Palasin "normaaliin" ruokavalioon viikon salaatti linjan jälkeen

08.03.2017 - 08:25

Palasin tällä viikolla "normaaliin" ruokavalioon viime viikon salaatti syömisien jälkeen. Se miksi päädyin tähän enkä jatkanut salaatti linjalla ei johtunut oikeastaan muusta asiasta kuin siitä etten jaksanut mennä viikonloppuna tai oikeastaan sunnuntaina kauppaan. En miettinyt tämän viikon syömisiä vielä perjantaina enkä oikeastaan lauantaina minkä johdosta minun oli tehtävä päätökset sunnuntaina. Lauantaina minulla oli muutoinkin koko päivä kaikenlaista niin en edes ehtinyt miettimään koko asiaa yhtään. Aamupäivällä "valmistauduin" spinning maratoniin minkä jälkeen menin kotiin ja söin. Sitten yllättäen postilta tuli ilmoitus saapuneesta paketista minkä johdosta sain lopulta Nintendo Switchin. Illalla olikin sitten vuorossa vielä jalkatreeni minkä jälkeen katsoin jalkapalloa ja lopun iltaa menikin sitten Zeldan parissa.

Sunnuntaina oli vuorossa totaalinen välipäivä enkä oikeastaan tehnyt mitään ihmeellistä. Pelasin Zeldaa, käväisin nopeasti lähi s-marketissa ostamassa kahvia sekä hieman jotain pientä purtavaa. Katsoin leffan ja hieman jotain televisio ohjelmia mutta pääsääntöisesti pelasin kuitenkin Zeldaa.

Sunnuntaina en edes jaksanut lähteä Citymarkettiin ostamaan kahvia ja muuta pientä niin en myöskään sitten jaksanut lähteä ostamaan mitään tämän viikon ruokia. Kävin kuitenkin perjantaina ennen kuntosalille menoa hieman kaupassa ja ostin tälle viikolle jotain ilman suurempaa mietintää sillä ajattelin tuolloin myöhemmin miettivän paremmin tämän viikon ruokia. Tämän pohjalta minulla oli kuitenkin perus ruuat ja pääsin kuitenkin sitten myöskin halvemmalla. Riisiä minulla oli jo valmiiksi ja kana oli tarjouksessa minkä lisäksi ostin jonkin verran rahkaa. Näin säästyin sitten kaiken maailman vihreän ostamisilta sekä mahdolliselta fetajuuston mitä käytin viime viikolla salaatissa. Näin myöskin säästyin aamuisin siltä, että kokoan salaatin ainekset purkkiin.

Samalla kun päädyin sunnuntaina että en hae mitään salaatti tarvikkeita kaupasta niin päätin myöskin jättää tältä viikolta aamutreenit väliin. Tällä viikolla menen siis yhden treenin päivillä ja keskityn vain illan treeneihin. Viime viikolla kävin useasti kahtena päivänä viikossa treenaamassa sekä kun menin salaatti linjalla niin minulla oli kuitenkin pieni nälkä päällä useasti päivän aikana. Näin saan siis "tasapainotusta" viikkojen välille sekä saan hieman kroppaa palautettua kun kuitenkin kävin lauantaina muutoinkin spinning maratonilla.

Maanantaina kroppa oli tuntunut palautuvan spining maratonista ja kevyemmästä syömisistä

Maanantain rintatreeni meni hyvin. Ei nyt mitenkään mahtavasti mutta hyvin. Vai miten nyt mahtavasti menevän treenin voi edes tulkita? Pumpilla, painoilla vai hyvin menneillä sarjoilla yleisesti? Monta tapaa miten voi sanoa treenin menneen hyvin, mahtavasti, heikosti tai huonosti. Kuitenkin itse sanoisin treenin menneen hyvin siinä mielessä, että sain tehtyä penkkiä sekä vinopenkkiä vapaalla tangolla suhteellisen suurilla painoilla pidempiä sarjoja.

En saanut tehtyä sarjoja tai toistoja mitenkään suurilla painoilla minkä puolesta olin hieman pettynyt. Siis siihen nähden mitä olen parhaimmillaan saanut. Tietenkin on aina huono verrata parhaimpiin sarjoihin sillä yleensä tuohon pettyy. Kuitenkin sain lopulta tehtyä "suurilla" painoilla hyvän pituisia sarjoja sekä sain toistot osumaan hyvin rintaan. Ehkä pitäisikin vain enemmän keskittyä treenin menemiseen perille taas kuin painoihin siinä mielessä, että saisin isoilla painoilla pidempiä sarjoja.

Mielestäni treeni meni siinä mielessäkin hyvin, että lauantaina oli se spinning maraton sekä muutoinkin viime viikolla söin kevyemmin minkä puolesta viime viikolla treenit menivät vähän miten menivät. Muutoin jaksaminen ja vire oli paremmalla tasolla kuin mielestäni viime viikolla. Kuitenkin ehkä halusin enemmän käyttää painoja ja tehdä pidempiä sarjoja kuin mihin tällä kertaa pystyin niin se hieman lannisti, mutta ei niin paljoakaan. Kuitenkin heikomman sarjan jälkeen sain paremman sarjan mikä nostatti kuitenkin mielialaa treeniä kohtaan.

Tiiistaina käsitreeniä hieman isommilla painoilla ja enemmän suorilla sarjoilla

Tiistain käsitreeni tuli aloitettua vaihteeksi dipillä millä käsitreenit on nyt tullut aloitettua ajoittain useasti. Dippi on ollut aloitusliike siksi, että dippi on sellainen liike mikä kannattaa vain tehdä treenin alkuun jos sen haluaa mennä hyvin. Olen jossain kohtaan vuosien varrella tehnyt dipin viimeisenä tai viimeisimpinä liikkeinä ja vaihtamalla sen treenin alkuun olen huomannut kuinka paljon paremmin se vain menee treenin alussa. Kuten ihan mikä tahansa massaliike niin dippi toimii ihan samalla tavalla. Muutoin dippi tuli tehtyä siten, että otin lisäpainoja niin paljon kun vain sain noin kymmenen toistoa. Alle kymmenen toiston sarjoihin olin pettynyt ja se oli myöskin raja minkä jälkeen vähensin painoja. Ellen saanut edes lähelle kymmentä toistoa niin vaihdoin painoja pienempiin.

Dipin jälkeen käsitreeniä tuli jatkettua hauiksen puolella supersarjalla mitä seurasi loput treenistä enemmän suorilla sarjoilla. Yleisellä tasolla yritin ottaa nyt hieman suurempia painoja mitä olen aikoihin käyttänyt. Painon lisäyksen eivät olleet merkittäviä mutta huomattavia. Olin valmiina tällä kertaa enemmän "ryskäämään" mutta en niinkään heilumaan. Tälläinen treeni tällä kertaa ihan vaihtelun vuoksi kun olen jo pidempään treenannut pienemmillä painoilla ja pidemmillä sarjoilla. 

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.