Penkki, maastaveto sekä kyykky treeni PTVGYM:llä

05.07.2024 - 17:20

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

No onneksi menin lähisalille sillä minulla oikeasti oli heikko päivä ja näin muutaman sali tutun pitkästä aikaa. Sen tiesin että jos olisin mennyt PTVGYM:lle niin siitä olisi muutenkin tullut pidempi ilta ja varmaan treenikin olisi mennyt kyllä paremmin. Olen meinaan huomannut nyt varsinkin kesäaikaan että lähisalilla omat treenit ovat menneet hieman miten sattuu ja välillä motivaationkin kanssa on ollut ongelmia. Se ei myöskään edes auta tilannetta että PTVGYM:llä on paremmat puitteet treenille vaikka myöskin varsinkin Pitäjänmäen PTVGYM:llä on puutteita jos vertaa muihin PTVGYM:hin.

Sitten tuossa muutamia viikkoa sitten se tapaus kun lähisalin ALFA kuningas tuli roina päissään egoilemaan niin ei sellaista pelleä vai jaksa katsella. Oikeasti kun on tarve tulla uhoamaan että vapaita painoja painotelineestä ei saa ottaa. Siis mitä ihmettä? Lähisalin ALFA kuningas painaa jotain 140kg tai ainakin sille näyttää sillä hänen vatsansa on todella todella iso minkä johdosta hänellä on todella heikko kunto. Hän meinaan hikoaa ja läähättää todella paljon minkä johdosta hän tarvitsee aina myöskin penkin ihan istumista varten.

Lähisalin ALFA kuningas on myös sellainen egoliftaaja eli hän tekee kaikki liikkeet ylisuurilla painoilla, lyhyillä liikeradoilla ja ihan väärin kun liikkeeseen kuin liikkeeseen on saatava suuret painot. Tämän lisäksi hän kuulemma roinaa vaikka ulkoapäin ei todellakaan siltä vaikuta kun vatsa oikein roikkuu paidan alta. Hän nimittäin usein käyttää liian pieniä treenipaitoja jolloin hänen vatsansa oikein paistaa minkä lisäksi hän käyttää salivyötä aivan liian alhaalla jolloin vatsa tulee roikkumaan vyön päälle.

ALFA kuningas on myös yksi syy miksi en ole oikein nyt innostunut oikein käymään lähisalilla kun jo hänen näkemisensä lannistaa. ALFA kuningas on myös yksi syy minkä takia olen nyt alkanut käymään enemmän PTVGYM:llä

PTVGYM:llä on paljon mukavampi käydä kun ainakaan itse en ole nähnyt mitään vastaavaa kuin lähisalin ALFA kuningas. Oikeastaan en ole kyllä nähnyt millään kuntosalilla yhtään tuollaista käyttäytymistä. Lähisalin ALFA kuningas on myös sellainen ihminen että hän ei koskaan menisi tai kävisi PTVGYM:n tapaisella kuntosalilla sillä hän ei voisi egoilla siellä. PTVGYM:llä käy paljon enemmän paremmin treenaavia ja kunnossa olevia ihmisiä jolloin tuollainen ALFA kuningas ei pääsisi egoilemaan toisin kuin salilla joissa suurin treenaajista on sunnuntai treenaajia.

PTVGYM:llä ihmiset käyvät treenaamassa oli taso sitten mikä tahansa ja keskittyvät myöskin siihen treenaamiseen. Tietenkin aina on poikkeuksia mutta niitä on jokaisella salilla mutta toisilla saleilla enemmän ja tiedän muutamia kuntosaleja joissa ihmiset käyvät enemmänkin näyttäytymässä kuin treenaamassa. Mitä enemmän kuntosalilla on sunnuntai treenaajia niin sitä parempi ja varsinkin helpompi sellaiselle kuntosalille on mennä näyttäytymään.

Itse kävin sitten lopulta tekemässä torstaina penkki treenin ketjuilla, maastaveto treenin perjantaina sekä lauantaina kyykky treenin ketjuilla. Oikeastaan torstain penkki treeniin olin hieman pettynyt ja odotin siltä enemmän mutta ilmeisesti viikon ensimmäinen penkki treeni minkä tein maanantaina vaikutti vielä torstaina. Perjantaina maastaveto treenissä pidättäydyin painoissa mitä suunnittelin hieman etukäteen enkä lähtenyt nostelmaan yhtäkkiä painoja. Yleensä olen nyt lähtenyt hakemaan hieman suurempia painoja mutta tällä kertaa halusin pidättäytyä hieman "pienemmissä" painoissa ja saada oikeasti hyvä treeni. Lauantaina puolestaan kyykky treeni meni paremmin kuin ajattelin ja olisin ehkä voinut ehkä tehdä lisää mutta päädyin lopettamaan kyykyn uuden sarjaennätyksen jälkeen.

Kuitenkin huomasin näissä kolmessa treenissä että ne menivät paremmin ihan sen takia kun menin niitä PTVGYM:lle tekemään. Alkuviikosta sain kyllä tehtyä ihan ok treenit maanantaina sekä tiistaina lähisalilla mutta keskiviikko oli aika vaisu. Kuitenkin olen enemmän motivoitunut treeniin ja saan sellaisesta huuhaa treenistä paljon enemmän PTVGYM:llä kuin lähisalilla. Varsinkin siis pääliikkeen jälkeisissä muissa liikkeissä niin keskityn niihin paremmin PTVGYM:llä kuin lähisalilla.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.