Paska haisee ja rauta nousee

10.07.2023 - 08:37

Onneksi nyt perjantaina iltana PTVGYM:llä ei ollut hirveästi treenaajia salilla tai ainakaan vapaapaino alueella. Parin viimeisen maastaveto sarjan aikan kun ilmaa tuntui tulevan mutta omaa tekemistäni se ei kyllä tuntunut haitanneen vaan päinvastoin. Eipä ole mitään uutta että kyykkyä tai maastaveto tehdessä jotenkin aina nämä päivät osuu kohdalle että muutama ilma purkaus sattuu tulemaan. Näin kävi myös Vantaan Loaded:lla vajaa kuukausi sitten kun tein maastavedossa sarjaennätyksen 260kg 3x3.

En tiedä miksi nyt perjantai-ilta oli niinkin hiljainen kun se oli kun taas edellinen ilta eli torstai tuntui olevan jopa normaalia täydempi. En sitten tiedä paljonko Pitäjänmäen PTVGYM:in maalaukset ym ym vaikuttavat asiaan vai oliko vain se että nyt perjantai oli ensimmäinen päivä tällä viikolla kun ei satanut ollenkaan. Niin tai näin niin se ei omaa tekemistä haitannut.

Nyt lämpimillä säillä olen huomioinut sen asian että vatsani on mennyt todella helposti sekaisin. Olen pitänyt ruokavalion samana eli se ei voi johtua siitä sillä ainoa asia mikä on muuttunut niin on ollut ulkoilma. Kesken treenien tuo ei ole nyt vielä toistaiseksi haitannut sen pahemmin paitsi mitä nyt ilmaa tuli maastavetoa tehdessä. Olen meinaan joutunut suurin piirtein juoksemaan wc:hen kun olen päässyt kotiin tai lopettanut treenin. Kaikki on tullut ihan vetenä alas ihan niin kuin vatsa olisi sekaisin.

Toisaalta se että saan vatsan sekaisin treenin jäljiltä ei ole uutta ja minulla olikin yhdessä vaiheessa jotain henkisiä ongelmiakin asian suhteen. Se oli aina lauantain treeni kun minulla oli vatsan kanssa ongelmia. Tein sitten maastavetotreenin tai kyykky treenin niin jouduin käymään wc:ssä joko juuri ennen ensimmäistä lämmittelysarjaa tai lämmittely sarjojen välissä. Ja siis tätä tapahtui hyvin useasti ja se oli aina lauantain treeni.

En sitten tiedä mikä lopulta tai koska tuo loppui mutta se vain loppui. Mietin ja pohdin asiaa useasti sillä se oli juurikin aina tuo lauantain eikä mikään muu päivä. Mietin mitä tein erilailla ja söinkö lauantaisin jotain mikä sitten johtu tuohon? Mietin myös pitäisikö minun syödä jotenkin eri tavalla tai lisätä jotain ruokavalioon vai mitä? Söin kyllä ihan samalla tavalla kuin arkipäivinä niin tulin lopulta vai siihen tulokseen että sen on pakko olla henkistä. 

Torstaina tein penkki treenin ketjuilla ja perjantaina oli vuorossa maastaveto treeni ketjuilla. Edellisellä viikolla taisin tehdä torstaina maastaveto treenin ja perjantaina penkki treenin PTVGYM:llä. Tuolloin kyllä huomasin sen asian että kun teen keskiviikkona jalkatreenin kyyykyllä niin ainakin edellisellä viikolla torstaina tehty maastaveto treeni meni heikosti. Edellisen kerran tuosta edellisestä viikosta kun tein PTVGYM:llä penkki treenin sekä maastaveto treenin niin tein ne juuri siten että torstaina penkki treeni ja perjantaina maastaveto treeni.

Olen nyt tiistaisin tehnyt viikon ensimmäisen penkki treenin ja siihen nähden torstaina tehty penkki treeni voi tulla hieman liian nopeasti. Kuitenkin haluan saada sitten paremman viikon jälkimmäisen selkätreenin maastavedolla kun pääsen sen tekemään kunnon paikalla ja välineillä. No mitä nyt viimeisen kuukauden aikana muutenkin niin alkuviikon treenit olen muutenkin tehnyt vähän miten olen tehnyt niin se on eräällä tapaa muutenkin säästänyt voimia loppuviikon PTVGYM: käynneille.

