Pienillä muutoksilla paino alkanut tippumaan

08.12.2020 - 10:39

Olen nyt viimeaikoina onnistunut saamaan painon tippumaan pikkuhiljaa. Käytännössä sen jälkeen kun kävin kehonkoostumusmittauksessa ja aloin tekemään pieniä muutoksia pikkuhiljaa käytännössä moneen asiaan niin olen saanut painoa pois. En tiedä nyt tarkkaan mikä on vaikuttava tekijä vai onko nämä kaikki muutokset yhdessä muutos siihen, että paino on alkanut tippumaan. Olen kyllä jo saanut kesän jälkeen tiputettua painoa, mutta se on tuntunut jämähtäneen tiettyyn painoon minkä johdosta tein moneen asiaan muutoksia.

Ensinnäkin aloitin tekemään ennen ja jälkeen kuntosalitreeniä 5 minuutin crosstraineriä. Välillä kun sille päälle sattuu teen crosstrainerillä 10 tai 15 minuuttia ennen tai jälkeen treenin mutta yritän jokaisessa treenissä saada 5 minuuttia ennen ja jälkeen. Aina treenin jälkeen en välttämättä kerkiä tekemään tuota 5 minuuttia, mutta se ei haittaa sillä mistään treenin lisäyksestä ei saa tehdä pakotettua vaan sen pitää olla mielekästä. Liian pakotettu tekeminen johtaa siihen, että se jää helposti tekemättä tietyn ajan jälkeen.

Jo muutamien 5 minuutin crosstrainer lämmittelyiden jälkeen siirryin hyvin nopeasti pitämään hupparia tai pidempää paitaa crosstraineriä tehdessä. Näin saan enemmän lämpöä kun teen crosstraineriä sillä minun crosstrainer treeni on todella maltillista enkä lähde tekemään ihan hirveää hikijumppaa vaan se on todella rauhallista menoa maltillisilla sykkeillä. Juurikin hupparia pitämällä lisään lämpöä ja hien saamista pintaan. Hyvin pian hupparin käyttö alkoi myöskin siirtyä kuntosalin puolelle kun teen treeniä missä ei tarvitse käyttää välineitä kuten salivyötä. Vielä lämmittelysarjoissa maastavedossa ja penkissä käytän hupparia mutta kun aloitan tekemään kunnon sarjoja niin otan hupparin pois. Tämän jälkeen kun siirryn taas tekemään muita liikkeitä niin aika useasti jatkan hupparin käyttöä.

Hupparin käytöllä haen lähinnä sitä, että kroppa pysyisi paremmin lämpimänä jotta saisin aineenvaihdunnan kiihdytettyä. Jo pidempään olen tullut siihen tulokseen, että minun pitää saada aineenvaihduntaa kiihtymään jotenkin muuten kuin alkamalla tekemään ihan erilaisia treenejä. Olen kuitenkin halunnut jatkaa treeneissä sillä linjalla millä olen niitä viimeaikoina tehnyt. Samalla myöskin kroppa pysyy paremmin lämpimänä jolloin loukkaantumiset vähenevät vaikka tuo aineen vaihdunta ei nyt paranisikaan.

Näiden lisäksi olen jo kesästä alkaen käynyt pari kertaa päivässä lenkillä. Käyn päivällä sekä töiden jälkeen noin 20 - 25 minuutin kävelylenkeillä. Tähän ei ole siis tullut muutoksia vaan crosstrainer on vain tullut näiden kävelyiden lisäksi ohjelmaan. Myöskään nämä kävelyt eivät ole minulle mitään pakollisia vaan jos käyn esimerkiksi toimistolla tai on muuten kiireinen päivä niin yritän käydä edes sen yhden kerran lenkillä tai ja korvaan väliin jäänyttä lenkkiä sitten hieman pidemmällä crosstrainer treenillä kuntosalilla. En kuitenkaan korvaa 20 - 25 minuutin "menetettyä" kävelyä 20 - 25 minuutin crosstrainerillä vaan crosstainer treenit ovat olleet maksimissaan sen 15 minuuttia.

Treenien ohella olen myöskin tehnyt ruokavalioon sen muutoksen, että olen nyt kuukauden ajan syönyt lohta kahdesti viikossa lounaaksi. Yleensä olen syönyt lohta viikonloppuisin, mutta nyt kuukausi sitten tein sellaisen muutoksen, että syön viikossa kahdesti lohta lounaaksi salaatin kanssa. Myöskin olen aktivoitunut hieman enemmän salaatin sekä kasviksien kanssa yleisesti aterioilla. Muutoin ruokailu on pysynyt suhteellisen samankaltaisena paitsi olen lisännyt proteiinin määrää päivittäin. Joko tekemällä ylimääräisen smoothien mihin laitan ihan lisäravinne proteiinia tai teen ihan normaalin proteiini shaken.

Näiden pienten muutoksien johdosta olen saanut nyt painoa pikkuhiljaa tippumaan ja pysymään alhaisena. Olen myöskin jättänyt jo pidempään proteiinirahkat ja vanukkaat pois välipaloista kun huomasin että kroppani toimii paremmin kun syön vähemmän maitotuotteita. Viime viikolla ostin pitkästä aikaa proteiinivanukkaita kun ne olivat tarjouksessa, mutta heti ensimmäisestä syönnistä huomasin, että vatsa alkoi heti turvota. Huomasin tämän jo heti ensimmäisestä vanukkaasta minkä söin välipalaksi ennen treeniä. Jopa treenin aikana vatsa oli erilaisempi kuin silloin kun en syönyt kyseisiä proteiinirahkoja tai vanukkaita. Tämän johdosta suosin nyt ennemmin lisäravinne proteiinia sekoitettuna veteen kuin rahkaa.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.