Pieni turvotuksen poisto "dieetti" projekti

03.07.2023 - 10:53

Ensiksi oli pääsiäinen ja Mignon munat mitä seurasi vapun donitsit sekä munkit. Muuten tämän vuoden aikana ruokavalio ja paino on mennyt aikalailla plus miinus nolla. Välillä olen tuntenut olevani hieman tyhjempi ja välillä sitten hieman täydempi mutta yleisesti ottaen paino on ollut aikalailla sama 109kg - 110kg luokkaa. Kuitenkin ensiksi pääsiäisen jälkeen huomasin että nyt on paljon täydempi olo kuin mitä on ollut niin päätin ottaa tämän turvotuksen pois. Niin projekti myös alkoikin ja tein muutoksia mutta sitten tuli vappu.

Vapun jälkeen jatkoin siitä mitä ennen vappua aloitin. Tunnen olevani tyhjemmässä ja kevyemmässä olotilassa minkä myös huomaan salivyöstä mutta en niinkään vaa'alta. Oikeastaan jos pelkkää vaakaa katsoo niin paino on kyllä tippunut mutta se ei ole kuin sen 1kg tai ehkä ajoittain ehkä 2kg muuttunut. Kuitenkin se mitä tunnen on paljon enemmän mutta vaaka ei vain tunnu sitä samaa tarjoavan. Se on nyt kuitenkin tärkeämpi että tunnen saaneeni tuon turvotuksen pois ja tunnen salilla ollessa salivyön kanssa olevan parempi olo.

Se mitä tein oli hyvin yksinkertaista ja mitä olen tehnyt aikaisemminkin kun olen aloittanut dieetin. Kuitenkin nyt pidin asiat vielä siinä vaiheessa että tämä ei nyt vielä kunnon dieetille lähtenyt koska se ei ole tämän projektin tarkoitus. Ensimmäinen asia oli jättää kreatiini pois päivittäisestä käytöstä. Aloin käyttämään kreatiiniä pitkästä aikaa viime vuoden loppupuolella ja heti kun aloitin sen käytön niin painoni nousi ekan viikon jälkeen 2kg. Tunsin samalla eron kropassa ja siinä kuinka kroppa oli täydemmän oloisempi kuin ennen kreatiiniä.

Toinen asia minkä tein saman tien kun lopetin kreatiinin käytön oli se että otin takaisin aamu- sekä iltarutiinit. Alku- ja iltarutiinit tarkoittavat tässä tapauksessa pientä venyttelyä, liikkuvuusharjoitteita sekä lankutusta. Ensimmäisen viikon aikana tein minuutin lankutuksen aamulla sekä illalla. Toisella viikolla siirryin puoleen toista minuuttiin aamulla sekä illalla. En sitten tiedä onko minun core niin huonossa kunnossa, olenko liian painava vai mitä niin jo 10 sekunnin kohdalla alan tärisemään.

Aikoinaan keskityin lankutuksen tekniikkaan ihan että katsoin ruudulta reaaliajassa miltä tekniikka näyttää sillä haluan tehdä lankutuksen oikealla tyylillä että se ottaa kunnolla enkä päästä helpommalla. Sitä kun näkee niin kamalia tekniikoita lankutukseen salilla. Lähinnä perse on kaikilla ylhäällä tai sitten liian alhaalla. Myöskin ihmiset rämpäävät samaan aikaan puhelinta. Itse alan jo tärisemään siinä 10 sekunnin kohdalla se on sellainen tappelu puolentoista minuutin kohtaan. Näitä teen sitten aamuisin ja iltaisin.

Ruokailuun minun ei pitänyt tehdä paljon mitään muutoksia muuten kuin karsia ylimääräinen turha pois. Iltapalasta otin hieman pois mutta muuten olen mennyt samalla ruokavaliolla kuin koko alkuvuoden. Ruokailu puoli onkin ollut helpoin asia tässä pienessä projekissa millä ei ole oikein sen parempaa päämäärää kuin saada tuo turvotus pois

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?