Pieni turvotuksen poisto "dieetti" projekti

13.05.2023 - 12:06

Ensiksi oli pääsiäinen ja Mignon munat mitä seurasi vapun donitsit sekä munkit. Muuten tämän vuoden aikana ruokavalio ja paino on mennyt aikalailla plus miinus nolla. Välillä olen tuntenut olevani hieman tyhjempi ja välillä sitten hieman täydempi mutta yleisesti ottaen paino on ollut aikalailla sama 109kg - 110kg luokkaa. Kuitenkin ensiksi pääsiäisen jälkeen huomasin että nyt on paljon täydempi olo kuin mitä on ollut niin päätin ottaa tämän turvotuksen pois. Niin projekti myös alkoikin ja tein muutoksia mutta sitten tuli vappu.

Vapun jälkeen jatkoin siitä mitä ennen vappua aloitin. Tunnen olevani tyhjemmässä ja kevyemmässä olotilassa minkä myös huomaan salivyöstä mutta en niinkään vaa'alta. Oikeastaan jos pelkkää vaakaa katsoo niin paino on kyllä tippunut mutta se ei ole kuin sen 1kg tai ehkä ajoittain ehkä 2kg muuttunut. Kuitenkin se mitä tunnen on paljon enemmän mutta vaaka ei vain tunnu sitä samaa tarjoavan. Se on nyt kuitenkin tärkeämpi että tunnen saaneeni tuon turvotuksen pois ja tunnen salilla ollessa salivyön kanssa olevan parempi olo.

Se mitä tein oli hyvin yksinkertaista ja mitä olen tehnyt aikaisemminkin kun olen aloittanut dieetin. Kuitenkin nyt pidin asiat vielä siinä vaiheessa että tämä ei nyt vielä kunnon dieetille lähtenyt koska se ei ole tämän projektin tarkoitus. Ensimmäinen asia oli jättää kreatiini pois päivittäisestä käytöstä. Aloin käyttämään kreatiiniä pitkästä aikaa viime vuoden loppupuolella ja heti kun aloitin sen käytön niin painoni nousi ekan viikon jälkeen 2kg. Tunsin samalla eron kropassa ja siinä kuinka kroppa oli täydemmän oloisempi kuin ennen kreatiiniä.

Toinen asia minkä tein saman tien kun lopetin kreatiinin käytön oli se että otin takaisin aamu- sekä iltarutiinit. Alku- ja iltarutiinit tarkoittavat tässä tapauksessa pientä venyttelyä, liikkuvuusharjoitteita sekä lankutusta. Ensimmäisen viikon aikana tein minuutin lankutuksen aamulla sekä illalla. Toisella viikolla siirryin puoleen toista minuuttiin aamulla sekä illalla. En sitten tiedä onko minun core niin huonossa kunnossa, olenko liian painava vai mitä niin jo 10 sekunnin kohdalla alan tärisemään.

Aikoinaan keskityin lankutuksen tekniikkaan ihan että katsoin ruudulta reaaliajassa miltä tekniikka näyttää sillä haluan tehdä lankutuksen oikealla tyylillä että se ottaa kunnolla enkä päästä helpommalla. Sitä kun näkee niin kamalia tekniikoita lankutukseen salilla. Lähinnä perse on kaikilla ylhäällä tai sitten liian alhaalla. Myöskin ihmiset rämpäävät samaan aikaan puhelinta. Itse alan jo tärisemään siinä 10 sekunnin kohdalla se on sellainen tappelu puolentoista minuutin kohtaan. Näitä teen sitten aamuisin ja iltaisin.

Ruokailuun minun ei pitänyt tehdä paljon mitään muutoksia muuten kuin karsia ylimääräinen turha pois. Iltapalasta otin hieman pois mutta muuten olen mennyt samalla ruokavaliolla kuin koko alkuvuoden. Ruokailu puoli onkin ollut helpoin asia tässä pienessä projekissa millä ei ole oikein sen parempaa päämäärää kuin saada tuo turvotus pois

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan