Pari syytä hankkia Xbox Series X

17.01.2022 - 00:37

Itse hankin Xbox Series X:n todella nopealla extempore päätöksellä missä en oikein miettinyt hirveästi mitään. Uusin konsoli mikä minulla on nyt ollu pc:n ohella on Nintendo Switch. Tätä ennen viimeisin konsoli hankinta taisi olla Playstation 3 minkä hankin lähinnä bluray-soittimeksi sillä olin hankkinut aikaisemmin Xbox 360 millä sitten pelasin. Ainoat pelit mitkä ostin Playstation 3:lle taisi olla Uncharted trilogia, The Last of Us sekä Beyond: Two Souls. Playstation 4:sta sekä nyt Playstation 5:sta olen käyttänyt ja pelannut toimistolla mutta edellisen sukupolven Xbox Onea en.

En ollut suunnitellut niinkään uuden Xbox Series X:n tai Playstation 5:n hankkimista kunnolla mutta jotenkin kun hankin Black Fridayna uuden television Sony XR-75X93J niin sain pienen kipinän. Minulla on nyt ollut Xbox Series X nelisen viikkoa ja ajattelin kirjoittaa pienen kirjoituksen miksi olisi hyvä hankkia Xbox Series X?

Xbox Series X saatavuus parempi kuin Playstation 5

Varsinkin Suomessa Playstation 5 imago ja haluttuvuus on paljon suurempi kuin Xbox Series X:n minkä johdosta Playstation 5:sta on vaikea saada. Playstation 5 tulee myyntiin pieniä eriä aina silloin tällöin ja jokainen erä on myyty muutamassa minuutissa kun taas Xbox Series X on saatavilla paremmin. Kun näin viitisen viikkoa sitten, että Xbox Series X oli saatavilla Gigantista myymälä tilauksena niin kävin sen hankkimassa. Viikko tuosta ja Xbox Series X konsolia oli saatavilla monessa Gigantin toimipisteessä ja on ollut sitä siitä lähtien. Tällä hetkellä siis Xbox Series X saa ainakin ostettua Gigantista kun Playstation 5 ei saa mistään. Jos siis haluat hankkia konsolin nyt niin Xbox Series X:n voi ostaa heti.

Xbox Game Pass & Ubisoft+

Uudet Xbox Series X ja Playstation 5 pelit maksavat 60 - 70 euron välillä ja jos haluaa hankkia useamman pelin niin se tulee maksamaan todella paljon. Digitaaliset pelit ovat fyysisiä pelejä kalliimpia ja harvemmin alennuksessa. Fyysiset pelit alenevat ajankuluessa joten niitä voi löytää suhteellisen halvalla eri liikkeistä. Xbox Series X pelit ovat näyttäneet olevan hieman Playstation 5 pelejä halvempia mutta ei hirveästi. Myöskin Xbox Storessa on mielestäni useammin tarjouksia kun Sonyn vastaavassa. Tästä pääsen kuitenkin Xbox Gamepassiin minkä avulla pääsee pelaamaan tiettyjä Xbox, Xbox 360, Xbox One sekä Xbox Series S|X pelejä noin 10€ kuukausi maksuun.

Ubisoft+ on tulossa ilmeisesti tämän vuoden aikana Xbox Gamepassiin mikä tarkoittaa sitä, että Ubisoftin pelejä on tulossa sekä Gamepassiin, että Ubisoft+ on tulossa Xboxille. Näin ollen pääset esimerkiksi pelaamaan uusimpia Far Cry sekä Assassin’s Creed Xbox Series X:llä ilman, että joudun maksamaan peleistä 60 - 70€ kappale.

https://www.theverge.com/2022/1/5/22868704/ubisoft-plus-xbox-launch-rainbow-six-extraction-xbox-game-pass

Neutraalia: Samat pelit, vähän yksinoikeuksia eikä konsoleille ole pelejä

Olen tullut siihen tulokseen ja nähnyt sen jo pidempään. Se on ihan sama kumman konsolin hankkii Playstation 5 vai Xbox Series X:n. Kummallekkaan konsolille ei ole oikeasti montaakaan peliä. Voi sanoa, että molemmille konsoleille on paljon pelejä mikä pitää käytännössä paikkaansa mutta periaatteessa ei. Playstation 5:lla voi pelata Playstation 4 pelejä mitä on paljon mutta Playstation 5 ei ole hirveästi pelejä joita ei ole Playstation 4:lla. Tietenkin on tämä, että Playstation 4 pyörivät paremmin Playstation 5:lla mikä pitää paikkaansa. Sama asia on Xbox Series X:n kanssa mutta pelikirjasto on suurempi sillä Xbox Series X:llä voi pelata aina alkuperäisestä Xboxista saakka.