Perjantaina maastaveto alkoi menevään hyvin ja tuntui kevyeltä. Tein taas vaihteeksi niin että käytin 20kg kiekkoja enkä normaaliin tapaan 25kg kiekkoja. Olenkin nyt viimeisien maastaveto treenien osalta tehnyt näin että käyttänyt mielummin 20kg kiekkoja kuin 25kg mihin olen tottunut. Tämä muutos on peräisin Vantaan Loaded:lta missä ei ole 25kg kisakiekkoja niin olen "joutunut" käyttämään 20kg kiekkoja. Jotenkin vain on sitten tuntunut että maastaveto treenit ovat menneet paremmin kun olen käyttänyt 20kg kiekkoja enkä 25kg kiekkoja.

Kuitenkin kun pääsin 220kg painoihin niin se ei enää tuntunut ihan niin kevyeltä kuin olisi halunnut. Ehkä odotukseni olivat taas taivaissa suurien painojen suhteen niin silloin 220kg olisi pitänyt tulla kevyemmin. Viimeksi kun tein maastavetoa PTVGYM:llä niin en jostain syystä käyttänyt ketjuja mutta tällä kertaa olin päättänyt tehdä ketju maastavetoa. Sitten kun laitoin ketjut paikoilleen ja tein 220kg plus ketjut niin se tuli mielestäni paremmin kuin ilman ketjuja 220kg.

Tämän jälkeen sitten aloinkin miettimään mitä teen seuraavaksi? Olen nyt pidempään taas hypännyt suoraan 220kg painoista 250kg tai 260kg tein ketjuilla tai ilman. Nyt kuitenkin päädyin laittamaan 240kg plus ketjut ihan vain sen takia kun 220kg ilman ketjuja ei tuntunut niin kevyeltä kuin olisin sen halunnut. Samalla sitten aloin miettimään teenkö 240kg painoilla plus ketjut pari toistoa ja siirryn isompiin painoihin vai tekisin nyt pidempää sarjaa 240kg painoilla plus ketjut ja jättäisin suuremmat painot pois?

Päädyin sitten lähtemään tekemään viiden toiston sarjaa 240kg painoilla plus ketjut mikä lopulta yllätyksekseni tuli. Tämä oli samalla ensimmäinen kerta ikinä kun sain 240kg painoilla plus ketjut viisi toistoa eli se oli sarjaennätys. Se otti koville mutta siitä huolimatta päätin lähes samantien että lähden tekemään toisen viiden toiston sarjan 240kg painoilla plus ketjut.

Hieman yli viisitoista minuuttia myöhemmin näin oli tehty kun sain toisen viiden toiston sarjan 240kg painoilla plus ketjut. Tämän jälkeen olin vielä enemmän väsyneempi ja tekeminen todella tuntui kropassa. Pidin siis 15 minuutin tauon sarjojen välissä kun halusin oikeasti palautua tekemisestä sekä tuona aikana riipuin hieman leuanveto tangossa sekä muutenkin venyttelin alaselkää.

Selässä ei tuntunut mitään ihmeellistä mutta halusin ihan muuten varmistaa ettei myöskään kävisi mitään. Tein saman asian myös sen jälkeen kun olin tehnyt toisen sarjan 240kg painoilla plus ketjut eli hieman alaselän venyttelyä ja leuanveto tangossa riippumista. Maastavedon jälkeen tein muutamia liikkeitä selälle sekä yhden ojentaja- & hauisliikkeen vielä treeniin. Tämän jälkeen tein normaalit iltarutiinit sekä extrana loppuun vielä hetken riipuin leuanveto tangossa.

Lopulta kun lähdin PTVGYM:tä ja pääsin kotona parkkihalliin niin kun nousin autosta niin kyllä selkä oli jumissa. Tuo istuminen oli johtanut siihen että alaselkä varsinkin oli mennyt jumiin mutta mitään ihmeellistä muuten ei tuntunut tai ollut. Seuraavana päivänä alasellässä ei mitään ihmeellisyyksiä tuntunut myöskään mutta sen tunsi että oli tehnyt jotain.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.