Philips Hue Lightstrips valonauha jatkopalat ja kokemuksia

21.03.2020 - 13:47

Sain lopulta tällä viikolla asennettua keittiöön Philips Hue Lightstrips valonauhan kokonaisuudessaan. Viime viikolla minulle tuli Saksan Amazoonista tilaamani Philips Hue Lightstrips jatkopalat. Heti viikonloppuna sain ne jo asennettua mutta paikoilleen laittamisessa käytin normaalia teippiä mikä lopulta ei ollut hyvä ratkaisu sillä se ei pitänyt eikä ollut muutenkaan niin siisti. Hain keskiviikkona kaksipuolista teippiä millä asennus sujui helpommin ja nätimmin. Philips Hue Lightstrips valonauhan toinen puoli on teippimäinen joten normaalisti asentaminen ei tarvitse kaksipuolista teippiä, mutta käyttämäni jatkopala oli molemmilta puolilta normaalia johtoa.

Philips Hue Lightstrips valonauhan asennuksessa tein muutamia virheitä ihan vain sen takia ettei minulla ollut kokemuksia Philips Hue Lightstrips valonauhasta. Ensinnäkin tärkein kysymys miten Philips Hue Lightstripsin jatkaminen onnistuu? Miten Philips Hue Lightstrips katkaistaan oikeaoppisesti? Philips Hue Lightstripsiin kun ei virallisesti ole myynnissä oikeastaan mitään muuta kuin Philips Hue Lightstrips plus sekä Philips Hue Lightstrips jatkopala. Philips Hue Lightstrips plus pitää sisällään virta-adapterin sekä kahden metrin Philips Hue Lightstrips valonauhan ja Philips Hue Lightstrips 1 metrin jatkopala vain kyseisen valonauhan pätkän sekä pienen ~5cm - ~7cm yhdistys palan.

Tein siis siinä mielessä virheen etten aluksi tiennyt miten Philips Hue Lightstripsiä pystyy jatkamaan siten kuin olin sen suunnitellut ja tämän lisäksi ryntäsin tekemään ensimmäisiä asennuksia ennen kaikkia jatkamiseen tarvittavia osia. Näin ollen keittiön Philips Hue Lightstrips valonauhan asennus oli opettavainen kaiken puolin ja nyt olen paljon kokeneempi miten Philips Hue Lightstrips voi asentaa ja mitä pitää ottaa huomioon.

Litcessory Philips Hue tarvikkeet

Saksan Amazoonista löytyy sellainen kauppias kuin Litcessory mikä valmistaa Philips Hue yhteensopivia tarvikkeita. Ostin sellaisia tarvikkeita kuten 6-pin to shortened end connector for Philips Hue Lightstrip sekä Extension Cable for Philips Hue Lightstrip. Lyhennys adapterin tarvitsin sitä varten kun katkaisin valonauhan itse halutusta kohdasta niin minun piti saada se jatkettua jatkojohtoon. Jatkojohdon toiseen päähän minulle oli ostettua Philips Hue Lightstrip 1m jatkopala.

Shortened end connectorilla pystyy kätevästi jatkamaan Philips Hue Lightstripsiä katkaistuista kohdista joko suoraan toiseen Philips Hue Lightstriptiin tai jatkojohtoon kuten minun tapauksessa. Valonauhan katkaisussa kannattaa olla siinä mielessä tarkkana, että Philips Hue Lightstript pitää katkaista eri puolelta kuin valonauhssa oleva katkaisumerkki antaa ymmärstää. 6-pin to shortened end connector käyttää yhdistämiseen Lightstriptissä olevia pinnejä ja ovat yleisesti ottaen katkaisu merkin "väärällä" puolella.

 

6-pin to shortened end connector for Philips Hue Lightstrip

Jatkojohdolla "Extension Cable for Philips Hue Lightstrip" voi puolestaa yhdistää kaksi Lightstriptiä siten, että väliin ei tule valoa. Tarvitsin tälläistä juuri keittiössä liesituulettimen kohdalle kun minun piti kiertää liesituuletin jotta sain jatkettua Philips Hue Lightstripsin liesituulettimen toiselle puolelle. Toinen tapa olisi ollut ostaa toinen Philips Hue Lightstripsi plus virta-adapterilla mutta kun kyseessä oli todella lyhkäinen kohta mihin jatkoin valonauhaa niin se ei olisi ollut järkevä. Myöskin mitä vähemmillä virta-adaptereilla pääsee niin sitä parempi.

 

Extension Cable for Philips Hue Lightstrip

Amazoonissa kyseisten tuotteiden sivuilla on hyvät ja selkeät ohjeet miten käytät ja asennat Litcessory tarvikkeita Philips Hue Lightstrip kanssa. Kannattaa vain suunnitella tarkkaan miten tulet asentamaan Philips Hue Lightstrip ja siihen auttaa kun katsoo mitä erilaisia tarvikkeita Litcessory tarjoaa. Ihan vain siltä kannalta, että osaa oikean määrän Philips Hue Lightstrip valonauhaa ja tarvittavia jatkopaloja. Yksi asia on ehkä vieläkin tärkeämpi, että tulet katkaisemaan Philips Hue Lightstrip oikeasta kohtaan ja että saat jatkettua kaikki Philips Hue Lightstrip valonauhat niin kuin haluat.

