Paska haisee ja rauta nousee

10.07.2023 - 08:37

Onneksi nyt perjantaina iltana PTVGYM:llä ei ollut hirveästi treenaajia salilla tai ainakaan vapaapaino alueella. Parin viimeisen maastaveto sarjan aikan kun ilmaa tuntui tulevan mutta omaa tekemistäni se ei kyllä tuntunut haitanneen vaan päinvastoin. Eipä ole mitään uutta että kyykkyä tai maastaveto tehdessä jotenkin aina nämä päivät osuu kohdalle että muutama ilma purkaus sattuu tulemaan. Näin kävi myös Vantaan Loaded:lla vajaa kuukausi sitten kun tein maastavedossa sarjaennätyksen 260kg 3x3.

En tiedä miksi nyt perjantai-ilta oli niinkin hiljainen kun se oli kun taas edellinen ilta eli torstai tuntui olevan jopa normaalia täydempi. En sitten tiedä paljonko Pitäjänmäen PTVGYM:in maalaukset ym ym vaikuttavat asiaan vai oliko vain se että nyt perjantai oli ensimmäinen päivä tällä viikolla kun ei satanut ollenkaan. Niin tai näin niin se ei omaa tekemistä haitannut.

Nyt lämpimillä säillä olen huomioinut sen asian että vatsani on mennyt todella helposti sekaisin. Olen pitänyt ruokavalion samana eli se ei voi johtua siitä sillä ainoa asia mikä on muuttunut niin on ollut ulkoilma. Kesken treenien tuo ei ole nyt vielä toistaiseksi haitannut sen pahemmin paitsi mitä nyt ilmaa tuli maastavetoa tehdessä. Olen meinaan joutunut suurin piirtein juoksemaan wc:hen kun olen päässyt kotiin tai lopettanut treenin. Kaikki on tullut ihan vetenä alas ihan niin kuin vatsa olisi sekaisin.

Toisaalta se että saan vatsan sekaisin treenin jäljiltä ei ole uutta ja minulla olikin yhdessä vaiheessa jotain henkisiä ongelmiakin asian suhteen. Se oli aina lauantain treeni kun minulla oli vatsan kanssa ongelmia. Tein sitten maastavetotreenin tai kyykky treenin niin jouduin käymään wc:ssä joko juuri ennen ensimmäistä lämmittelysarjaa tai lämmittely sarjojen välissä. Ja siis tätä tapahtui hyvin useasti ja se oli aina lauantain treeni.

En sitten tiedä mikä lopulta tai koska tuo loppui mutta se vain loppui. Mietin ja pohdin asiaa useasti sillä se oli juurikin aina tuo lauantain eikä mikään muu päivä. Mietin mitä tein erilailla ja söinkö lauantaisin jotain mikä sitten johtu tuohon? Mietin myös pitäisikö minun syödä jotenkin eri tavalla tai lisätä jotain ruokavalioon vai mitä? Söin kyllä ihan samalla tavalla kuin arkipäivinä niin tulin lopulta vai siihen tulokseen että sen on pakko olla henkistä. 

Torstaina tein penkki treenin ketjuilla ja perjantaina oli vuorossa maastaveto treeni ketjuilla. Edellisellä viikolla taisin tehdä torstaina maastaveto treenin ja perjantaina penkki treenin PTVGYM:llä. Tuolloin kyllä huomasin sen asian että kun teen keskiviikkona jalkatreenin kyyykyllä niin ainakin edellisellä viikolla torstaina tehty maastaveto treeni meni heikosti. Edellisen kerran tuosta edellisestä viikosta kun tein PTVGYM:llä penkki treenin sekä maastaveto treenin niin tein ne juuri siten että torstaina penkki treeni ja perjantaina maastaveto treeni.

Olen nyt tiistaisin tehnyt viikon ensimmäisen penkki treenin ja siihen nähden torstaina tehty penkki treeni voi tulla hieman liian nopeasti. Kuitenkin haluan saada sitten paremman viikon jälkimmäisen selkätreenin maastavedolla kun pääsen sen tekemään kunnon paikalla ja välineillä. No mitä nyt viimeisen kuukauden aikana muutenkin niin alkuviikon treenit olen muutenkin tehnyt vähän miten olen tehnyt niin se on eräällä tapaa muutenkin säästänyt voimia loppuviikon PTVGYM: käynneille.

