Perjantai sentään oli hiljainen päivä kuntosalilla

16.11.2016 - 12:06

Kolmas päivä vähän pitempääpäivää töissä jonka jälkeen yritin säätää tietokoneeseen 3-näytön systeemiä ennen kuntosalille menoa. Kirjoittelen myöhemmin tuosta 3-näytön systeemistä joka liittyy iRacingiin. EIlen kun lähden kuntosalille ulkona tuli aika paljon lunta ja keli oli huono. Tänään keli oli hyvä ja lämmin jonka takia olisin voinut mennä tänään kävellen kuntosalille, mutta minun piti käydä postissa sekä kaupassa samalla reissulla joten päätin mennä autolla. Liikenteessä oli mukana rauhallista kuten oli postissakin ja tiskille pääsi suoraan ilman jonottelua. Myös Citymarketissa oli mielestäni rauhallista vaikka siellä jotain mammutti viikkoja vietetäänkin. Kuntosalille päästyäni huomasin perjantain olleen normi perjantai eli myös kuntosalilla oli rauhallista ja todella vähän porukkaa. Tykkään treenata kuntosallilla jossa on rauhallista ja tilaa treenata, kun täydellä kuntosalilla ahtaassa tilassa tai siellä missä mahtuu. Muuten treeni meni tänään ihan hyvin kokonaan.

[[{"fid":"133","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"300","width":"400","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Aamulla kävin juoksemassa hallissa. Eilisestä lumisateesta maassa oli paikoitellen sohjoa enemmän tai vähemmän. Olin kuitenkin jo eilen päättänyt mennä halliin juoksemaan vaikka pihallakin olisi voinut mennä juoksemaan, mutta se olisi ollut vain plits pläts plis pläts. Sain taas myös yhden juoksukerran kulutettua ja laskujeni mukaan niitä pitäisi olla pari jäljellä. Olen suunnitellut meneväni maanantaiaamuna halliin juoksemaan, mutta tällä kertaa en ole vetämässä mitään pitkäälenkkiä. Tällä tavalla minulle taitaa jäädä vielä yksi kerta halliin, jonka voisin tarkistii maanantaina lähtiessäni hallista. Aamun juoksu oli ja meni vähän miten sattuu enkä tiedä oliko siinä ideaa. Ideani oli juosta viisi kilometriä siten että juoksen alun 2-3 kilometriä kovaa ja lopun hiljempaa. Ensimmäiset kolme kilometriä menikin nousevasti ja kolmannen jälkeen hidastin vauhtia huomattavasti. En tiedä oli tuossa treenissä mitään järkeä, koska se olisi pitänyt tehdä toisten päin eli aluksi pari kilometriä hiljaa ja sitten kiihdyttää.

[[{"fid":"132","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"183","width":"329","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Olkapää & hauistreeni

  • Pystypunnerrus käsipainoilla 1x10 20kg, 2x10, 1x7 40kg
  • Vipunosto eteen istuen 3x10 12,5kg
  • Hauiskääntö z-tanko 3x10 37,5kg
  • Hauiskääntö maaten alataljassa 3x12 50kg
  • Vipunostot takaolkapäille kaapelilla 3x10 20kg
  • Vipunosto sivulle 3x10 12,5kg
  • Vipunostot takaolkapäille 3x10 7,5kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla 3x10 20kg

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?