Litcessory Philips Hue Lightstrip tarvikkeet kokemukset

Litcessoryn Philips Hue Lightstrip tarvikkeiden asennus sujui suhteellisen hyvin eikä asentamisen yhteydessä tullut mitään suurempia yllätyksiä. Kunhan on vain etukäteen katsonut mitä pitää tehdä sillä ja mistä kohtaan Philips Hue Lightstrip pitää oikeasti katkaista ja voiko katkaistua päätä jatkaa. Kun kiinnittää lyhennys adapteria katkaistuun Philips Hue Lightstriptiin niin se kannattaa kiinnittää pienillä pihdeillä eikä käsin sillä se on aika hankala saada kiinni käsin ja adapterin voi rikkoa helposti. Kannattaa myös kokeilla yhdistettyjä yhdistelmiä valon kanssa ennen kuin niitä alkaa liimailemaan kiinni varsinaiseen paikkaan sillä väärinpäin laitettu "välipala" ei anna virtaa eteenpäin. 

Ainakaan toistaiseksi minulla ei ole ollut mitään ongelmia Litcessoryn Philips Hue Lightstrip tarvikkeiden kanssa ja oma asennus meni lopulta ilman suurempia ongelmia. Se tuli "testattua", että huonosti laitettu adapteri Philips Hue Lightstrip valonauhaan ei anna tarpeeksi sähköä loppupäähän niin loppupään ja alkupään valotehot eivät olleet samat ja loppupää ei pystynyt toistamaan kaikkia väri vaihtoehtoja.  

Amazon linkit Litcessory & Philips Hue Lightstrip tarvikkeisiin:

Ostin kuukausi sitten kaksi Philips Hue liiketunnistinta sekä Philips Hue tap dial kytkintä Powerin -30% tarjouksesta. Kirjoitin jo Philips hue liiketunnistin sekä Philips hue tap dial kytkin ensi kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa hieman lisää kuukauden käytön jälkeen. Kummatkin tuotteet ovat olleet minulla päivittäisessä käytössä minkä johdosta en ole käyttänyt Philips Hue sovellusta juuri ollenkaan. Lyhykäisyydessään voikin helposti sanoa että kummatkin ostokset ovat olleet hyviä ja helpottavia hankintoja mutta ei kuitenkaan mitään ihan täydellisiä.

Kirjoittelin tuossa viime viikon sunnuntaina Powerin Philips Hue -30% tarjouksesta ja että päätin sitten ostaa sieltä Philips hue lamput eteiseen sekä pari kappaletta Philips hue liiketunnistinta sekä Philips hue tap dial kytkintä. Oliko se nyt tiistaina kun paketti saapui noudettavaksi ja tiistai yönä sitten ne asentelin paikoilleen. Tein sitten vielä enemmän hieno säätöjä keskiviikkona ja oikeastaan koko loppuviikon. Oikeastaan vasta oikeassa käytössä huomasin sitten ongelmia säädöissäni mitä olin laittanut Philips hue liiketunnistimiin. Ongelmat koskivat siis ainoastaan Philips hue liiketunnistinta kun vasta oikeasssa käytössä huomasin sitten ongelma kohtia.

Philips hue. En olekaan kirjoittanut Philips Hue:sta mitään vuosiin vaikka käytän Philips Hue lamppuja päivittäin. Minulla on tällä hetkellä lähes kaikissa lampuissa Philips hue lamput minkä lisäksi minulla on keittiössä sekä parvekkeella led nauhat. Käytän eli hallitsen Philips hue lamppuja Iphonen sekä Ipad:in äppsillä minkä lisäksi olen ohjelmoinut muutaman lampun toimimaan ajastuksella. Kaikki toimii ilman ongelmia mutta kun hallitsen kaikkia lamppua äppsin avulla niin minulla pitää olla aina puhelin tai pädi lähettyvillä.

Philips Hue sai "Connect from anywhere" toiminnallisuuden eli suomeksi etäkäytön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voi halutessasi ottaa käyttöön etäkäyttö mahdollisuuden jolloin sinun ei tarvitse olla samassa wlan-verkossa Philips Hue Sillan kanssa. Connect from anywhere toiminnallisuus pitää ottaa erikseen käyttöön jolloin luodaan Philips Hue tunnus minkä avulla kirjaudutaan palveluun mihin on yhdistetty Philips Hue järjestelmä. Connect from anywhere

Tuli tuossa parisen viikkoa sitten päähän yhtäkkiä sellainen ajatus, että hankkisin Philips Hue järjestelmän. Ajatus lähti alunperin siitä liikkeelle kun olen alkanut katsomaan enemmän televisiota makuuhuoneessa ennen nukkumaan menoa ja makuuhuoneen ainoat valot ovat kattolamput. Makuuhuoneessa ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia yölamppuja niin yöpöydällä kuin sängyssäkään vaikka siihenkin on mahdollisuus. Näin ollen kun menee nukkumaan niin valot on täytynyt

Olen jo kirjoittanut Sonoksesta kokemuksia niin Sonos one kokemuksia kuin Sonos Beam kokemuksia mutta tällä kertaa ajattelin avata hieman kokemuksia Sonos Onen käyttöä Macbook Pron kanssa. Sonos One on minulla keittiön pöydällä jossa usein käytän sitä jakamaan ääntä iPhonesta tai iPädiltä. Sonos Onen pääkäyttö kohdistuu aamuisin kun katselen Youtubea aamupalalla tai kun teen ruokaa iltaisin tai sunnuntaisin kun valmistan ensi viikon ruuat. Yleisesti siis Sonos