Omron Evolv verenpainemittari kokemuksia

05.07.2024 - 17:19

Viime viikolla hankin Omron Evolv verenpainemittarin kun näin sen olevan Citymarketissa punaisella taralla 130€ hintaan. Normaalisti Omron Evolv verenpainemittarin hinta on siinä 180€ luokkaa mutta jostain paikoista niitä on saanut 160€:lla. Olin ihan viime aikoina miettinyt Omron Evolv sekä Garmin Index Bpm verenpainemittareiden väliltä mutta oikeastaan olen jo vuosia miettinyt ja pohtinut verenpainemittarin hankkimista mutta en ollut vain saanut sitä hankittua.

Yhdessä vaiheessa minulla oli ongelmana se että halusin hankkia Omron verenpainemittarin mutta yleisesti Omron verenpainemittarin mukana tuleva mansetti on maksimissaan 42cm paksuiseen käsivarteen. Vielä tuolloin vuosia sitten niin käsivarteni oli paljon paksumpi jolloin tuo normaali mansetti ei olisi mahtunut käsivarteeni minkä johdosta minun olisi pitänyt tilata XL-koon mansetti. Näin ollen tarjouksessa olleen Omron verenpainemittarin hinnaksi olisi lopulta tullut puolet enemmän sillä XL-koon mansetti olisi maksanut saman verran kuin Omron verenpainemittari. Tämä oli pitkään syy sille miksi en tullut hankkineeksi verenpainemittari sillä normaali mansetti ei olisi mahtunut käsivarteeni minkä johdosta minun olisi pitänyt tilata kallis XL-koon mansetti.

Omron Evolv

Kuitenkin noista ajoista kun käsivarteni olivat suuremmat niin pidin yhden rajumman "hc-dieetin" minä johdosta sain seitsemässä viikossa 14kg pois painoa ja tämän johdosta myös käsivarteni pienenivät. En kuitenkaan aina tuota asiaa tullut miettineeksi vaikka ostin tuossa vuosi sitten uudet kyynerlämmittimet minkä johdosta minun piti mitata käsivarteni kyynerlämmittien kokoa varten. Vasta oikeastaan tässä ihan viime aikoina mittasin käsivarteni ihan verenpainemittaria ajatellen kun enemmän ja enemmän aloin miettimään Omron Evolv sekä Garmin Index Bpm verenpainemittareiden väliltä.

Yksi vaihtoehto minulla on ollut aina Omron M3 ja se on myöskin lähes aina Citymarketissakin tarjouksessa. Kuitenkin viime vuoden puolella kun aloin miettimään Apple Watch Ultran ostamista Stockmannin Hulluilta päiviltä niin aktivoiduin taas käyttämään Garmin Venu 2:sta enemmän. Tuossa huhtikuun tienoilla päivitin Garmin Venu 2:sen sitten Garmin Epix gen 2:seen ja noista löytyy muutamia kirjoituksia täältä blogista. No kuitenkin kun aktivoiduin pitämään Garmin kelloa kädessä ja aloin seuraamaan kellosta saatua dataa niin tulin siihen tulokseen että haluan myös verenpainemittarista dataa puhelimen sovellukseen.

Tämän johdosta aloin sitten miettimään Garmin Index Bpm verenpainemittaria sillä siellä olisi jo kellosta saatu data niin olisi ihan kiva että kaikki data olisi samassa paikassa? Vielä kun tähän nyt lisätään se asia että aloin tuossa laittamaan käsin aamupainoja Garminin sovellukseen niin kaikki data olisi jo Garminissa. Aloin myös miettimään Garmin Index S2 vaa'an hankkimista jotta saisin painon automaattisesti Garminiin mutta en viitsi kyllä maksaa vähintään 130€ siitä hyvästä. No oikei Garmin Index S2:lla saisi myös muita tietoja kuten rasvaprosentin ja lihasmassa mutta oikeasti se tieto ei pidä paikkaansa minun kohdalla. Jollain normaalilla ihmisellä kyllä se voi antaa jotenkin lähelle mutta tiedän että minun kohdalla sen antamat tiedot eivät voi pitää lähellekkään paikkaansa. Näin ollen maksaisin vähintään 130€ vaa'asta että saisin painon automaatisesti Garminiin.

Kuitenkin pidin koko ajan Omron verenpainemittareita ehkä kuitenkin parempana hankintana sillä en ole yhtään varma kuinka tarkka Garmin Index BPM verenpainemittari on? Garmin Index BPM verenpainemittarista kun on saatavilla hyvin vähän mitään kunnon arvioita tai vertailuja muihin verenpainemittareihin. No ei noista Omron verenpainemittareistakaan ihan niin hirveästi arvioita tai vertailuja ole saatavilla kuin luulisi. En tiedä mutta oletan että Omron on ainakin Suomessa suosituin verenpainemittari valmistaja?

Omron sovellus

Se miksi mietin juurikin Omron Evolv ja Garmin Index Bpm verenpainemittarin väliltä olikin juurikin se että tiedot menisivät sovellukseen ja johdottomuus. Kaikissa muissa Omron verenpainemittareissa kun tulee johdollinen näyttö / päätelaite johon verenpaine tiedot tulevat. Myöskin löysin ainakin yhden vertailun / arvion verenpainemittareista ja siinä Omron Evolv oli toiseksi tarkin Omron verenpainemittari oliko nyt Omron M7 jälkeen? Vertailun ja Omron M7 ja Omron Evolv verenpainemittareiden välillä olivat todella pienet.

 Pian varmaan tulee viikko täyteen kun ostin ja aloin käyttämään Omron Evolv verenpainemittari. En Omron Evolv verenpainemittari nyt mihinkään toiseen kun minulla ei ole toista verenpainemittaria mutta lukemat ovat päivittäin aika samanlaisia eli mitään suuria vaihteluita ei ole. En tiedä miksi mutta ensimmäinen mittaukseni Omron Evolv verenpainemittarilla näytti hieman huonoa lukemaa minkä jälkeen muuta lukemat ovat olleet hyviä. Olen mitannut pari mittausta aamupäivän aikana ennen 12:sta sekä pari mittausta 12:sta jälkeen.

Omron Evolv verenpainemittaria on kätevä käyttää kun siinä ei ole johtoja ja erillistä päätettä. Kuitenkin sen saaminen käsivarteen voi olla hieman hankala mutta olen jo oppinut laittamaan sen nopeasti paikoilleen. Omron Evolv verenpainemittari näyttää tuloksen itse laitteessa mittauksen jälkeen minkä jälkeen se menee automaattisesti ja hyvin nopeasti puhelin sovellukseen. Sovelluksesta voi sitten katsoa tarkemmin onko tulos hyvä vai huono sekä kalenterista diagrammeja miten verenpaine on minäkin päivänä näyttänyt.

Noin kuukausi sitten kirjoittelin Omron Evolv verenpainemittari kokemuksia kun olin ostanut Vammalan Citymarketin alennuksesta Omron Evolv verenpainemittarin. Kun palasin viikko sitten kotiin niin huomasin Ison Omenan Citymarketissa Omron vaa'an HN300T2 Intelli IT olevan tarjouksessa niin päätin ostaa sen samantien. Heti siitä lähtien kun ostin Omron Evolv verenpainemittarin niin päätin että tulen ostamaan myös Omron vaa'an kunhan se tulisi tarjoukseen kun en sitä normaaliin 60€ hintaan raskinut ostamaan. No eipä tuossa sitten mennyt kauaa kun onnekseni Omron HN300T2 Intelli IT oli tarjouksessa 45€ hintaan.