Sitten mitä tulee peleihin niin lähestulkoon kaikki pelit tulevat molemmille konsoleille sillä nykyään on todella vähän yksinoikeus pelejä. Sonylla on muutamia omia ja Xboxilla muutamia omia mutta en sitten tiedä miten Bethesdan siirtyminen Microsoftille tulee toimimaan. Kuitenkin Sonylla on muutamia pelejä joiden takia saatan jossain vaiheessa Playstation 5 hankkia sillä jo Playstation 4:lla oli jotain pelejä joiden takia mietin aikoinaan Playstation 4 Pro:n hankintaa. Kuitenkin osa noista Sonyn julkaisuista on ilmeisesti tulossa myös pc:lle niin ei sillä ole väliä.

Mitä nyt olen katsonut Xbox Storessa pelejä joihin on Xbox Series X tuki / päivitys olemassa minkä ansiosta peli toimii paremmin uudella Xbox Series X:llä niin niitä pelejä on suhteessa vähän. Tietenkin kaikki vanhat Xbox pelit toimivat nopeammin Xbox Series X:llä mutta onko se sinulle syy hankkia uutta konsolia? Tämä on mielestäni Xbox Series X:n sekä Playstation 5 ongelma tällä hetkellä. Varsinaisia pelejä jotka on tehty uusille konsoleille ei ole ja kaikkiin peleihin ei ole tullut vielä uuden sukupolven päivitystä jotta vanha peli toimisi ja näyttäisi paremmalta.

Mielestäni jos et omista aikaisemman sukupolven konsolia niin konsolin voi hankkia nyt mutta se, että vanhat pelit toimivat ihan vähän nopeammin niin ei ole. Tällöin syy on vain se, että voit sanoa omistavasi uuden Xbox Series X tai Playstation 5 konsolin koska niitä ei ole saatavilla kaikille.

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Kun Xbox Series X ja Playstation 5 aikoinaan julkaistiin niin minulla ei ollut mitään intoa lähteä ostamaan kumpaakaan konsolia. Näin ollen en ollut missään vaiheessa aktiivinen niitä hankkimaan, mutta tiesin kuinka kiven alla niiden ostaminen oli. Välillä näin erilaisia osto-oikeus arvontoja tai kuulin tutuilta jotka koittivat ostaa konsolia kuinka nopea piti olla jos konsolin halusi ostaa. Yhtäkkiä kaikki alkoikin muuttumaan kun hankin viime vuoden Black

Näin eilen illalla Youtubessa videon, että Sonyn 2021 mallin televisiot ovat saaneet kauan odotetun VRR-päivityksen. VRR eli Variable Refresh Rate liittyy pelaamiseen ja 120Hz virkistystaajuuteen. Itse en ole oikein tietoinen mitä VRR tarkalleen ottaen tekee ja miksi se on niin odotettu toiminnallisuus. Kuitenkin ennen kuin ostin Verkkokauppa.comin Black Fridaystä Sony XR-75X93J television niin lukemalla arvioita niin VRR tuli vastaan. Arvioissa mainitsiin että

Joulukuussa kun tulin hankkineeksi Xbox Series X:n päähänpistona extemporeen ja odotellessani konsolin saapumista viikon kuluttua haettavaksi niin latasin Ipadiin Xbox gamepass appsin. Xbox Gamepass appsillä minun oli tarkoitus katsoa pelitarjontaa niin tulevaan Xboxiin kuin pc:lle. Xbox Gamepass appsissä huomasin mahdollisuuden asentaa pelejä haluttuun laitteeseen etänä mutta tuolloin minulla ei ollut vielä itse Gamepass aktivoitunakaan saati konsolia. Syystä

Kaksi viikkoa sitten kävin kyselemässä ja tilaamassa extemporeen Gigantin liikkeestä Xbox Series X konsolin minkä sain viikko sitten ja mistä kirjoittelin Xbox Series X kokemukset ensimmäisen illan jälkeen. Nyt minulla on ollut Xbox Series X konsoli viikon käytössä ja ajattelin kirjoittaa hieman lisää kokemuksia. En ole vielä ehtinyt käyttää konsolia paljoakaan kun ensimmäisen viikonlopun aikana ilmestyi The Witcher sarjan toinen tuotantokausi ja lauantaina

Viimeisin konsoli hankintani on ollut Nintendo Switch mitä tuli parin ensimmäisen vuoden aikana todella paljon pelattua. Nykyään Nintendo Switch on ollut enemmän satunnaiseen pelailuun pelkällä konsolilla ilman että olen liittänyt sitä televisioon kiinni. Myöskin Nintendo Switch on ollut minulla reissuissa mukana kun konsoli kulkee kätevästi matkassa. Nintendo Switchiä ennen edellinen konsoli hankinta oli Playstation 3 minkä ostin käytännössä enemmänkin bluray