaan eniten normaalissa penkissä kaikista liikkeistä ja huomannut sen parantavan omaa penkkaamistani. Kun käytän pysätystekniikkaa nii käytän pienempiä painoja kuin mitä normaalisti käyttäisin sillä haluan pitää tekniikan kasassa, en halua hötkyillä ja