Perjantaina maastaveto alkoi menevään hyvin ja tuntui kevyeltä. Tein taas vaihteeksi niin että käytin 20kg kiekkoja enkä normaaliin tapaan 25kg kiekkoja. Olenkin nyt viimeisien maastaveto treenien osalta tehnyt näin että käyttänyt mielummin 20kg kiekkoja kuin 25kg mihin olen tottunut. Tämä muutos on peräisin Vantaan Loaded:lta missä ei ole 25kg kisakiekkoja niin olen "joutunut" käyttämään 20kg kiekkoja. Jotenkin vain on sitten tuntunut että maastaveto treenit ovat menneet paremmin kun olen käyttänyt 20kg kiekkoja enkä 25kg kiekkoja.

Kuitenkin kun pääsin 220kg painoihin niin se ei enää tuntunut ihan niin kevyeltä kuin olisi halunnut. Ehkä odotukseni olivat taas taivaissa suurien painojen suhteen niin silloin 220kg olisi pitänyt tulla kevyemmin. Viimeksi kun tein maastavetoa PTVGYM:llä niin en jostain syystä käyttänyt ketjuja mutta tällä kertaa olin päättänyt tehdä ketju maastavetoa. Sitten kun laitoin ketjut paikoilleen ja tein 220kg plus ketjut niin se tuli mielestäni paremmin kuin ilman ketjuja 220kg.

Tämän jälkeen sitten aloinkin miettimään mitä teen seuraavaksi? Olen nyt pidempään taas hypännyt suoraan 220kg painoista 250kg tai 260kg tein ketjuilla tai ilman. Nyt kuitenkin päädyin laittamaan 240kg plus ketjut ihan vain sen takia kun 220kg ilman ketjuja ei tuntunut niin kevyeltä kuin olisin sen halunnut. Samalla sitten aloin miettimään teenkö 240kg painoilla plus ketjut pari toistoa ja siirryn isompiin painoihin vai tekisin nyt pidempää sarjaa 240kg painoilla plus ketjut ja jättäisin suuremmat painot pois?

Päädyin sitten lähtemään tekemään viiden toiston sarjaa 240kg painoilla plus ketjut mikä lopulta yllätyksekseni tuli. Tämä oli samalla ensimmäinen kerta ikinä kun sain 240kg painoilla plus ketjut viisi toistoa eli se oli sarjaennätys. Se otti koville mutta siitä huolimatta päätin lähes samantien että lähden tekemään toisen viiden toiston sarjan 240kg painoilla plus ketjut.

Hieman yli viisitoista minuuttia myöhemmin näin oli tehty kun sain toisen viiden toiston sarjan 240kg painoilla plus ketjut. Tämän jälkeen olin vielä enemmän väsyneempi ja tekeminen todella tuntui kropassa. Pidin siis 15 minuutin tauon sarjojen välissä kun halusin oikeasti palautua tekemisestä sekä tuona aikana riipuin hieman leuanveto tangossa sekä muutenkin venyttelin alaselkää.

Selässä ei tuntunut mitään ihmeellistä mutta halusin ihan muuten varmistaa ettei myöskään kävisi mitään. Tein saman asian myös sen jälkeen kun olin tehnyt toisen sarjan 240kg painoilla plus ketjut eli hieman alaselän venyttelyä ja leuanveto tangossa riippumista. Maastavedon jälkeen tein muutamia liikkeitä selälle sekä yhden ojentaja- & hauisliikkeen vielä treeniin. Tämän jälkeen tein normaalit iltarutiinit sekä extrana loppuun vielä hetken riipuin leuanveto tangossa.

Lopulta kun lähdin PTVGYM:tä ja pääsin kotona parkkihalliin niin kun nousin autosta niin kyllä selkä oli jumissa. Tuo istuminen oli johtanut siihen että alaselkä varsinkin oli mennyt jumiin mutta mitään ihmeellistä muuten ei tuntunut tai ollut. Seuraavana päivänä alasellässä ei mitään ihmeellisyyksiä tuntunut myöskään mutta sen tunsi että oli tehnyt jotain.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.