Omron vaaka HN300T2 Intelli IT kokemuksia

06.07.2024 - 12:02

Noin kuukausi sitten kirjoittelin Omron Evolv verenpainemittari kokemuksia kun olin ostanut Vammalan Citymarketin alennuksesta Omron Evolv verenpainemittarin. Kun palasin viikko sitten kotiin niin huomasin Ison Omenan Citymarketissa Omron vaa'an HN300T2 Intelli IT olevan tarjouksessa niin päätin ostaa sen samantien. Heti siitä lähtien kun ostin Omron Evolv verenpainemittarin niin päätin että tulen ostamaan myös Omron vaa'an kunhan se tulisi tarjoukseen kun en sitä normaaliin 60€ hintaan raskinut ostamaan. No eipä tuossa sitten mennyt kauaa kun onnekseni Omron HN300T2 Intelli IT oli tarjouksessa 45€ hintaan.

Omron tuotteen nimen tuotteessa oleva IT-merkintä nimen perässä tarkoittaa sitä että kyseinen tuote toimii Omron sovelluksen kanssa eli siinä on bluetooth. Tämä kannattaa huomioida jos on ostamassa Omron vaakaa tai Omron verenpainemittaria ja haluaa saada tulokset siirrettyä puhelimen sovellukseen. Omronilla on kaksi vaakaa jotka näyttävän suurin piirtein samoilta mutta toinen maksaa noin puolet enemmän minkä juurikin bluetoothin takia ja tuotenimen perässä on IT. Sama koskee verenpainemittareita joista useasta mallista on saatavilla kaksi eri versiota joissa IT-malli sisältää bluetooth-yhteyden jolla tulokset saa siirrettyä puhelimen sovellukseen.

Tuossa kannattaa olla siis tarkkana jos haluaa että tulokset saa myös puhelimen sovellukseen että tuotteen nimessä on tuo IT. Myös itse piti olla tarkkana kun ostin Omron vakaa että ostaisin juuri sellaisen vaa'an jonka tulokset saa Omron sovellukseen. Juuri siksi lähdin ostama Omron HN300T2 Intelli IT vaakaa että saisin painon automaattisesti Omron sovellukseen kuten saan nyt Omron Evolv  verenpainemittarin tulokset Omron sovellukseen.

En jaksa nyt lähteä kirjoittamaan uudestaan sitä miksi olen nyt aktivoitunut seuraamaan verenpainetta sekä painoa vaan siitä löytyy enemmän Omron Evolv verenpainemittari kokemuksia kirjoituksesta. Kuitenkin sen voisin mainita että yhdessä vaiheessa tuossa pari kuukautta sitten aktivoiduin käymään vaa'alla minkä jälkeen laitoin tuloksen heti Garmin sovellukseen kun sinne muutenkin menee Garmin Epix gen 2 tiedot. Kuitenkin jo alusta asti tiesin ja huomasin että automaattinen synkronointi olisi helpompi ja kätevämpi tapa. Vaikka kävin aamuisin aktiivisesti aamu wc käynin yhteydessä vaa'alla niin tämän jälkeen piti vielä muistaa ottaa puhelin ja laittaa paino Garmin sovellukseen. Normaalisti tuo on automaattinen toimenpide mutta jos aamussa on jotain poikkeavaa niin painon laittaminen Garmin sovellukseen unohtuu helposti.

Olin hieman miettinyt aluksi Garmin Index S2 vaa'an ostamista mutta kun kyseinen vaaka maksaa tällä hetkellä 120€ ja normaalisti jotain 160€ niin siinä on mielestäni hieman liikaa hintaa sille että painon saa automaattisesti Garmin sovellukseen. Omron HN300T2 Intelli IT kuitenkin maksaa normaalisti 60€ eli on puolet halvempi ja tarjouksessa kun se oli 45€ hintaan niin hinta oli lähes kuin normaali vaaka. Tietenkin Garmin Index S2 on ominaisuuksia joita Omron HN300T2 Intelli IT vaa'assa ei ole mutta en niitä tarvitse. Garmin Index S2 vaa'alla saa otettua esimerkiksi rasvaprosenttia ja lihasmassaa mutta omassa tapauksessa nuo tulokset eivät pitäisi paikkaansa niin miksi maksaisin tiedoista jotka eivät pidä paikkaansa?

Kun tarkoitus on saada paino automaattisesti sovellukseen niin Omron HN300T2 Intelli IT toimii ilman suurempia ongelmia. Ekalla kerralla kun avasin Omron HN300T2 Intelli IT pakkauksesta ja vertasin tuloksia Beurer vaakaan joka minulla on ollut vuosia niin aluksi ero oli 2kg. En tiedä mitä alussa tapahtui mutta kaksi ensimmäistä mittausta kun kokeilin niin näytti noin 2kg enemmän. Kolmas mittaus näytti samaa kuin Beurer mutta taas neljäs sen saman noin 2kg enemmän. No tässä vaiheessa huomasin vain että pitää olla tarkkana kun aloitan seuraavana aamuna aktiivisen vaa'alla käynnin.

Kun sitten aloin käymään maanantaina vaa'alla käyttäen Omron HN300T2 Intelli IT vaakaa niin tuon pakkauksesta oton jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia. Heti maanantaiaamuna Omron HN300T2 Intelli IT vaaka näytti ihan oikeaa lukemaa eikä vaaka ole näyttänyt tämän jälkeen vääränlaisia lukemia. Minulle riittää että käyn vaa'alla kerran ja saan oikean lukeman. Joskus olen tehnyt pistotestin ja ottanut toisen lukeman mutta olen huomannut että lukema on sama tai sitten +- 0.1.

Joskus Omron sovellus synkronoi painon automaattisesti vaa'asta ja joskus joudun painamaan synkronointi painiketta sovelluksesta että paino tulee sovellukseen. Sillä voi olla väliä että missä puhelin on silloin kun käyn aamulla vaa'alla sillä minulla ei ole puhelin mukana wc:ssä eikä se myöskään ole yleensä siinä ihan lähellä wc:ttä. Kuitenkin kun painan sovelluksesta synkronointi niin aika useasti sovellus saa synkronoitua painon Omron HN300T2 Intelli IT vaa'asta mutta myös poikkeuksiakin on mutta ne voivat johtua siitä missä päin asuntoa olen.

Viime viikolla hankin Omron Evolv verenpainemittarin kun näin sen olevan Citymarketissa punaisella taralla 130€ hintaan. Normaalisti Omron Evolv verenpainemittarin hinta on siinä 180€ luokkaa mutta jostain paikoista niitä on saanut 160€:lla. Olin ihan viime aikoina miettinyt Omron Evolv sekä Garmin Index Bpm verenpainemittareiden väliltä mutta oikeastaan olen jo vuosia miettinyt ja pohtinut verenpainemittarin hankkimista mutta en ollut vain saanut sitä hankittua.